Početak Skip Navigation Links > Makronova
Prirodni zaslađivači za slatkoljupce
Objavljeno: 20.11.2017..

Na radionici Prirodni zaslađivači za slatkoljupce naučit ćeš sve o različitim tekućim i krutim prirodnim zaslađivačima koje možeš koristiti u slasticama i svemu što poželiš. Saznat ćeš kad i kako koristiti koji ovisno o tipu slastice koju pripremaš. Radionica se održava u četvrtak 30.11. (17 - 19 h), pod vodstvom bio&bio edukatorice Denis Krelja. Na radionici pripremamo Međimursku gibanicu na veganski način, Pink čoko puding, Mirisno ljutkaste zimske keksiće te Pjenasti matcha earl grey napitak.

 
5 razloga za đumbir(anje)
Objavljeno: 15.11.2017..

Đumbir je ljekoviti korijen koji "spašava" u raznim situacijama. Prava je SOS namirnica koju je uvijek korisno imati u kuhinji jer djeluje brzo, a lako se koristi. Osim što đumbir možemo koristiti kao dodatak obrocima i napitcima, njegova ljekovitost posebno dolazi do izražaja kad se koristi u obliku vrućih obloga u tretmanu đumbiroterapije. Učimo raditi obloge od đumbira "za po doma" na radionici Sanje Novko 29.11. (17:30 - 20:30 h). Grijemo i opuštamo organizam te podižemo vitalnost. Pročitaj naših 5 razloga za đumbir. :)

Izrada prirodnih kapi za nos
Objavljeno: 15.11.2017..

S hladnijim vremenom stižu češće prehlade te otežano disanje. Ako ih ne uspijemo prevenirati i naši sinusi pokleknu pred izazovima, spas pronalazimo u kapima za nos koje nam bar malo olakšavaju disanje i spavanje s prehladom. Na praktičnoj radionici Izrada prirodnih kapi za nos, izrađujemo prirodne kapi / sprej za nos. U takvoj 100% prirodnoj hipertoničnoj otopini koja čisti dišne puteve nosa mogu uživati svi, od djece do starijih. Radionica se održava 30.11. (19 - 20:30 h) pod vodstvom aromaterapeuta Saše Radulovića.

Pravo značenje riječi disciplina nije 'dovođenje u red' kažnjavanjem, nego poučavanje, tvrde autori knjige Disciplina bez drame. Na Planetopijinoj srijedi 22.11. Tea Knežević, magistra psihologije, predstavit će ideje i metode iz knjige na brojnim primjerima iz svog bogatog iskustva rada s roditeljima i djecom. I knjiga i predavanje bit će koristan vodič: kako da neposluh, suze i bijes vašeg djeteta smirite brzo i lako – bez scena, vikanja i kažnjavanja. Naučit ćete kako nuditi mirna rješenja s kojima ćete biti zadovoljni i vi i vaše dijete.

Poruke tijela
Objavljeno: 4.11.2017..

Naše tijelo cijelo vrijeme komunicira s nama. Šalje nam znakove i signale, ponekad šapće, a ponekad može "zavrištati" kako bismo obratili pozornost na ono što nam pokušava reći. Uloga različitih simptoma je ta da nam ukazuju na određene obrasce ponašanja te navike, koja nam čine dobro ili štete. 9.12. (9 - 16:30 h) na seminaru Poruke tijela, uz vodstvo shiatsu učiteljice Tatjane Rutonić, učimo dešifrirati i bolje razumjeti suptilne poruke tijela te sukladno time mijenjati one obrasce koji se našem tijelu ne sviđaju, a poticati one koje ga čine zdravim, snažnim i zadovoljnim. Sposobnost razumijevanja poruka tijela je najbolja moguća prevencija, koja služi balansiranju funkcija uma i tijela te boljem povezivanju s autentičnom prirodom.

