Prehlada i gripa? Spriječite!
Objavljeno: 24.11.2011.

 

Za hladnih dana mnoge ljude "hvataju" viroze i prehlade, a kao i svake godine u ovo vrijeme, kreće i priča o gripi. Pri pojavi gripe ne treba paničariti, ali treba biti oprezan. Jadranka Boban Pejić dala nam je sedam jednostavnih i učinkovitih savjeta kako da je izbjegnemo ili ublažimo simptome.

 1. Eterično ulje čajevca je odlično za dezinficiranje prostora –  pošpricajte kvake, tastature, telefone i sanitarije, doma i na poslu, te prostorije u kojima često boravite.
   
 2. Izbjegavajte koliko god možete šećer i bijelo brašno jer su oni odličan medij za razvijanje infekcija u organizmu.
   
 3. Svaka se viroza, pa tako i gripa, lakše  prebrodi ako reagirate s prvim simptomima. Toplo preporučamo Yogi tea čaj od ehinacee.
   
 4. Osjetite li hladnoću i nikako se ne možete ugrijati svakako će vam dobro doći topla kupka s đumbirom i morskom soli.
   
 5.  Dišite na nos, pogotovo kad ste među drugim ljudima i u javnom prijevozu. U nosu imamo "filtere" koji u ustima ne postoje pa disanje na usta lakše dovodi do infekcije.
   
 6. Ujutro i navečer, pri tuširanju, istrljajte tijelo vrućim ručnikom od stopala prema glavi. Dobro istrljate noge, trbuh, ruke, leđa koliko možete, stražnjicu (preskočite genitalije i grudi). Nevjerojatno jednostavno, a učinkovito.
   
 7. Dobro raspoloženje, smijeh i pozitiva jačaju i podižu imunitet a nemojte zaboraviti ići na spavanje prije ponoći jer  je vrlo bitno u obnavljanju organizma.

 

 |  Ispis stranice