Izlet na Zrno eko-imanje
Objavljeno: 14.8.2022.

 

IZLET NA ZRNO EKO IMANJE
17.9.2022. / 10 - 15 sati

 

Sigurno se pitaš kako izgleda to posebno mjesto iz kojeg dolaze ekološke namirnice koje koristimo na našim programima kuhanja, od kojih pripremaju zdrave veganske obroke u Zrno bio bistrou te najukusnije vrste zdravog kruha i kolača dostupne u bio&bio trgovinama? U carstvo ekološkog uzgoja te najstarije ekološko imanje u Hrvatskoj, smješteno u selu Habjanovac, imaš priliku doći na izlet 17.9.2022. (10 - 15 h).

Provest ćemo te po imanju, naučit ćeš osnove ekološkog uzgoja te zaviriti u proces proizvodnje. Moći ćeš kupiti ekološko voće i povrće po prigodnim cijenama, a u cijenu izleta uključen je cjeloviti veganski ručak od ekoloških namirnica.

Ovom izletu posebno se veselimo jer je direktor Zrno eko-imanja, David Pejić, u finalu izbora za najboljeg eko-poljoprivrednika u EU što je veliko priznanje Zrnu ali i ekološkoj poljoprivredi u Hrvatskoj. Dobitnika ćemo saznati u rujnu nekoliko dana nakon izleta. 

Pogledaj i kratki video prikaz u kojemu je opisana priča o imanju.

Kako izgleda dan na Zrnu?

Planirano vrijeme okupljanja na dan izleta na imanju Zrno je između 9:30 i 10 sati, a po dolasku na imanje čeka te osvježenje.
 
Nakon okupljanja slijedi obilazak imanja uz stručno vodstvo Ksenije Piršljin, voditeljice ekološkog uzgoja na imanju. Tijekom obilaska imaš priliku upoznati se s postavkama i specifičnostima ekološkog i biointenzivnog uzgoja na ovakvom imanju, te dobiti odgovore i savjete ukoliko imate svoj eko-vrt.
 
Za vrijeme boravka na imanju predviđeno je i upoznavanje s proizvodnjom na imanju, te postupkom izrade - sad već vrlo popularnog - kruha s imanja Zrno. 
 
Ručak je predviđen oko 13 sati, i uključen je u cijenu izleta.
 
Za vrijeme posjeta imanju, bit će organizirana prodaja u to vrijeme dostupnih kultura s imanja, te kruha po prigodnim cijenama.
 
Predviđeno trajanje boravka na imanju je do 15 sati.
 
Koja je cijena izleta?
 
Cijena izleta je 150 kn (19,91 €) za odrasle, za djecu od 4 do 12 godina 50 kn (6,64 €)  a za djecu do 4 godine izlet je besplatan.

 
U cijenu je uključen program na imanju Zrno te cjeloviti veganski obrok od ekoloških, svježih i cjelovitih namirnica.

Kako se prijaviti za izlet?

Za izlet je potrebna predbilježba, a prijaviti se možeš mailom na info@makronova.com.

Pri prijavi je potrebno navesti: 

- ime i prezime svih polaznika
- kontakt mail i telefon
- ukoliko dolazite s djecom - dob djece
- dolazite li s osobnim automobilom (i možete li možda nekoga povesti) ili trebate prijevoz 

Kako se dolazi do imanja Zrno?

Prijevoz na imanje je u osobnoj organizaciji polaznika.
Ukoliko netko nema mogućnost dolaska osobnim autom, moguće je povezati takve polaznike s onima koji dolaze osobnim autom i voljni su povesti suputnike.
Trenutna situacija s još uvijek prisutnim mjerama zaštite od korona virusa, dijelom nam ograničava mogućnosti povezivanja polaznika.
Sve detaljne upute za dolazak do imanja, što ponijeti, kako se pripremiti i koje povrtne kulture će biti dostupne u vrijeme izleta - poslat ćemo vam mailom nekoliko dana prije samog izleta.


Informacije za slučaj odustajanja:
 
- Prijava na izlet prenosiva je na drugu osobu
- U slučaju odustajanja do 4.9. možete ostvariti povrat uplate
- U slučaju odustajanja od 5.9. - 11.9. - zadržava se 50% uplaćenog iznosa
- U slučaju odustajanja od 12.9. na dalje uplata se zadržava u cijelosti
 
 
Sva ostala pitanja koja imate, kao i svoje prijave, možete uputiti i klikom na: