5 razloga za đumbir(anje)
Objavljeno: 15.11.2017..

Đumbir je ljekoviti korijen koji nas može "spasiti" u raznim situacijama. Prava je SOS namirnica te ga je korisno uvijek imati u kuhinji / špajzi jer djeluje brzo, a lako se koristi i unutarnjom i vanjskom primjenom.

5 razloga za đumbir(anje):

  1. Grijanje iznutra na van - đumbir snažno potiče cirkulaciju te dovodi energiju iz centra tijela do ekstremiteta, tako da je odlična opcija za sve one koji su zimogrozni te imaju hladne ruke i stopala, one koji puno sjede pa zbog toga dolazi do stagnacije u protoku energije te čija cirkulacija je općenito slabija zbog umora, nedostatka kretanja ili zdravstvenog stanja. Konzumacija đumbira, a posebno njegova primjena u obliku obloga, potaknut će zagrijavanje organizma.
  2. Eliksir dobre probave - đumbir potiče probavu jer je bogat gingerolom, sastojkom koji potiče rad crijeva. Ublažit će nadutost i grčeve, potaknuti redovno pražnjenje crijeva te regulirati apetit i potaknuti metabolizam hrane. Koristite ga naribanog kao svježi začin u kuhanju ili ga konzumirajte u obliku toplog čaja.
  3. Antiupalni korijen  - đumbir djeluje antiupalno jer sadrži umirujuća i antibakterijska svojstva, a koristi se i u liječenju alergija. Korištenje đumbira u prehrani i u obliku obloga, reducira mogućnost bilo kakvih infekcija.
  4. Opušta mišiće - đumbir opušta napete i stegnute mišiće pa je odlična pomoć za tretiranje bolova u mišićima, bilo da ga uzimamo oralno ili još učinkovitije, u obliku obloga, lokalno primjenjujemo na mjesta gdje su mišići kontrahirani i bolni. 
  5. Eliminira toksine - svojim brzim djelovanjem na metabolizam i cirkulaciju, potiče bržu izmjenu hranjivih tvari te izlučivanje toksina iz organizma. Kad ga se primjenjuje u obliku obloga, potiče izlučivanje toksina putem kože i poboljšava imunitet. Nakon eliminiranih toksina, i koža postaje mekana, prokrvljena i glatka. 

Osim što đumbir možemo koristiti kao dodatak obrocima i napitcima, njegova ljekovitost posebno dolazi do izražaja kad se koristi u obliku vrućih obloga u tretmanu đumbiroterapije.

Oblozi od đumbira osim što su djelotvorni u otklanjanju raznih tegoba, svojom toplinom izazivaju ugodu i opuštanje. Najbolje od svega, lako ih je koristiti i "za po doma", pogotovo u hladnijem periodu godine.

Na radionici Đumbiroterapija kod kuće, voditeljice Sanje Novko učimo:

  • kako si đumbiranjem pomoći u slučaju upale mišića, bolova u leđima, pms-a, napetosti i sl.
  • što je sve potrebno za obloge od đumbira, kako ih pripremiti i kako ih primjenjivati "za po doma"
  • zašto se koriste i kada,  te u kojim ih slučajevima nije preporučljivo koristiti 
  • koja je razlika između đumbiroterapije i kućne primjene obloga od đumbira

Tijekom radionice imaš priliku isprobati obloge od đumbira na svojoj koži i uvjeriti se u njihovu učinkovitost. :)

Radionica se održava 29.11. (17:30 - 20:30 h) kod nas u Makronovi.
 
Cijena radionice je 350 kn, a 290 kn za prijave i uplate do 19.11. 
 
Prijave za radionicu su obavezne na info@makronova.com ili 01/ 4847 119.
 

Đumbiraj kod kuće

 

 |  Ispis stranice


Tagovi:    
6.6.2019.. Kokos od A do Ž