Seminari Zlatka Pejića
Objavljeno: 15.1.2020.

OVI SEMINARI SE TRENUTNO NE ODRŽAVAJU, NO UKOLIKO TE ZANIMAJU NAVEDENE TEME MOŽEŠ SE UBILJEŽITI NA LISTU INTERESENATA - PIŠI NAM NA info@makronova.com

Cilj ovih seminara je poučiti vas jednostavnim tehnikama kojima možete usavršiti svoju izvornu sposobnost i preuzeti odgovornost za svoje zdravlje, što vam daje mogućnost da se kontinuirano dalje razvijate i budete samostalni.

Preuzeti odgovornost za svoje zdravlje najlakše je kada posjedujemo sposobnosti koje možemo koristiti u svrhu poboljšanja zdravlja i kvalitete življenja. Kad usvojite „alate“ i sposobnosti koji vam donose boljitak, dobit ćete novo samopouzdanje i osjećaj da se razvijate i mijenjate nabolje. Već prvi pozitivni rezultati dat će vam dodatnu motivaciju da ustrajete. Tako stvarate preduvjete za općenito poboljšanje zdravlja, povećanje učinkovitosti te ostvarenje kvalitetnog, sretnog i slobodnog života.

 


Seminari koji mijenjaju život

SEMINARI SE TRENUTNO NE ODRŽAVAJU, NO MOŽEŠ SE UBILJEŽITI NA LISTU INTERESENATA - PIŠI NAM NA info@makronova.com 


UMIJEĆE DISANJA


Disanje je aktivnost koju većina shvaća zdravo za gotovo. Dišemo jer moramo pa percipiramo to rutinskom i automatskom aktivnošću koja ne zahtijeva pažnju u analiziranju njezine kvalitete i svjesnog praćenja. Doživljavamo ga uvjetovanim mehanizmom koji ne ostavlja puno prostora poboljšanju. No je li to zaista tako? Čovjek u danu udahne između 8 i 9 tisuća litara zraka te napravi između 21 i 22 tisuće udisaja, a to je velik broj ponavljanja s ogromnim utjecajem - čak 70% toksina izbacujemo pravilnim disanjem. No, 90 % ljudi ne zna kako disati pravilno. Na ovom seminaru naučite primjenjivati različite tehnike disanja s obzirom na željeni odgovor tijela te prilagodbu okolini, saznajte kako disanjem potaknuti brže oslobađanje toksina iz organizma, regulirati probavu, spavanje i emocionalna stanja, postići alkalno- kiselu ravnotežu te osnažiti svoj imunitet. Disanje je najprirodniji ritam koji u sebi imamo, možemo ga ignorirati ili možemo naučiti svjesno „plesati“ uz njega 22 tisuće puta dnevno pa osjetiti ogromne pozitivne promjene.

Cijena seminara: 750 kn / za prijave i uplate do 28.10. 690 kn

Informacije i prijave: info@makronova.com

 

 Umijeće transformacije stresa
 
U životu je nemoguće izbjeći izvore stresa koji su posvuda oko nas. Pokušavati živjeti bez stresa uzaludna je borba koju možemo probati bezuspješno voditi. Ono što možemo promijeniti, naša je percepcija i kognitivna interpretacija koja u nama stvara stresnu reakciju. Da bismo to mogli, kao prvo trebali bismo naučiti prepoznati izvore stresa (a oni se ponekad skrivaju tamo gdje ih ne očekujemo), a zatim praktičnim alatima transformirati stres u pozitivnu pokretačku energiju. Govorit ćemo o prepoznavanju različitih tipova stresa te načinima na koje prehranom, fizičkim aktivnostima, vježbama disanja te kreativnim vizualizacijama utjecati na njih. Posebno ćemo naglasiti biološke izvore stresa te analizirati navike koje dovode do stresnih reakcija i nakupljanja stresa u organizmu.  Ne izbjegavajte stres, transformirajte ga!
 
Ojačajte i ostanite zdravi unatoč izloženosti negativnim utjecajima modernog življenja. Na seminaru ćemo stresu pristupiti na ne tako uobičajen način, promotrit ćemo ga iz drugačije perspektive nego što je to uvriježeno. Upoznat ćete se s prirodnim antistresnim mehanizmima te ćete naučiti vještine i alate koji će vam pomoći amortizirati stres, koje lako možete primjenjivati u svakodnevnom životu.
 
