Početak Skip Navigation Links > Makronova
I dok je većina nas barem jednom napisala životopis za poslovne svrhe, većina nas nikad nije stavila svoju osobnu biografiju na papir i živimo nesvjesni poruka koje se kriju u njoj. Ako ju znamo iščitati, u osobnoj biografiji kriju se brojni odgovori i rješenja problema koji nas muče, a koji će nam se otkriti kada upoznamo zakonitosti i faze po kojima se život odvija. Upravo se time bavi u svijetu sve popularnija metoda Biography Work koju će nam predstaviti gošća naše nove Planetopijine srijede i prva je hrvatska savjetnica za metodu Biography Work, Ela Kurešević. 
 
Fermentirano za zdravlje cijele godine
Objavljeno: 18.10.2018..
Fermentirane namirnice ključne su za zdravlje mikrobioma. Doprinose ravnoteži crijevne flore koja je temelj snažnog imuniteta i super zdravlja. Prirodne probiotike možemo raditi i sami, od najobičnijeg organskog povrća, uz nekoliko dodataka i trikova. Osim što osnažuju crijeva te čiste jetru, povoljno utječu na suzbijanje patogenih mikroorganizama u tijelu. Sve tips&trikove veganske fermentacije otkriva nam zaljubljenica u fermentiranje Morana Dogan na radionici Fermentirano za zdravlje cijele godine 25.10.
 
Štitnjača, riječ koju danas jako često čujete. Vjerojatno i češće nego biste voljeli. Možda i sami imate problema sa štitnjačom i uzimate hormone, ili je samo kontrolirate, možda ste izvadili štitnjaču ili se bojite za nju, jer u obitelji imate puno slučajeva njezina oboljenja. U svakom slučaju, sigurno znate nekoga tko ima problema sa štitnjačom i vjerojatno, kao i većina ljudi pretpostavljate da je to kronično oboljenje koje se mora doživotno kontrolirati lijekovima. Anthony William u svojoj knjizi Medicinski medij: Zdrava štitnjača, tvrdi pak da nije tako. Štitnjača je dragocjeni organ s nevjerojatnom sposobnošću rehabilitacije, i pravilnom prehranom, određenim biljem i dodacima prehrani te redovitom primjenom nekoliko tehnika, može se iscijeliti. Što o uzrocima i rješenjima kaže Anthony William i kako probleme sa štitnjačom te rješenja  objašnjava dr. Sanja Toljan, saznajte na novoj Planetopijinoj srijedi, 3.10. u 19 sati u Makronovi. Očekujemo vas uz šalicu čaja za iscjeljenje štitnjače prema receptu Medicinskog medija.
Iz Kanade nam stiže Jean-Martin Fortier. Svjetski priznati edukator specijaliziran za ekološki uzgoj i promicatelj ekološke te održive poljoprivrede. Autor je uspješnice Eko-povrtlar: praktični priručnik za profitabilni uzgoj povrća na manjim imanjima uskoro u izdanju Planetopija. Sa suprugom je osnovao imanje Les Jardins de la Grelinette - mikro-gospodarstvo poznato u svijetu po visokoj učinkovitosti i isplativosti. Kako je to postigao i kako eko-povrtlar možeš biti i ti, naučit će te na predavanju i radionici. 
Makrovikend za mlade (20. i 21.10.)
Objavljeno: 4.10.2018..

Želiš brinuti o zdravlju kroz prirodnu i cjelovitu prehranu? Voliš učiti nove vještine rada na sebi? Saznati kako kuhati zdravo, a jednostavno i brzo? Hraniš se vegetarijanski/ veganski (ili težite tome), ali nisi siguran/na kako svoju prehranu učiniti kvalitetnom i raznolikom? Želiš upoznati vršnjake koji misle da "ono si što jedeš" nije samo prazna fraza? Za kraj, imaš 15 - 27 godina ili znaš nekoga tko ima, a zanima ga sve navedeno? U popularnu cijenu od 350 kn, uključen je dvodnevni program te cjeloviti veganski obroci. Saznaj više!

Žena koja je u kontaktu sa svojom cikličnom prirodom u harmoniji je sa svojim menstruacijskim ciklusom. Ona poznaje i primjenjuje optimalne energetske potencijale svake faze ciklusa, koristi ih kako bi kreirala vlastito blagostanje i ispunjenje, ostvarila težnje, snove i životne ciljeve te povećala svoju uspješnost i zadovoljstvo poslom. Miranda Gray održat će radionicu 9.3., na kojoj možeš naučiti sve o tajnama ženskog ciklusa i kako ih prilagoditi optimalnom funkcioniranju u životu te na poslu.
 
Ako znamo promatrati, svaki dio tijela govori puno o vitalnosti. Kad kažemo da su oči ogledalo duše, zapravo nismo daleko od istine. One definitivno jesu ogledalo vitalnosti. Neil McNulty bavi se proučavanjem ljudskih šarenica te individualno prilagođenim biljnim pripravcima i tretmanima. Iščitava specifičnosti konstitucije i psihofizičkog stanja pojedinaca, a na temelju tog što je uočio, sugerira biljne pripravke koji osnažuju i iscjeljuju organizam. Dođi na njegovo predavanje i radionicu u studenom, i otkrij više o biljnim terapijama. 
Kako makrobiotikom do zdravlja?
Objavljeno: 28.9.2018..

Makrobiotika se često veže samo uz pojam prehrane, no obuhvaća mnogo više od toga. To je vještina zdravlja i dugovječnosti. Naime, velik život" odnosi se na ostvarivanje pune kvalitete života, optimalnog zdravstvenog stanja i vitalnosti. Veličina makrobiotike je u mogućnosti da podupre ono snažno u čovjeku, oporavi ono slabije te potakne cjelovito i raznoliko življenje, u skladu s prirodom. Jedan od najiscrpnijih uvoda u makrobiotiku je jednodnevni seminar Makrobiotikom do zdravlja, koji se održava 29.9.  od 9 do 17 h. 

Razgovor o pomnosti
Objavljeno: 20.9.2018..
Što je zapravo mindfulness, sustav vježbanja meditacije koji je u proteklih desetak godina postao mega popularan trend prepoznat u cijelom svijetu kao učinkovita self-help metoda? Iako se na Zapadu često koristi upravo u tu svrhu, pomnost ili mindfulness nije tek alat za smanjenje stresa i metoda koja će nas učiniti „boljim, ljepšim i uspješnijim". O čemu se stvarno radi Mihajlo Pažanin piše u opuštenoj razgovornoj formi u svojoj novoj knjizi “Razgovori o pomnosti”, koja je i povod druženju u srijedu, 26.9. u Makronovi.  
Izlet na ekološko imanje Zrno
Objavljeno: 19.9.2018..

Sigurno se pitate kako izgleda čarobno mjesto iz kojeg dolaze ekološke namirnice koje koristimo na našim programima kuhanja te od kojih pripremaju zdrave veganske obroke u Zrno bio bistrou? U carstvo ekološkog uzgoja, smješteno u selu Habjanovac, imate priliku doći na izlet 22.9. (10 - 15 h). Provest ćemo vas po imanju, naučit ćete osnove ekološkog uzgoja te zaviriti u proces proizvodnje. Moći ćete kupiti ekološko voće i povrće po prigodnim cijenama, a u cijenu izleta uključen je cjeloviti veganski ručak.

1 2 3 4 5