Činjenica je da živimo u vremenu epidemije karcinoma, a izazovi liječenja samo sintetskim lijekovima potakli su nužnost integrativnog pristupa liječenju ove bolesti.
 
Što kaže jedan od vodećih svjetskih stručnjaka s područja naturopatske onkologije, saznajte u 28.2. u 19 sati na prvoj ovosezonskoj Planetopijinoj srijedi u Makronovi!
 
Stručnjaci s područja imunologije, onkologije, naturopatije i nutricionizma rade na prilagodbi onkoloških protokola temeljenih na novim spoznajama i dobrim iskustvima u praksi. U svemu tome, mikrobiom dobiva sve značajniju ulogu.
 
Jedan od predvodnika ovog pristupa cijenjeni je naturopatski onkolog dr. Serge Jurasunas s dugogodišnjim iskustvom sinergijskog liječenja karcinoma i kombiniranih terapija.
 
“Ne postoji čarobni lijek za rak. Tradicionalna onkologija počiva na mitu da se tumor može uništiti samo sintetskim lijekovima. Takvo je stajalište možda bilo opravdano prije 50-ak godina, ali danas znamo da kemoterapija ne daje očekivane rezultate te da ima mnogo nuspojava i onkolozi često pacijentima ne mogu pomoći ako standardni protokol ne daje rezultate. To je neprihvatljivo, moramo tražiti dalje. Ne kažem da trebamo odbaciti kemoterapiju, ali trebamo naći nešto što će podržati imunosni sustav pacijenata i smanjiti nuspojave.”
 
Njegov rad temelji se na 38-godišnjoj kliničkoj praksi i istraživanju korištenjem netoksičnih terapija koje ciljaju 3 glavna obilježja karcinoma – apoptozu, angiogenezu i imunosni sustav. Iako targetiranje imunosnog sustava nije nova strategija u komplementarnoj medicini, danas se onkologija otvara prema imunoterapiji te se stvara novi smjer imunoonkologije koji ističe potrebu jačanja vlastitih obrambenih snaga organizma pacijenata.
 
Što utječe na jačanje imuniteta te tumorskih supresora, a što na reduciranje tumorskih markera i širenje metastaza, zašto je ključno upoznati se s pojmom mikrobioma, što je arabinoksilan i kakvo je njegovo djelovanje u kombinaciji s kurkuminom te na što ukazuju studije slučajeva oboljelih od raka, saznajte na predavanju ovog cijenjenog stručnjaka u sklopu ciklusa Planetopija srijedom u Makronovi.
 
Kad? srijeda, 28.2. u 19 sati, Makronova, Ilica 11 (1.kat)
 
Cijena ulaznice? 20 kn
 
Osiguran prijevod na hrvatski jezik. Promotivna prodaja Planetopijinih naslova
 
 
 |  Ispis stranice


Tagovi:    
10.5.2018.. (Baš) sve o kurkumi
12.5.2018.. Makrovikend za mlade
16.5.2018.. Glas životinja