Početak Skip Navigation Links > Makronova
Kako makrobiotikom do zdravlja?
Objavljeno: 21.5.2018..

Makrobiotika se često veže samo uz pojam prehrane, no obuhvaća mnogo više od toga. To je vještina zdravlja i dugovječnosti. Naime, velik život" odnosi se na ostvarivanje pune kvalitete života, optimalnog zdravstvenog stanja i vitalnosti. Veličina makrobiotike je u mogućnosti da podupre ono snažno u čovjeku, oporavi ono slabije te potakne cjelovito i raznoliko življenje, u skladu s prirodom. Jedan od najiscrpnijih uvoda u makrobiotiku je jednodnevni seminar Makrobiotikom do zdravlja, koji se održava 26.5.  od 9 do 17 h. 

Avokado na bezbroj načina
Objavljeno: 15.5.2018..
Predivan zeleni plod baršunaste strukture i interesantnog okusa, godit će tvom nepcu, ali i cijelom organizmu. Na radionici 24.5. (17 - 19 h), Makronovina učiteljica kuhanja Lana Bekić koristi avokado na bezbroj načina i pokazat će ti što sve od njega možeš napraviti da bude fino&hranjivo. Naučit će te kako ga pripremati, kako prepoznati avokado koji je dovoljno zreo, kako ga se sve može termički obraditi, a kako najbolje začiniti kad se koristi sirov. Inspirirat će te idejama s čim sve možeš idealno kombinirati avokado te kako ga ubaciti u obrok. 
Još malo do našeg rezidencijalnog seminara Put prirode - povratak izvornim sposobnostima. Pogledaj trominutni video i shvatit ćeš zašto mu se toliko veselimo. Seminar se održava od 15. - 22.7., pod vodstvom Zlatka Pejića, u NP Risnjak. 7 dana tijekom kojih se cijeli sustav transformira, resetira i vraća izvornim sposobnostima. Bez distrakcija, bez stresa, bez opterećenja, bez planiranja. Ukratko - totalni odmor od svakodnevice. Saznaj više klikom: Put prirode
 
 
Shiatsu programi
Objavljeno: 8.5.2018..

Saznaj sve o našim jedinstvenim shiatsu programima uz shiatsu praktičare i učitelje Međunarodne shiatsu škole Hrvatska. 6.6. dođi na predavanje Sanje Novko i Marina Kovačevića - Shiatsu za upoznavanje vlastitih potencijala, a 9.6. osnaži svoju Haru na radionici Osjećaj se snažno - rad na Hari. Učimo osnovne shiatsu tehnike, pričamo o tome za što je shiatsu dobar i zašto je svaki tretman specifičan, osnažujemo svoj centar osobne moći, otkrivamo vezu disanja i shiatsua te odgovaramo na sva vaša pitanja o programu osposobljavanja za shiatsu praktičare.

Izlet na ekološko imanje Zrno
Objavljeno: 1.5.2018..

Sigurno se pitate kako izgleda čarobno mjesto iz kojeg dolaze ekološke namirnice koje koristimo na našim programima kuhanja te od kojih pripremaju zdrave veganske obroke u Zrno bio bistrou? U carstvo ekološkog uzgoja, smješteno u selu Habjanovac, imate priliku doći na izlet 16.6. (10 - 15 h). Provest ćemo vas po imanju, naučit ćete osnove ekološkog uzgoja te zaviriti u proces proizvodnje. Moći ćete kupiti ekološko voće i povrće po prigodnim cijenama, a u cijenu izleta uključen je cjeloviti veganski ručak.

Kako biti i ostati prisutan
Objavljeno: 16.3.2018..

Postoje situacije u kojima smo sasvim prisutni. Cijela naša pažnja posvećena je trenutku i situaciji u kojima se nalazimo, osobama i predmetima kojima smo okruženi. U takvoj prisutnosti, doživljavamo nešto što se naziva flow – gubimo osjećaj za vrijeme, ne razmišljamo o onome što je već bilo i nestaje briga o budućnosti. Takve situacije nisu česte, zar ne? Načine produbljivanja prisutnosti usvojite na jednodnevnom seminaru Zlatka Pejića Vještina prisutnosti koji se održava u nedjelju 25.3. (9 - 16.30 h). Na seminaru "bildamo" svjesnost i prisutnost praktičnim vježbicama.
Neodoljivi slatko-slani muffini
Objavljeno: 14.3.2018..
Sljedeća radionica je Neodoljivi slatko-slani muffini, a održava se 22.3. (od 17 do 19 sati). Radionicu vodi Makronovina učiteljica kuhanja Željka Fordren Jambrešić koja će pripremati naukusnije muffine od cjelovitih veganskih sastojaka. Muffini mogu biti što god poželiš - dodatak dobrom čaju, hranjivi & cjeloviti međuobrok, dekadentna hrana za tulume, energizirajuća užina za proljetne piknike te super snack za posao. Saznaj sve tips&trikove. :)
Osnaži imunitet, riješi alergije
Objavljeno: 13.2.2018..

Na radionici Osnaži imunitet, riješi alergije koja se održava 22.2. (17 - 20 h), učimo o prirodnom načinu podizanja i očuvanja imuniteta te pripremamo veganske obroke za zdrav i otporan organizam. Uz Lanu Bekić, Makronovinu učiteljicu kuhanja i Denis Krelja, bio&bio edukatoricu, savladajte sve tips&trickove za podržavanje imuniteta u suvremenom načinu življenja te saznajte kako se pripremom obroka, izborom namirnica i dodataka prehrani, zaštititi od svih tipova alergija.

U petak 2.3. (17 - 20 h) dolazimo u Split održati radionicu Osnaži imunitet, riješi alergije. Radionicu vode dr. Dujmović, liječnica i certificirana homeopatkinja koja će govoriti o prirodnom načinu podizanja i očuvanja imuniteta i Makronovina stručnjakinja, psihologinja Tamara Dabić Kempf koja će govoriti o važnosti cjelovite i raznolike prehrane u osnaživanju imuniteta te o tome kakvu nam dodatnu podršku mogu pružiti i dodaci prehrani. 

Čokofest bez grižnje savjesti
Objavljeno: 1.2.2018..

Na radionici kuhanja Čokofest bez grižnje savjesti, 8.2. (17 - 19 h), čokoladiziramo se! Guštamo u hladnoj i vrućoj, kremastoj i hrskavoj, omiljenoj poslastici od organskih kakao zrna. Čokoladu slavimo na razne načine, bez imalo grižnje savjesti, jer koristimo samo cjelovite i veganske sastojke. Vlatka će te naučiti kako voljeti čokoladu na zdrav način i pripremati slasne gurmanske čoko delikatese, koje podižu raspoloženje, pružaju osjećaj zadovoljstva i hrane glad za slatkim na zdrav(iji) način. Isprobaj i njen Vrući čoko punč.

1 2 3 4 5 
16.6.2018.. Izlet na Zrno