22.10.2020. u 19.30 sati / predavanje
TRADICIONALNA MEDICINA TAJLANDA I THAI MASAŽA
Predavač: Davor Haber
 
Ulaz slobodan uz obaveznu predbilježbu zbog ograničenog broja polaznika
 
Davor će na predavanju u osnovnim crtama skicirati sustav tradicionalne tajlandske medicine, njene grane te objasniti važnost Budizma za thai medicinu/masažu, te povijest masaže s glavnim stilovima i školama. Objasniti će koja je važnost oltara i što se sve na njemu nalazi, što je praksa Wai Khru, te koja je aktualna pozicija Thai masaže u samom Tajlandu i ostatku svijeta. 
 
8. i 9.5.2021. / 9 – 16.30 sati / praktična radionica  
THAI MASAŽA I DRUGI BODYWORK PRISTUPI
Predavač: Davor Haber
 
Sličnost različitih bodywork pristupa porijeklom sa Dalekog istoka (shiatsu, thai masaža, tuina…) ogleda se u pristupu živim bićima kao energetskim sustavima kroz koje kanalima prolazi dodiru dostupna energija. Glavna razlika između tih sustava je koncepcijska i sastoji se u tome kako pojedini od tih pristupa definira energiju, te kako pojmi mrežu energetskih kanala s obzirom na njihov broj i karakteristike. 
 
U samom „tehničkom“ izvođenju svi sustavi koriste slične modalitete - pritiske različitim dijelovima tijela od palca do stopala, istezanja, njihanja i slično s primateljem u različitim položajima.  Uz sve navedeno treba uzeti u obzir da nešto kao "čisti" shiatsu ili "čista "thai masaža" ne postoji, ono što danas imamo su brojni stilovi i škole te razni kombinirani sustavi koji se međusobno uvelike razlikuju, što iziskuje potrebu da se izbjegavaju uopćavanja.
 
Na ovoj praktičnoj radionici maseri, praktičari i terapeuti imaju priliku upoznati principe tajlandske masaže i naučiti tehnike kojima mogu obogatiti svoju bodywork praksu.
 
Na radionici ćeš naučiti:
- uvodnu sekvencu tretmana usmjerenu na brzu provjeru energetskog stanja cijelog tijela na osnovu koje se određuju moguće strategije daljnjeg nastavka tretmana
- tehnike i primjenu "pasivne joge"
- tretiranje stopalima - "barefoot" pristup
- "wind's gate" teoriju - tehnike blokada cirkulacije koje su posebnost thai masaže
 
Radionica je zamišljena kao interaktivna razmjena iskustva i namijenjena je shiatsu, yumeiho, tuina, te drugim bodywork praktičarima čiji se pristup temelji na radu na prostirci (uz minimum 100 sati formalne edukacije).
 
Cijena: 900 kn za prijave i uplate do 23.4.2021. /  1.050 kn za prijave i uplate od 24.4.2021.
 
U cijenu radionice uključen je pisani priručnik i osvježenje, te će po prigodnoj cijeni biti moguće kupiti Davorovu knjigu Thai yoga masaža: Energija – namjera - pažnja
 
 

O predavaču:

 
Davor Haber je zakoračio stazama bodyworka 1994. godine kada je u Roveretu (Italija) upisao školu “Te Hara” i započeto učiti Zen shiatsu. Stjecajem okolnosti 1999. godine susreće se po prvi put s Thai Yoga masažom, a 2000. godine upoznaje i Haralda Brista, Asokanandu, međunarodno poznatog i priznatog učitelja Thai masaže, te mu postaje učenikom. U zadnje vrijeme je očaran kraniosakralnom biodinamičkom terapijom  koju uči od Howarda Evansa.
Davor je priznat kao učitelj Thai masaže unutar Sunshine Networka i Thai Healing Alliance International, svojevrsne krovne udruge za sve praktičare Thai masaže diljem svijeta, čiji je glavni cilj da se vještina Thai masaže na Zapad prenese u što cjelovitijem obliku.
Autor je brojnih članaka te knjige o Thai masaži, a održao je mnoštvo početnih i naprednih radionica u raznim gradovima Hrvatske.
Davor za sebe kaže da je putem shvatio da se u istoj mjeri u kojoj se on bavio Thai masažom i ona bavila njime. Trenutno ga u Thai masaži najviše inspirira pitanje etike i esetetike. Postoji, naime, jedno od pravila za masere koje kaže: “Neka o tebi ne govori tvoj jezik, već tvoje ruke.”