Škola prirodne kuhinje cjelovit je program koji će vas u 4 vikenda  provesti kroz sva područja prirodne kuhinje, kako biste naučili kuhati i kombinirati obroke koji će dati maksimum vitalne energije vama i vašoj obitelji. Nakon Škole, ovladat ćete umijećem kuhanja cjelovitih i organskih namirnica te ćete još više uživati u njihovim mirisima i okusima. 
 
Posebna pogodnost od 15 % popusta za prijave i uplate do 31.1.2017.!
 
Zašto se upisati na Školu?
 
Naučit ćete kako složiti zdrave i cjelovite obroke koji su jednostavni i brzi za pripremu, a donose pregršt vitalnosti i zdravlja. Kako pripremati obroke bez glutena, različita kiseljenja, uzgojiti vlastite klice, napraviti sjajne deserte, kruh i namaze. Kako kombinirati namirnice i načine pripreme, kada i kako kuhati, a kada jesti sirovo. Koje kombinacije shakeova i smoothieja izabrati, kako pripremiti organski&cjelovit te veganski švedski stol. Kako uspješno multitaskati u kuhinji dok pripremate nekoliko obroka paralelno, a kako lako planirati uravnotežene tjedne jelovnike te još punoooo toga.
 
Sve to naučite uz naše 4 učiteljice, koje su uz to što su stručnjakinje za teme koje na Školi predaju, ujedno izrazito inspirativne predavačice.
 
Naravno, koristimo najkvalitetnije namirnice iz ekološkog uzgoja, a naše učiteljice demonstriraju sve korak po korak, jednostavno i jezgrovito, a vi imate dovoljno vremena za pitanja i uživanje u hrani. 
 
Program se odvija po principu demonstracije i degustacije uz povremeno uključivanje polaznika.
 
Autorica Škole prirodne kuhinje prema makrobiotičkim načelima je Jadranka Boban Pejić, vodeća stručnjakinja za prirodnu prehranu.
 
Dan na Školi započinje doručkom, a uz mnoštvo kulinarskih tema svaki dan pripremamo jedan cjeloviti obrok te demonstriramo izradu (uz degustaciju) još mnogo slasnih, a ultra zdravih recepata.
 
 
Nova grupa Makronovine škole kuhanja počinje u veljači 2017. godine, a više o sadržaju te prijavi pročitajte u nastavku:
 
 
Termini i sadržaji na Makronovinoj školi kuhanja:

 

Prvi vikend škole:

18.2.2017.
 
9.00 – 12.30
Uvod – Cjelovit pristup prehrani / Željka Fordren Jambrešić
 
13.30 – 16.30 
Tehnike pripreme juha / Ana Janjatović Zorica
 
19.2.2017.
 
9.00 – 12.30 
Tehnike priprema cjelovitih žitarica / Željka Fordren Jambrešić
 
13.30 – 16.30 
Tehnike pripreme povrća / Vladimira Vlatka Frketić
 
 
Drugi vikend škole:
 
11.3.2017.
 
9.00 – 12.30
Kreiranje jelovnika / Željka Fordren Jambrešić
 
13.30 – 16.30
Tehnike pripreme mahunarki / Ana Janjatović Zorica
 
12.3.2017.
 
9.00 – 12.30
Tehnike pripreme algi, sjemenki, i orašastih plodova / Ana Janjatović Zorica
 
13.30 – 17.00
Tehnike pripreme klica / Tončika Cukrov
 
 
Treći vikend škole: 
 
1.4.2017.
 
9.00 – 12.30
Tehnike pripreme kruhova i proizvodi od brašna / Tončika Cukrov
 
13.30 – 16.30
Tehnike pripreme namaza i švedski stol / Ana Janjatović Zorica
 
2.4.2017.
 
9.00 – 12.00
Tehnike pripreme užina, hrane za posao i putovanja / Vladimira Vlatka Frketić
 
13.00 – 16.00
Tehnike kiseljenja i pripreme zimnice / Tončika Cukrov
 
 
Četvrti vikend škole:
 
22.4.2017.
 
9.00 – 12.30 
Tehnike pripreme jela u jednom loncu / Željka Fordren Jambrešić
 
13.30 – 16.30
Tehnike pripreme slastica  / Vladimira Vlatka Frketić
 
23.4.2017.
 
