Početak Skip Navigation Links > Makronova

Tjedan dana hvarskog zraka, kristalnog mora, pozitivne energije i cjelovitog programa usmjerenog na revitalizaciju organizma čine „retreat“ za um, duh i tijelo nakon kojega možeš opušteno uploviti u jesen. Svi putokazi do vitalnosti vode ka seminaru Makrobiotikom do vitalnosti (od 6.10.- 13.10.) gdje vitalnost ostvaruješ na jednostavan i cjelovit način. Saznaj više.

Razgovor o pomnosti
Objavljeno: 20.9.2018..
Što je zapravo mindfulness, sustav vježbanja meditacije koji je u proteklih desetak godina postao mega popularan trend prepoznat u cijelom svijetu kao učinkovita self-help metoda? Iako se na Zapadu često koristi upravo u tu svrhu, pomnost ili mindfulness nije tek alat za smanjenje stresa i metoda koja će nas učiniti „boljim, ljepšim i uspješnijim". O čemu se stvarno radi Mihajlo Pažanin piše u opuštenoj razgovornoj formi u svojoj novoj knjizi “Razgovori o pomnosti”, koja je i povod druženju u srijedu, 26.9. u Makronovi.  
Kako makrobiotikom do zdravlja?
Objavljeno: 20.9.2018..

Makrobiotika se često veže samo uz pojam prehrane, no obuhvaća mnogo više od toga. To je vještina zdravlja i dugovječnosti. Naime, velik život" odnosi se na ostvarivanje pune kvalitete života, optimalnog zdravstvenog stanja i vitalnosti. Veličina makrobiotike je u mogućnosti da podupre ono snažno u čovjeku, oporavi ono slabije te potakne cjelovito i raznoliko življenje, u skladu s prirodom. Jedan od najiscrpnijih uvoda u makrobiotiku je jednodnevni seminar Makrobiotikom do zdravlja, koji se održava 29.9.  od 9 do 17 h. 

Izlet na ekološko imanje Zrno
Objavljeno: 19.9.2018..

Sigurno se pitate kako izgleda čarobno mjesto iz kojeg dolaze ekološke namirnice koje koristimo na našim programima kuhanja te od kojih pripremaju zdrave veganske obroke u Zrno bio bistrou? U carstvo ekološkog uzgoja, smješteno u selu Habjanovac, imate priliku doći na izlet 22.9. (10 - 15 h). Provest ćemo vas po imanju, naučit ćete osnove ekološkog uzgoja te zaviriti u proces proizvodnje. Moći ćete kupiti ekološko voće i povrće po prigodnim cijenama, a u cijenu izleta uključen je cjeloviti veganski ručak.

Okusi najbolje vege radionice
Objavljeno: 13.9.2018..
Uskoro imaš idealnu priliku okusiti najfinije vege radionice u gradu; bio&bio radionice kuhanja koje se održavaju kod nas u Makronovi. Na svim radionicama pripremamo slasne veganske recepte od cjelovitih sastojaka uz demonstraciju i degustaciju. Na besplatnoj promo radionici 18.9. (18 - 20 h) sudjeluju svih 5 Makronovinih učiteljica kuhanja te svaka priprema po jedan recept. Od juhe do deserta, guštat ćeš u neodoljivim okusima te tips&tricks iz pregača naših učiteljica. 
Ako znamo promatrati, svaki dio tijela govori puno o vitalnosti. Kad kažemo da su oči ogledalo duše, zapravo nismo daleko od istine. One definitivno jesu ogledalo vitalnosti. Neil McNulty bavi se proučavanjem ljudskih šarenica te individualno prilagođenim biljnim pripravcima i tretmanima. Iščitava specifičnosti konstitucije i psihofizičkog stanja pojedinaca, a na temelju tog što je uočio, sugerira biljne pripravke koji osnažuju i iscjeljuju organizam. Dođi na njegovo predavanje i radionicu u studenom, i otkrij više o biljnim terapijama. 
Žena koja je u kontaktu sa svojom cikličnom prirodom u harmoniji je sa svojim menstruacijskim ciklusom. Ona poznaje i primjenjuje optimalne energetske potencijale svake faze ciklusa, koristi ih kako bi kreirala vlastito blagostanje i ispunjenje, ostvarila težnje, snove i životne ciljeve te povećala svoju uspješnost i zadovoljstvo poslom. Miranda Gray održat će radionicu 9.3., na kojoj možeš naučiti sve o tajnama ženskog ciklusa i kako ih prilagoditi optimalnom funkcioniranju u životu te na poslu.
 
Iz Kanade nam stiže Jean-Martin Fortier. Svjetski priznati edukator specijaliziran za ekološki uzgoj i promicatelj ekološke te održive poljoprivrede. Autor je uspješnice Eko-povrtlar: praktični priručnik za profitabilni uzgoj povrća na manjim imanjima uskoro u izdanju Planetopija. Sa suprugom je osnovao imanje Les Jardins de la Grelinette - mikro-gospodarstvo poznato u svijetu po visokoj učinkovitosti i isplativosti. Kako je to postigao i kako eko-povrtlar možeš biti i ti, naučit će te na predavanju i radionici. 
Gostovanje Karla Dawsona
Objavljeno: 8.6.2018..
U goste nam dolazi Karl Dawson - utemeljitelj tehnike reprogramiranja životne matrice pomoću EFT-a i jedan od prvih majstora „Tehnike emocionalne slobode"  u svijetu. Autor je popularne knjige Reprogramiranje životne matrice pomoću EFT-a u izdanju Planetopije, a u Zagrebu će svoj rad predstaviti u četvrtak, 14.6. u 19 sati u Makronovi, te tijekom vikenda održati trening iz EFT-a. Reprogramiranje životne matrice posve je nova tehnika osobnog razvoja koja omogućava pristup bolnim sjećanjima koja nas drže vezanim za prošlost kako bismo ih preobrazili u nova iskustva.
 
Veganske ljetne slasti(ce)
Objavljeno: 4.6.2018..

Ljeto je pravo vrijeme za lagane slastice. Zato, na radionici 15.6. (17 - 19 h), Makronovina učiteljica kuhanja Vladimira Vlatka Frketić, ispričat će ti sve o prirodno zaslađenim sezonskim slasticama sa šarenim ljetnim voćem i finim kremama. Takve slastice osvježit će i umiriti organizam, a ljeto uz njih postaje superslastično. Pripremamo i degustiramo Sladoledne minty muffine sa zelenom magmom, Kuul koko jelly tortice, Sočne čokorogač kocke s jagodastim preljevom te Proteinski supergood kava - avokado smoothie.

Kako biti i ostati prisutan
Objavljeno: 16.3.2018..

Postoje situacije u kojima smo sasvim prisutni. Cijela naša pažnja posvećena je trenutku i situaciji u kojima se nalazimo, osobama i predmetima kojima smo okruženi. U takvoj prisutnosti, doživljavamo nešto što se naziva flow – gubimo osjećaj za vrijeme, ne razmišljamo o onome što je već bilo i nestaje briga o budućnosti. Takve situacije nisu česte, zar ne? Načine produbljivanja prisutnosti usvojite na jednodnevnom seminaru Zlatka Pejića Vještina prisutnosti koji se održava u nedjelju 25.3. (9 - 16.30 h). Na seminaru "bildamo" svjesnost i prisutnost praktičnim vježbicama.
1 2 3 4 5