Radosti u listopadu
Objavljeno: 7.10.2016..

10 radosti u listopadu

 
Svaki mjesec u godini donosi svoje radosti, a mi u Makronovi pokušavamo pratiti taj ritam unoseći u njih događanja koja će ih još više obogatiti. Ovo je naših 10 radosti za 10. mjesec u godini, koje će se pobrinuti za to da pad lišća ne prati i pad vašeg raspoloženja, već samo rast, zdravlje i pozitivna energija. :)
 
Mirisna i ljekovita radost - ugodni mirisi stimuliraju centre u mozgu zadužene za osjećaj užitka, a radost donosi i izrada vlastitih prirodnih pripravaka te spoznaja da si znate sami napraviti lijek za različite tegobe. Aromaterapija se može koristiti uvijek i na svakom mjestu, zato upoznajte eterična ulja i dopustite im da vas razvesele, opuste i iscijele na Primaverinim edukacijama aromaterapije.
 
Radost bez glutena - u posljednje vrijeme, sve više susrećemo izraz bez glutena. Može li i radost biti bez glutena? Kad postane tajni sastojak kruhova i peciva, definitivno može! Na radionici pripremamo zlatna peciva, heljdin kruh od kiselog tijesta i beskvasnu proju. Bezglutensko veselje zagarantirano!
 
Radost(i) srijedom - skrivaju se pod nazivom Planetopijinih predavanja. Ovaj mjesec veselit će nas 4 teme: Intuicija, Placebo ste vi, Biodinamično vrtlarstvo i Points of you® coaching igra. Planetopija slavi 10. rođendan, tako da nas svake srijede dodatno razveseli nagradnom igrom i svojim naslovima po promotivnim cijenama.
 
Drevna radost s istoka - neka znanja nikad ne postaju zastarjela, godinama donose podjednaku dobrobit i radost različitih ljudima. Jedno od njih je ajurveda - drevna znanost o životu. Jako nas veseli što na radionici učimo primjenjivati njezinu filozofiju u kuhinji, pripremajući ukusne i zdrave ajurvedske obroke.
 
Radost otkrivanja sebe - jeste li se danas zapitali tko ste zapravo? Što vas veseli, a što vas rastužuje? Što vas odmara, a što umara? Što je ono po čemu ste posebni, a što ono što imate zajedničko s drugima? Ponekad samo prolazimo pored sebe, a nikad se ne susretnemo. Život je prekratak da bismo sami sebi ostali stranci. Zato se gledamo u ogledalo na Points of you® radionici i kroz igru s veseljem otkrivamo sebe.
 
Dječja kreativna radost - vidjeti dječju bezbrižnost i slobodu, jedna je od najvećih radosti. Na Maloj školi kuhanja promatramo djecu od 7 - 13 godine kako rezuckaju, kuhaju, daju prijedloge za promjenu recepata i jedu ono povrće koje inače ne vole (samo zato što su ga sami pripremili). Ovaj mjesec teme su Veselo povrće na sto načina i Jesenski šareni obroci. Razveselite svoje klince/ke, ali i sebe kad ih ugledate zaigrane u kuhinji.
 
Radost za sve mame i tate -  je kad su im djeca zdrava i puna energije. Kako bi vaši školarci bili zdravi i otporni na stres svih školskih i vanškolskih aktivnosti, naučite pripremati obroke prilagođene njihovim potrebama i dobi, na radionici 14.10. Cjelovita jela za školarce.
 
Velika (makro) vikend radost - dovoljan je samo jedan vikend da usvojite vještine održavanja vitalnosti, zdravlja i radosti prema makrobiotičkim načelima. I to kroz kuhanje, disanje i kretanje - radost je u jednostavnosti.
 
Radost udisaja i izdisaja - tek kad smo prehlađeni (što nije rijetkost u ovo doba godine) postanemo svjesni toga kolika je radost udahnuti i izdahnuti. Pogotovo kad znamo da disanje smanjuje napetost, donosi osjećaj lakoće i unutarnjeg mira. Na MEMO dahu prodišite i otpustite emocionalne blokade koje vam otežavaju disanje punim plućima.
 
Tjelesna radost - dobar energetski rad na tijelu veseli sve naše stanice, organe i organske sustave. Kad je jednostavan i učinkovit, posebno veseli naš um koji je ionako preokupiran raznim zadacima. Do In metoda samomasaže, istezanja i balansiranja meridijana tijela, ovaj mjesec nam donosi vitalnost na trosatnoj radionici. Sve uz lakoću i smirenost.
 
Izazivamo vas da ovaj (i svaki drugi) mjesec prikupite što više svojih radosti i njima si uljepšate dane, mjesece i godinu. Potrudite se da u svakom danu postoji prostor za ono što vas veseli, što činite s radošću i ljubavi. Ponekad je taj prostor možda malen, a ponekad velik, ponekad samo vaš, a ponekad ga dijelite s drugima, no uvijek bi trebao biti prisutan kako biste osjećali zadovoljstvo i ljubav.
 
Izaberite jednu (ili više) naših radosti, smislite i neke svoje, važno je samo da ih primjenjujete iz dana u dan. Listopad je, prekrasna jesen, navalite na radost!

 

Pogledajte sve listopadne radosti

 |  Ispis stranice


Tagovi:    
6.6.2019.. Kokos od A do Ž