MEMO dah je tehnika koja se koristi za smanjenje napetosti i umora, postizanje osjećaja lakoće u umu i tijelu, pozitivnu promjenu percepcije te ostvarivanje osjećaja unutarnjeg mira i radosti. Uskoro krećemo s intenzivnim radionicama na kojima možete naučiti više o prakticiranju MEMO daha, a s tehnikom se upoznajte na besplatnom promo programu 25.10. (od 19 - 20 h), uz stručno vodstvo Tatjane Rutonić. Uz različita teorijska i praktična znanja za poboljšanje kvalitete života, riješit ćete se starih zatomljenih emocionalnih sjećanja.

Međunarodna shiatsu škola
Objavljeno: 22.10.2017..

Zamišljaš li pristup tijelu u kojem se tretira cijela osoba, a ne problem? Zamišljaš li program koji ima cjelovit pristup te uz profesionalno osposobljavanje donosi i osobni razvoj? Želiš na organiziran, temeljit i učinkovit način proći program i steći znanje shiatsu praktičara koje se upisuje u radnu knjižicu? Upiši dvogodišnji program osposobljavanja za shiatsu praktičara u Međunarodnoj shiatsu školi Hrvatska. Program od ukupno 672 školska održava se uglavnom u formi vikend seminara (subota i nedjelja) što nastavu čini dostupnom polaznicima koji su zaposleni ili putuju.  Upisi u novu generaciju traju do 6.11.2017., tako da javi nam se što prije. :) 
 
 
Makronovina škola kuhanja
Objavljeno: 12.10.2017..

Pridruži nam se na Školi kuhanja koja počinje u studenom 2017. Uz naše 4 učiteljice, Željku Fordren Jambrešić, Anu Janjatović Zoricu, Tončiku Cukrov i Vladimiru Vlatku Frketić, u 4 vikenda nauči kuhati prema makrobiotičkim načelima, koristeći isključivo veganske i cjelovite namirnice iz ekološkog uzgoja. Naučit ćeš složiti zdrave i cjelovite obroke koji su jednostavni i brzi za pripremu, kako pripremati obroke bez glutena, različita kiseljenja, uzgojiti vlastite klice, napraviti sjajne deserte, kruh i namaze. Kako kombinirati namirnice i načine pripreme, kada i kako kuhati, a kada jesti sirovo. Koje kombinacije shakeova i smoothieja izabrati, kako pripremiti veganski švedski stol, planirati uravnotežene tjedne jelovnike te još punoooo toga

Pridruži nam se na mirisnoj radionici gdje ćemo svim osjetilima iskusiti arome ljekovitih začinskih kombinacija. Kušat ćemo slasne curry varijante, osjetiti sve začinske nijanse i naučiti kako ekološki začini djeluju iscjeljujuće na naš organizam. Uživat ćemo i u čajnoj ceremoniji à la Lebensbaum i poslušati priču o fascinantnom svijetu moćnih organskih začina kroz koju će nas voditi Lebensbaumov stručnjak Ramiz Pasiov i Makronovina učiteljica kuhanja Željka Fordren Jambrešić.

Američki znanstvenik dr. Peter Levine, najcjenjeniji svjetski istraživač utjecaja traume i stresa na ljudski organizam, otvorio je prije 30 godina posve nov pristup radu s traumatičnim iskustvima i njihovim posljedicama. Traume ostavljaju trag u našem živčanom sustavu u obliku blokirane energije. Da bismo razriješili traumu, potrebno je naučiti otpustiti tu blokiranu energiju iz svojeg tijela, jer ona u protivnom može postati uzrok mnogih psihosomatskih bolesti. Potrebno je raditi na tijelu i fizički osloboditi traumu.  Dr. Levin je svojim radom i metodom ostavio silan utjecaj na psihoterapiju, a više o ovoj sjajnoj metodi saznajte na predavanju Lidije Delić u sklopu Planetopijinih srijeda.

1 2 3 4 5 
9.12.2017.. Poruke tijela
14.12.2017.. Veganski party food