Škola prirodne kuhinje cjelovit je program koji će vas u 4 vikenda  provesti kroz sva područja prirodne kuhinje, kako biste naučili kuhati i kombinirati obroke koji će dati maksimum vitalne energije vama i vašoj obitelji. Nakon Škole, ovladat ćete umijećem kuhanja cjelovitih i organskih namirnica te ćete još više uživati u njihovim mirisima i okusima. 
 
Zašto se upisati na Školu?
 
Naučit ćete kako složiti zdrave i cjelovite obroke koji su jednostavni i brzi za pripremu, a donose pregršt vitalnosti i zdravlja. Kako pripremati obroke bez glutena, različita kiseljenja, uzgojiti vlastite klice, napraviti sjajne deserte, kruh i namaze. Kako kombinirati namirnice i načine pripreme, kada i kako kuhati, a kada jesti sirovo. Koje kombinacije shakeova i smoothieja izabrati, kako pripremiti organski&cjelovit te veganski švedski stol. Kako uspješno multitaskati u kuhinji dok pripremate nekoliko obroka paralelno, a kako lako planirati uravnotežene tjedne jelovnike te još punoooo toga.
 
Sve to naučite uz naše 4 učiteljice, koje su uz to što su stručnjakinje za teme koje na Školi predaju, ujedno izrazito inspirativne predavačice.
 
Naravno, koristimo najkvalitetnije namirnice iz ekološkog uzgoja, a naše učiteljice demonstriraju sve korak po korak, jednostavno i jezgrovito, a vi imate dovoljno vremena za pitanja i uživanje u hrani. 
 
Program se odvija po principu demonstracije i degustacije uz povremeno uključivanje polaznika.
 
Autorica Škole prirodne kuhinje prema makrobiotičkim načelima je Jadranka Boban Pejić, vodeća stručnjakinja za prirodnu prehranu.
 
Dan na Školi započinje doručkom, a uz mnoštvo kulinarskih tema svaki dan pripremamo jedan cjeloviti obrok te demonstriramo izradu (uz degustaciju) još mnogo slasnih, a ultra zdravih recepata.
 
 
Nova grupa Makronovine škole kuhanja počinje u veljači 2018. godine, a više o sadržaju te prijavi pročitajte u nastavku:
 
 
Termini i sadržaji na Makronovinoj školi kuhanja:

 

Prvi vikend škole:

24.02.2018.
 
9.00 – 12.30 h
 
Uvod – Cjelovit pristup prehrani / Ana Janjatović Zorica
 
13.30 – 16.30 h
 
Tehnike pripreme juha / Željka Fordren Jambrešić
 
25.02.2018.
 
9.00 – 12.30 h
 
Tehnike priprema cjelovitih žitarica / Željka Fordren Jambrešić
 
13.30 – 16.30 h
 
Tehnike pripreme povrća / Vladimira Vlatka Frketić
 
 
Drugi vikend škole:
 
17.03.2018.
 
9.00 – 12.30 h
 
Kreiranje jelovnika / Željka Fordren Jambrešić
 
13.30 – 16.30 h
 
Tehnike pripreme mahunarki / Ana Janjatović Zorica  
 
18.03.2018.
 
9.00 – 12.30 h
 
Tehnike pripreme algi, sjemenki, i orašastih plodova / Ana Janjatović Zorica 
 
13.30 – 16.30 h
 
Tehnike pripreme slastica / Vladimira Vlatka Frketić
 
 
Treći vikend škole: 
 
14.04.2018.
 
9.00 – 12.00 h
 
Tehnike pripreme užina, hrane za posao i putovanja / Vladimira Vlatka Frketić 
 
13.00 – 16.00 h
 
Tehnike kiseljenja i pripreme zimnice / Tončika Cukrov  
 
15.04.2018.
 
9.00 – 12.30 h
 
Tehnike pripreme kruhova i proizvodi od brašna / Tončika Cukrov
 
13.30 – 16.30 h
 
Tehnike pripreme namaza i švedski stol / Lana Bekić    
 
 
Četvrti vikend škole:
 
5.5.2018.
 
9.00 – 12.30 h
 
Tehnike pripreme jela u jednom loncu / Željka Fordren Jambrešić  
 
13.30 – 17.00 h
 
Tehnike pripreme klica  / Tončika Cukrov
 
 
6.5.2018.
 
