MEMO dah je tehnika koja se koristi za smanjenje napetosti i umora, za postizanje osjećaja lakoće u umu i tijelu, za pozitivnu promjenu percepcije stvarnosti te za ostvarivanje osjećaja unutarnjeg mira i radosti. Uskoro krećemo s intenzivnim radionicama na kojima možete naučiti više o prakticiranju MEMO daha, uz stručno vodstvo Tatjane Rutonić, autorice ove metode te shiatsu učiteljice i praktičarke. Dobit ćete teorijska i praktična znanja koja ćete moći upotrijebiti za poboljšanje kvalitete života, a riješit ćete se starih nesvjesnih i/ili zatomljenih emocionalnih sjećanja koja su vas blokirala da živite punim plućima. 

 

Riječ voditeljice Tatjane Rutonić o radionicama MEMO daha

"Svatko od nas barem se jednom u životu našao u situaciji da ne znamo što nam je, da ne znamo zašto se osjećamo tako iscrpljeno te nikako ne možemo dokučiti kako smo se doveli u stanje u kojemu se nalazimo. Najbitnije od svega je i to što ne vidimo izlaz iz tog stanja. Što učiniti da nam napokon bude bolje? Kako potaknuti stvari da "krenu" te da opet imamo onaj uzlazni osjećaj radosti i snage svaki dan?

Iz vlastitog iskustva znam da nagli prestanak bilo koje aktivnosti ili pritisak koji nas je doveo u neželjeno stanje ne vodi nužno u očekivano poboljšanje te željeni osjećaj unutarnjeg mira. Najbolje se polagano "spuštati" s razine snažne živčane i tjelesne pobuđenosti što podrazumijeva smanjenje aktivnosti, a ne nagli prestanak istih. Aktivnosti koje bismo trebali uvoditi umjesto onih koje smo do tad obavljali trebale bi biti kvalitetne i trebale bi se upražnjavati svakodnevno.
 
Jedna od najbitnijih kvaliteta koju čovjek može posjedovati jest emocionalna stabilnost i inteligencija. Um i tijelo su povezani te se sve informacije koje dolaze iz okoline, ili koje sami stvaramo u svojoj podsvijesti, pohranjuju u određenim dijelovima mozga, uma i tijela. Na MEMO dahu prvo dolazi do otpuštanja emocionalnih blokada na tjelesnoj razini, a nakon toga osoba ima osjećaj kao da je iznutra došlo do duboke regeneracije i rekonstrukcije cijelog živčanog sustava. Stvari, događaji i okolina koje smo percipirali kao strašne, opasne, nesigurne i/ ili prijeteće se odjednom mijenjaju. Naša percepcija se također mijenja i postaje zdrava, počinjemo prosuđivati umjesto da osuđujemo što znatno utječe na naše psihofizičko stanje organizma.
 
Za koga su sve radionice MEMO daha?
 
 • Za sve one koji se osjećaju umorno i iscrpljeno ili osjećaju da ne znaju što i kako dalje
 • Za sve one koji su na raskrižju u životu i trebaju odabrati nešto novo
 • Za one koji se nalaze na rubu "pucanja" zbog preopterećenosti poslom, svakodnevicom i trebaju nešto što će ih ponovno uzemljiti
 • Za sve one koji traže smisao i svrhu življenja
 
Što dobivate MEMO radionicama?
 
Dobit ćete teorijska i praktična znanja koja će moći upotrijebiti u svakodnevnom životu za poboljšanje njegove kvalitete. Osjećat ćete manji umor ili potpuni izostanak umora, poboljšat će se vaša snaga volje i životne motivacije te ćete se riješiti starih nesvjesnih i/ili zatomljenih emocionalnih sjećanja koja su vas blokirala u tome da živite punim plućima. 
 
Što sve sadrže radionice?
 
Svaki termin započinje kratkim predavanjem na određenu temu (popis tema možete pronaći ispod). Zatim se rade razne energetske vježbe u svrhu podizanja vitalnosti organizma. Nakon vježbi slijedi meditacija te tehnika MEMO daha. MEMO dah traje vremenski najduže (između 45 min do 1 sat) nakon čega slijedi kratki osvrt na radionicu.
 
Teorijske teme koje obrađujemo na radionicama:
 
 • Emocije i osjećaji (razlike s primjerima): Gdje se sve emocije očituju na tijelu?
 • Razine uma - gdje je smješten Ego i kako razine uma utječu na naš život, koja razina uma je najaktivnija kod koga
 • Čakre - koja je njihova funkcija i gdje su smještene
 • Razvoj mozga, moždani valovi te kako utječu na naš život
 • Lijeva i desna moždana polutka - razlika u funkcijama 
 • Povezanost uma i tijela
 • Smanjenje stresa i živčani sustav
 • Bol i kako nastaje emocionalna bol
 
Praktične teme koje obrađujemo na radionicama:
 
Energetske vježbe
 
 • Vježbe jačanja Hare (abdominalni dio tijela)
 • Vježbe za jačanje kralježnice (živčanog sustava)
 • Makko Ho vježbe (vježbe istezanja meridijana)
 • Vježbe jačanja čakri
 • Iscjeljujući zvukovi po Mantak Chiu.
 • Meditacija - uvijek prije MEMO daha
 
Kako izgleda prakticiranje MEMO daha?
 
Polaznici leže na prostirkama i počinju disati na određeni način, uz uputu i smjernice voditelja. Voditelj prati disanje pojedinaca te ih po potrebi pritišće na određene dijelove tijela u svrhu otpuštanja pospremljenih emocionalnih sjećanja koja su se zadržala u pojedinim segmentima tijela.
 
Koje su najveće dobrobiti MEMO daha?
 
1. Smanjenje ili potpuni nestanak napetosti
2. Smanjenje ili potpuni nestanak umora
3. Osjećaj lakoće u umu i tijelu
4. Promjena percepcije stvarnosti
5. Unutarnji mir i radost
 
Kojom dinamikom se održavaju radionice?
 
Pojedinačna radionica MEMO daha trajat će 3 sata, a radionice će se održavati u ukupno 8 termina u zatvorenoj grupi, dinamikom 1x tjedno. Termini radionica su:
 
Petak 17.11.2017. (17:30 – 20:30 h)
Petak 24.11. 2017. (17:30 – 20:30 h)
Petak 1.12.2017. (17:30 – 20:30 h)
Petak 8.12.2017. (17:30 – 20:30 h)
Petak 15.12.2017. (17:30 – 20:30 h)
Petak 12.1.2018. (17:30 – 20:30 h)
Petak 19.1.2018. (17:30 – 20:30 h)
Petak 26.1.2018. (17:30 – 20:30 h)
 
Cijena programa:
 
1.500 kn za plaćanje u 3 rate / 1. rata po prijavi, druge 2 u pravilnim mjesečnim razmacima
1.200 kn za plaćanje u cijelosti do prvog termina / 500 kn po prijavi, a ostatak iznosa do prvog termina
 
Akontacija je nepovratna u slučaju odustajanja manje od 10 dana prije početka ciklusa. U slučaju izostanka s pojedinog termina polaznik/ca ima ga mogućnost odraditi sa sljedećom grupom, no kotizaciju je dužan uplatiti u cijelosti u skladu s terminima ciklusa koji je upisao/la.
 
Prije početka ciklusa, s ovim jedinstvenim programom upoznajte se na besplatnom promo programu koji se održava 25.10. (19 – 20 sati). Prijave su obavezne na info@makronova.com ili 01/ 4847 119.
 
 
 |  Ispis stranice


Tagovi:    
6.6.2019.. Kokos od A do Ž