Akupresura - iscjeljenje dodirom
Objavljeno: 11.4.2017..
 
 
Na dvodnevnom seminaru Akupresura - iscjeljenje dodirom koji se održava 6. i 7. svibnja (oba dana od 9 do 16.30 h) naučit ćete više o ovoj drevnoj, istočnjačkoj tehnici pomoću koje pritiskom na pojedine točke tijela stimuliramo sustav tjelesnih meridijana, ublažavamo zdravstvene tegobe, rješavamo se blokada u organizmu te potičemo nesmetan protok energije tijelom.
 
Seminar je namijenjen svima koji žele upoznati vlastito tijelo, njegovo funkcioniranje te lakše iščitati njegove tjelesne signale. Upoznavanjem osnovnih akupresurnih točaka, i načina njihova tretiranja, naučit ćete kako osjetiti vlastito tijelo i tijelo druge osobe, te kako pritiskom na akupresurne točke postići dobrobit kod nekih uobičajenih stanja neravnoteže. Naučit ćete i osnove shiatsu metode rada na tijelu te u čemu se razlikuje, po čemu je slična akupresuri.
 
Na seminaru ćete naučiti: 
 
  • osnove akupresure koju nakon seminara možete primjenjivati na sebi i u obitelji
  • elementi dijagnosticiranja u tradicionalnoj kineskoj medicini
  • različiti načini tretiranja akupresurnih točaka (palac, kažiprst, srednjak, peta, teniske loptice, vrhovi stisnutih šaka, vrhovi prstiju, trljanje dlanom)
  • kako stil življenja utječe na učinkovitost akupresurnog tretmana
  • kako tretirati najučestalije tegobe (glavobolja, pad energije, bolovi u leđima, nesanica, prehlade)
  • osnove shiatsu metode te sličnosti i razlike akupresure i shiatsua
Autorica i voditeljica seminara je Tatjana Rutonić, shiatsu praktičarka i učiteljica te autorica tri sjajna priručnika Vježbe za kralježnicu, Akupresura - Vodič za samopomoć i Poruke tijela. 
 
Redovna cijena seminara je 890 kn, a za prijave i uplate dva tjedna prije termina seminara cijena je 790 kn. Na seminar se mogu prijaviti potpuni početnici u ovoj metodi, ali isto tako doći i oni koji već imaju iskustva jer će sigurno naučiti nešto novo. 
 

INTERVJU s Tatjanom Rutonić na temu Akupresure:

 

1. Kakav je bio Vaš prvi doživljaj akupresure i susret s njom?

 
Sjećam se da mi je u ruke došla jedna fenomenalna knjiga (više se nažalost ne sjećam točnog naslova) i da sam ju pročitala u jednom dahu. Osim toga, sviđala mi se cijela teorija tradicionalne kineske medicine, na kojoj počiva akupresura. Isprobala sam određene primjere i sugestije iz knjige te kad sam shvatila da zaista funkcionira, bila sam doslovno ushićena. Fasciniralo me to što je toliko jednostavna, a opet toliko učinkovita.
 
2. S obzirom na to da ste i Vi kasnije napisali priručnik o akupresuri te zaista ušli "duboko" u proučavanje ove metode, što je to što Vas u njoj toliko inspirira i potiče na daljnje istraživanje?
 
Inspirira me najviše to što akupresuru može primjenjivati svaka osoba, bez prethodnog znanja o radu na tijelu ili znanja o teoriji Tradicionalne kineske medicine. Upravo to što je jednostavna i učinkovita, kao što sam već napomenula, čini ju dostupnom svima koji ju žele učiti i primjenjivati.
 
3. U slučaju kakvih zdravstvenih tegoba iz Vašeg iskustva akupresura najviše pomaže?
 
Akupresura je najučinkovitija kod pojave tzv. 'prvih simptoma'. To su zapravo svakodnevni signali koje nam tijelo šalje kad izađe iz ravnoteže: glavobolje, umor, bolovi u leđima, alergije, PMS, problemi s probavom, itd. Najbolji rezultati se postižu kad se akupresura primjeni odmah kod pojave simptoma. Također, ako osoba inače vodi koliko toliko uravnotežen život, pritisak na određene akupresurne točke polučit će brzinski uspjeh, tj. nestanak spomenutih simptoma. Isto tako, akupresura je izrazito korisna kod kroničnih tegoba jer može poslužiti kao dodatna tehnika u smanjivanju boli i sl.
 
4. Ipak, iz kojih sve razloga ima smisla koristiti akupresuru čak i ako smo sasvim zdravi?
 
To je isto kao da se pitamo zašto trebamo svaki dan redovno i kvalitetno jesti, vježbati i pravilno disati. Redovno korištenje određenih akupresurnih točaka znatno poboljšava koncentraciju, podiže razinu energije, smanjuje umor, poboljšava probavu i umiruje. Tako da, čak i ako se osjećamo zdravo i uravnoteženo, korištenje akupresure imat će blagotvorni efekt i pozitivno djelovati na cijeli organizam.
 
5. Možete li nam otkriti koju akupresurnu točku najčešće koristite i kako? Vjerujemo da bi mnogi željeli isprobati akupresuru na svojoj koži :).
 
Najčešća točka koju koristim, a koja pokriva nekoliko simptoma je točka Debelo crijevo 4. Pritiskom na nju možemo tretirati različite bolove, konstipaciju, umor, slabost itd. Točku možemo najlakše pronaći tako da spojimo palac i kažiprst. Uočit ćemo da se na nadlanici formira brežuljčić. Na vrhu tog brežuljčića, malo prema kažiprstu, nalazi se navedena točka. Pritiskati točku možemo palcem suprotne ruke u trajanju od pola minute do minutu.
 
 
 
 
Prijaviti se možete i telefonski na 01/ 48 47 119 radnim danom od 10 - 17 h te klikom na web predbilježbu.
 
 
 
 |  Ispis stranice


Tagovi:    
6.6.2019.. Kokos od A do Ž