Izlet na ekološko imanje Zrno
Objavljeno: 24.5.2020.

 

 

Sigurno se pitaš kako izgleda to posebno mjesto iz kojeg dolaze ekološke namirnice koje koristimo na našim programima kuhanja, od kojih pripremaju zdrave veganske obroke u Zrno bio bistrou te najukusnije vrste zdravog kruha i kolača dostupne u bio&bio trgovinama? U carstvo ekološkog uzgoja te najstarije ekološko imanje u Hrvatskoj, smješteno u selu Habjanovac, imaš priliku doći na izlet 20.6.2020. (10 - 15 h).

Provest ćemo te po imanju, naučit ćeš osnove ekološkog uzgoja te zaviriti u proces proizvodnje. Moći ćeš kupiti ekološko voće i povrće po prigodnim cijenama, a u cijenu izleta uključen je cjeloviti veganski ručak od ekoloških namirnica.

Pogledaj i kratki video prikaz u kojemu je opisana priča o imanju.

Kako izgleda dan na Zrnu?

Planirano vrijeme okupljanja na dan izleta na imanju Zrno je između 9:30 i 10 sati, a po dolasku na imanje čeka te osvježenje.
 
Nakon okupljanja slijedi obilazak imanja uz stručno vodstvo Ksenije Piršljin, voditeljice ekološkog uzgoja na imanju. Tijekom obilaska imaš priliku upoznati se s postavkama i specifičnostima ekološkog i biointenzivnog uzgoja na ovakvom imanju, te dobiti odgovore i savjete ukoliko imate svoj eko-vrt.
 
Za vrijeme boravka na imanju predviđeno je i upoznavanje s proizvodnjom na imanju, te postupkom izrade - sad već vrlo popularnog - kruha s imanja Zrno. Zatim slijedi demonstracija proizvodnje organskog kruha od kiselog tijesta koju će voditi Zlatko Pejić, razvojni voditelj i direktor imanja.
 
Ručak je predviđen oko 13 sati, i uključen je u cijenu izleta.
 
Za vrijeme posjeta imanju, bit će organizirana prodaja u to vrijeme dostupnih kultura s imanja, te kruha po prigodnim cijenama.
 
Predviđeno trajanje boravka na imanju je do 15 sati.
 
Koja je cijena izleta?
 
Cijena izleta je 100 kn za odrasle, za djecu od 4 do 12 godina 50 kn, a za djecu do 4 godine izlet je besplatan. To je cijena koja uključuje program na imanju Zrno te cjeloviti veganski obrok od ekoloških, svježih i cjelovitih namirnica.

Kako se prijaviti za izlet?

Za izlet je potrebna predbilježba, a  prijaviti se možeš mailom na info@makronova.com.

Pri prijavi je potrebno navesti: 

- ime i prezime svih polaznika
- kontakt mail i telefon
- ukoliko dolazite s djecom - dob djece
- dolazite li s osobnim automobilom (i možete li možda nekoga povesti) ili trebate prijevoz 

Kako se dolazi do imanja Zrno?

Prijevoz na imanje je u osobnoj organizaciji polaznika.
Ukoliko netko nema mogućnost dolaska osobnim autom, moguće je povezati takve polaznike s onima koji dolaze osobnim autom i voljni su povesti suputnike.
Trenutna situacija s još uvijek prisutnim mjerama zaštite od korona virusa, dijelom nam ograničava mogućnsti povezivanja polaznika.
Sve detaljne upute za dolazak do imanja možemo vam poslati po prijavi.
 
Sva ostala pitanja koja imate, kao i svoje prijave, možete uputiti i klikom na: