Kako makrobiotikom do zdravlja?
Objavljeno: 28.9.2018.

Makrobiotika se često veže samo uz pojam prehrane, no ona obuhvaća mnogo više od toga. To je vještina i umijeće zdravlja i dugovječnosti. Naime, velik život" (macro bios) odnosi se na ostvarivanje pune kvalitete života, optimalnog zdravstvenog stanja i vitalnosti. Veličina makrobiotike je upravo u mogućnosti da podupre ono snažno u čovjeku, time oporavi ono slabije te potakne način življenja koji je cjelovit, raznolik, u skladu s prirodom i u svim aspektima "velik".

Jedan od najiscrpnijih uvoda u makrobiotiku je jednodnevni seminar Makrobiotikom do zdravlja, kojemu je sljedeći termin održavanja 14.4.2019. 9 do 17 h. Voditelji seminara su Zlatko Pejić i Ana Janjatović Zorica.

Na seminaru saznajte:

Kako pratiti vlastito zdravstveno stanje?

Kako primjećivati znakove stagnacije ili poteškoća u tjelesnom sustavu?

Koji su to specifični i  zaštitni faktori/snage koje imate?

Koji „stupnjevi prehranjivanja“ postoje te kako utječu na ono što, kako i kada jedete?

Kako postaviti kriterije za izbor namirnica koje konzumirate, pripremiti cjeloviti makrobiotički obrok te jednostavno planirati jelovnik?

Koje namirnice se preporuča konzumirati redovito, koje umjereno, a koje rijetko?

Sveobuhvatan odgovor na pitanje zašto život koji teče iz ekstrema u ekstrem ne može biti uravnotežen te prepoznati snagu širenja (jin) i skupljanja (jang) u različitim životnim situacijama

" Makrobiotika znači živjeti u skladu s kozmičkim redom. Onaj koji zanemaruje holističko viđenje konstantne mijene te je isključiv i rigidan u svojim stavovima doživljava makrobiotiku kao specifičnu metodu ili skup vjerovanja kao jedino dobrih i ispravnih u usporedbi s ostalim sistemima. Iako sebe može nazivati makrobiotičarem, to sigurno nije bit makrobiotike. Makrobiotika uvijek teži prema širini viđenja i doživljaja, a nikad nije fragmentarna i parcijalna". (preuzeto iz Knjige mudrosti, M. Kushi)

Tijekom seminara je moguće dogovoriti i individualni 5minutni razgovor s makrobiotičkim savjetnikom Zlatkom Pejićem.

Redovna cijena seminara je 795 kn, ako dovedete još jednog člana obitelji cijena je 690 kn, a za umirovljenike i studente seminar je 550 kn.

Prijave na info@makronova.com ili 01/4847 119

 

Prijavi se na seminar

 |  Ispis stranice


Tagovi:    
20.2.2020. #glumicapakuha
21.3.2020. Face Fitness by Mia