9.00 – 12.30 
Tehnike pripreme jela bez glutena / Vladimira Vlatka Frketić
 
13.30 – 16.30
 
Tehnike pripreme smoothija i shakeova & rezime cijele škole / Željka Fordren Jambrešić
 
Smoothiji i super hrana & rezime cijele škole / Željka Fordren Jambrešić
 
 
Naših 4 učiteljica kuhanja dijelit će s tobom svoje iskustvo, strast i ljubav prema cjelovitoj i prirodnoj kuhinji. Pročitaj više o učiteljicama:
 
 
Željka Fordren Jambrešić
 
Željka Fordren Jambrešić dugogodišnja je kuharica prirodne kuhinje, suradnica Makronove, voditeljica mnogobrojnih radionica kuhanja te food stilistica čije predivno ukrašene tanjure možemo pronaći u različitim kuharicama, katalozima, časopisima te tv reklamama. Po struci dizajnerica, spaja svoje dvije najveće ljubavi – za dizajnom i za kuhanjem, pretvarajući recepte u umjetnička djela. Vješto  je 'prevela' starinske, domaće, poznate recepte u njihove jednako ukusne veganske inačice u svojoj kuharici Domaća jela.
 
 
Tončika Cukrov
 
Tončika Cukrov profesorica je povijesti i povijesti umjetnosti, a profesionalno obavlja poslove kustosice. Zanimanje za zdrave stilove življenja i prirodnu prehranu otkrila je početkom 80-ih, a prva znanja s područja makrobiotike stekla je kod Jadranke Boban Pejić te drugih svjetskih renomiranih stručnjaka za to područje. U Makronova centru djeluje kao učiteljica kuhanja te vodi različite radionice, seminare kuhanja te predaje na Makronovinoj školi kuhanja. Autorica je kuharica Wok, Klice, Za posao i Zimnica. Surađivala je na izradi knjige Prirodno i slatko Jadranke Boban Pejić, te Makrobiotičkom kuhinjom oko svijeta
 
Ana Janjatović Zorica
 
Ana Janjatović Zorica s makrobiotičkim načinom življenja upoznaje se 1987. i od tada se educira kroz brojne seminare domaćih i stranih stručnjaka s tog područja. Između ostalog, završila je prvi stupanj Kushijevog Instituta u Londonu 1989., Školu prirodne kuhinje u Makronovi početkom 90-ih te četvrti stupanj Međunarodne shiatsu škole u Zagrebu. Surađivala je u pripremi fotografija za kuharicu za djecu Kuham i jedem zdravo, Jadranke Boban Pejić. U centru Makronova od 1994. održava seminare i radionice kuhanja i s užitkom dijeli svoje iskustvo s polaznicima. Autorica je kuharica Tofu te Složenci i variva, te urednica knjige Makrobiotika - put zdravlja, sreće i mira, Michija Kushija.
 
Vladimira Vlatka Frketić
 
Po struci je profesionalna plesačica i učiteljica suvremenog plesa, što joj je omogućilo duboko poznavanje, doživljaj i iskustvo vlastitog organizma. To znanje nadopunjuje Makronovinom školom kuhanja, edukacijom na Međunarodnoj Shiatsu školi u Makronovi te edukacijom za joga učiteljicu. U Makronovi asistira na različitim edukativnim programima kuhanja već dugi niz godina, voditeljica je naše Male škole kuhanja (za djecu od 7 – 13 godina) te velikog broja radionica kuhanja. Perfekcionistica u kreiranju kreativnih recepata, ljubiteljica slastica i majstorica u izradi istih, uvijek nas iznova iznenađuje originalnosti i entuzijazmom kojom pristupa svakom receptu koji priprema.
 
Cijene i načini plaćanja:
 
Posebna pogodnost za uplate i prijave do 31.1.2017.!

Opcija 1 (za uplatu u cijelosti do prvog termina Škole) -  6.250 kn umjesto 7. 350 kn

Opcija 2 (za uplatu u 5 rata, a prva rata do 31.1.) - 6. 590 kn umjesto 7.750 knZa prijave i informacije:

info@makronova.com • 01/ 4847 1197

Makronova, Ilica 11, Zagreb 

Pitaj sve o Makronovinog školi kuhanja

1 
21.5.2017.. Poruke tijela