9.00 – 12.30 h
 
Tehnike pripreme jela bez glutena / Vladimira Vlatka Frketić 
 
13.30 – 16.30 h
 
Tehnike pripreme smoothija i shakeova & rezime cijele škole / Željka Fordren Jambrešić 
 
 
Naših 5 učiteljica kuhanja dijelit će s tobom svoje iskustvo, strast i ljubav prema cjelovitoj i prirodnoj kuhinji. Pročitaj više o učiteljicama:
 
 
Željka Fordren Jambrešić
 
Željka Fordren Jambrešić dugogodišnja je kuharica prirodne kuhinje, suradnica Makronove, voditeljica mnogobrojnih radionica kuhanja te food stilistica čije predivno ukrašene tanjure možemo pronaći u različitim kuharicama, katalozima, časopisima te tv reklamama. Po struci dizajnerica, spaja svoje dvije najveće ljubavi – za dizajnom i za kuhanjem, pretvarajući recepte u umjetnička djela. Vješto  je 'prevela' starinske, domaće, poznate recepte u njihove jednako ukusne veganske inačice u svojoj kuharici Domaća jela.
 
 
Tončika Cukrov
 
Tončika Cukrov profesorica je povijesti i povijesti umjetnosti, a profesionalno obavlja poslove kustosice. Zanimanje za zdrave stilove življenja i prirodnu prehranu otkrila je početkom 80-ih, a prva znanja s područja makrobiotike stekla je kod Jadranke Boban Pejić te drugih svjetskih renomiranih stručnjaka za to područje. U Makronova centru djeluje kao učiteljica kuhanja te vodi različite radionice, seminare kuhanja te predaje na Makronovinoj školi kuhanja. Autorica je kuharica Wok, Klice, Za posao i Zimnica. Surađivala je na izradi knjige Prirodno i slatko Jadranke Boban Pejić, te Makrobiotičkom kuhinjom oko svijeta
 
Ana Janjatović Zorica
 
Ana Janjatović Zorica jedna je od najiskusnijih učiteljica prirodne prehrane u Hrvatskoj. U edukacijskoj ustanovi Makronova u Zagrebu od 1994. vodi radionice kuhanja, predaje na Školi prirodne kuhinje, vodi praktični dio seminara Makrovikend te s užitkom dijeli svoje bogato iskustvo s polaznicima. Često surađuje s medijima. Autorica je četiri kuharice iz edicije Mirisi i okusi Makronove: Tofu, Složenci i variva, Salate i Mahunarke. Po struci je sociologinja, a posebno je zanima područje sociologije prehrane. Aktivna je u organizaciji kulturnih događanja, a također je prevela i uredila nekoliko knjiga s područja zdravih stilova življenja, osobnog razvoja i pokreta tijela.
 
Vladimira Vlatka Frketić
 
Po struci je profesionalna plesačica i učiteljica suvremenog plesa, što joj je omogućilo duboko poznavanje, doživljaj i iskustvo vlastitog organizma. To znanje nadopunjuje Makronovinom školom kuhanja, edukacijom na Međunarodnoj Shiatsu školi u Makronovi te edukacijom za joga učiteljicu. U Makronovi asistira na različitim edukativnim programima kuhanja već dugi niz godina, voditeljica je naše Male škole kuhanja (za djecu od 7 – 13 godina) te velikog broja radionica kuhanja. Perfekcionistica u kreiranju kreativnih recepata, ljubiteljica slastica i majstorica u izradi istih, uvijek nas iznova iznenađuje originalnosti i entuzijazmom kojom pristupa svakom receptu koji priprema.
 
Lana Bekić
 
Lana Bekić dizajnerica je vrtova i strastvena kuharica, koju je ljubav prema prirodi i zdravoj prehrani prije 13 godina dovela do Makronove u kojoj je završila brojne radionice i seminare domaćih i stranih predavača te postala učiteljica kuhanja. Osobni cilj joj je pomicati granice u prirodnoj prehrani  koristeći kuharsku intuiciju i znanja iz područja dizajna, te pokazati ljudima da cjelovita, organska hrana, nije samo dobar način da očuvamo svoje zdravlje i zdrav okoliš, već može biti i pravi gurmanski doživljaj.
 
 
Cijene i načini plaćanja:
 
Posebna pogodnost za uplate i prijave do 26.1.2018.!

Opcija 1 (za uplatu u cijelosti do prvog termina Škole) -  6.250 kn umjesto 7. 350 kn

Opcija 2 (za uplatu u 5 rata, a prva rata do 26.1.2017) - 6. 590 kn umjesto 7.750 knZa prijave i informacije:

info@makronova.com • 01/ 4847 1197

Makronova, Ilica 11, Zagreb 

Pitaj sve o Makronovinog školi kuhanja

1