Objavljeno: 24.3.2008.

Zlatko Pejić

Zlatko Pejić vodeći je makrobiotički savjetnik i široko priznati stručnjak na području makrobiotike i prirodnih stilova življenja.  

Idejni je začetnik i osnivač jedne od prvih udruga građana u Hrvatskoj, Društva za unaprjeđenje kvalitete življenja, te inicijator projekata poput Antiratne kampanje i Poslovnog savjeta za održivi razvoj. Za svoj rad u područjima održivog razvoja, mirovnih i ekoloških inicijativa, 1993. godine je u UN-u je primio nagradu Earth Day Iternational, zajedno s Al Goreom, Stingom, Jacques Cousteauom, Robertom Redfordom, Vananda Shivom i drugima. 

Autor je i voditelj programa proizašlih iz dvadesetogodišnjeg rada i iskustva koji su uslijedili nakon obučavanja u Italiji, Francuskoj i Švicarskoj, izučavanja tradicionalne kineske medicine u Kini, te stjecanja zvanja učitelja makrobiotike i zdravstvenog savjetnika na Kushi Institutu u Bostonu. Začetnik je ideje makrobiotike na ovim prostorima te je izuzetno zaslužan za njeno širenje i razvijanje. Na ovim je prostorima predstavio mnoge vještine poput refleksoterapije, shiatsua, feng shuija, Qi Gonga.

Zlatko Pejić je osnivač Makronove, vodeće ustanove za edukaciju o makrobiotici i prirodnim stilovima življenja u ovom dijelu Europe. Iskusni je makrobiotički zdravstveni savjetnik i međunarodno priznati stručnjak u području makrobiotičke prehrane i načina življenja, te je predstavnik prestižnog Instituta Kushi u našoj regiji.

Autor je programa Akademija življenja i uspješnih Makronovinih rezidencijalnih seminara, te je jedan od osnivača Međunarodne shiatsu škole Hrvatska. U svom dugogodišnjem radu predstavlja vlastite, originalne koncepte kao što su bioestetika, naturologija, osobna ekologija, koje živi te na inspirativan način poučava i dijeli.  

Veliko znanje i iskustvo neiscrpna su inspiracija za nove projekte i programe kojima motivira mnoge polaznike za pozitivne promjene.

Autor je dvaju bestselera s područja prirodnih stilova življenja, Refleksoterapija te Hrana za život, koju je napisao u suradnji s Jadrankom Boban Pejić.

 |  Ispis stranice


Tagovi:    
15.5.2021. FACE FITNESS BY MIA
30.6.2021. RAW ZA LJETNI FLOW