 

Kreiranje životne snage - vitalna, esencijalna energija i libido 

 
Osnažite i očuvajte svoju energiju te poboljšajte libido. Vitalna i esencijalna energija osnova su našeg življenja, jednu je neophodno čuvati jer se dobiva rođenjem, a drugu konstantno obnavljati. Iscrpljivanje naših rezervi može rezultirati općim tjelesnim i mentalnim umorom, ali postoje načini kako si možemo pomoći. Na seminaru ćemo govoriti o kretanju energije i transformaciji u mentalnu i emocionalnu snagu. Veliki naglasak stavljamo na disanje i njegovu važnost u održanju vitalne energije, a posebno je zanimljivo i intrigantno poimanje seksualnosti kao oblika obnavljanja energije. Naučit ćete na koje načine možete obnavljati vitalnu i energiju i ojačati energetske centre – što je podloga za dobar imunitet i postizanje dobrog zdravlja.
 
Na seminaru naučite:
 
• što sve utječe na proces jedenja (izvanjski, fizički i mentalni uvjeti)
• vježbe koje treba činiti prije jela
• stupnjevi prehranjivanja, uloga žvakanja i kvaliteta pljuvačke
• zone i točke bitne za kvalitetno jedenje
• važnost kvalitetne prehrane te utjecaj alkalnih i kiselih namirnica na organizam
• kako poboljšati probavu (kroz aktivnosti, akupresurne točke, uz pomoć biljaka i obloga
 

 Uspješno jedenje za zdravlje i biološku učinkovitost

 
Iako je izrazito bitno što jedemo, potrebno je promisliti i o tome kako jedemo. Kolike količine hrane konzumiramo? Koliko puta žvačemo svaki zalogaj? U koja doba dana i koliko redovito jedemo?
 
Sve su to, uz još brojne druge, faktori koji utječu na način na koji naš organizam probavlja hranu, razinu iskorištavanja hranjivih sastojaka iz namirnica koje konzumiramo i koji pridonose našem zdravstvenom stanju te osjećaju vitalnosti.
 
Na ovom seminaru, usvajamo praktične vještine i učimo kako konzumirati hranu na kvalitetan način i time postići biološku učinkovitost.
 

Unutarnji put i vještina prisutnosti  

 
Koliko često ste u sebi, potpuno prisutni u onome što se događa? Ponekad je uz toliko primamljivih vanjskih podražaja lako zaboraviti pratiti unutarnje stanje, koje nam jako puno govori o tome koliko smo svjesni i prisutni u svemu što radimo. Kontroliramo li svoje misli, ili ih ne možemo smiriti kad poželimo? Ako vi sami niste oni koji su sposobni kontrolirati vlastite misli, to je dobar indikator kako trebate osobnu re-evoluciju jer ste dislocirani. Na ovom seminaru različitim praktičnim vježbama učimo uspostaviti ponovni kontakt sa sobom i locirati se, mijenjati percepciju stvarnosti te prošlih, sadašnjih i budućih iskustava. Savladat ćemo neke jednostavne praktične mehanizme kojima se svakodnevno možemo dovoditi u stanje rasterećenosti, naučiti prepoznati na koje načine se dislociramo u svakodnevnom životu, komunicirati s vitalnim organima i tumačiti poruke tijela i koristiti tehniku mentalnih mapa za analizu problema. U jednom danu, naoružat ćete se praktičnim vještinama čijom redovitom primjenom više nećete biti „van sebe“. Poseban je izazov pokrenuti unutarnjeg „navigatora“ i suprotstaviti ga krutosti vašeg mentalnog „kontrolora“ pa ćemo se na seminaru i tome posvetiti. Ovaj je seminar posvećen vašoj osobnoj reevoluciji!
 
 
 
Seminari se održavaju od 9 – 16.30 sati u Makronovi, Ilica 11.
 
Cijena jednodnevnog seminara: 750 kn / za uplate 14 dana prije održavanja seminara: 690 kn
 

Informacije i prijave: info@makronova.com

Autor programa i koncepta osobne ekologije je Zlatko Pejić, naš najiskusniji makrobiotički savjetnik i međunarodno priznati stručnjak u području osobne ekologije, makrobiotike i prirodnih stilova življenja te suosnivač Makronove. Izuzetno je inspirativan predavač i učitelj koji svojim originalnim pristupom, velikim znanjem i iskustvom već 30 godina predstavlja projekte i programe kojima motivira ljude da poboljšaju svoje zdravlje i postignu održivi stil življenja. Autor je bestselera Refleksoterapija te koautor jedne od najpopularnijih knjiga iz područja prirodne prehrane u nas, Hrana za život, koju je napisao zajedno s Jadrankom Boban Pejić.