Početak Skip Navigation Links > Makronova

4 dobra razloga

da nam se pridružite na Makrovikendu 

 
 
 
1. Usvojit ćete jedinstven protokol vježbi istezanja te akupresurnih vježbi kojima se svakodnevnom primjenom podiže vitalnost.
2. Prodisat ćete kroz nekoliko tehnika optimalnog disanja.
3. Naučit ćete pripremiti makrobiotičke obroke s cjelovitim, prirodnim i veganskim namirnicama.
4. Lakše ćete komunicirati sa svojim organizmom jer ćete znati kako energetski djelovati na pojedine organe te kako koristiti svoj dah i pokret kao način povoljnog utjecaja na organizam. 
 
U čari načina življenja i prehrane prema makrobiotičkim načelima uvest će vas autor seminara i predavač Zlatko Pejić te učiteljica kuhanja Ana Janjatović Zorica.  Ovaj dvodnevni, Makronovin najdugovječniji seminar, održava za vikend 25. i 26. veljače (oba dana od 9 - 16:30 sati).
 
Upoznaj se, izrazi se, voli se
Objavljeno: 16.2.2017..

U petak 24.2. (17 - 20 sati), održavamo Points of you radionicu: Upoznaj se, izrazi se, voli se pod vodstvom Adrijane Strnad. Na radionici se kroz igru karticama, razgovor u parovima te grupnim radom, bolje upoznajemo te radimo na (samo)prihvaćanju i produbljivanju ljubavi prema sebi. Doći ćemo do uvida kako lakše prihvatiti ono što ne možemo promijeniti, ali i kako promijeniti što možemo korak po korak.  Pričat ćemo o tome na koje se sve načine izražavamo i kako se možemo početi izražavati još spontanije, na bliskiji način osobnom senzibilitetu. Kroz uvide i doživljaj drugih kao ogledala, slavit ćemo ljubav prema sebi na svim razinama. :)
 
Super doručak za (pre)zaposlene
Objavljeno: 15.2.2017..

Sljedeća radionica kuhanja idealna je za sve one koji nikako ne stižu doručkovati, koji žele inspiraciju i nove ideje na temu toga što bi mogli doručkovati te one koji žele potrošiti što manje vremena (i živaca :)) na pripremu ovog važnog jutarnjeg obroka.  Radionica Super doručak za (pre)zaposlene održava se u subotu 25.2. (10 - 12 h). Vodi ju Makronovina učiteljica kuhanja, Željka Fordren Jambrešić, a na radionici će vam dati primjere za to kako uvesti (i zadržati) naviku doručkovanja te objasniti kako doručak prilagođavati godišnjim dobima, svojim potrebama i dnevnim aktivnostima.

I ove godine održavamo jedinstveni program na Dan žena. Pod nazivom Dan samo za mene - za blistav duh, um i tijelokriju se zanimljiva predavanja i praktične radionice iskusnih ženskih predavačica. 8.3. od 17:30 -  20:30 h družimo se s joga učiteljicom i shiatsu praktičarkom Sanjom Novko, Makronovinom edukatoricom Tamarom Dabić, bio&bio edukatoricom Denis Kreljom te savjetnicom iz Gestalt psihologije Irenom Jurjević te učimo više o detoksu, otpuštanju i osnaživanju na svim razinama.

"Comfort food" na zdrav način
Objavljeno: 31.1.2017..

Ponekad ti treba malo „comfort food-a“ za ljepši dan? To je ok, samo se pobrini da bude zdrav. Marija Knežević je novo ime bio&bio i Makronovinih radionica kuhanja, food blogerica koja sve slobodne trenutke provodi u osmišljavanju novih,  slasnih recepata. Na radionici 11.2. otkrit će ti zdrave i jednostavne recepte koji će zadovoljiti tvoju potrebu za gurmanskim, slatkim, hrskavim i masnim namirnicama, a Mateja Horvat će ti dodatno objasniti zašto zdravi sastojci i „hrana za utjehu“ ne isključuju jedno drugo već su super kombinacija.

Kako makrobiotikom do zdravlja?
Objavljeno: 31.1.2017..

Makrobiotika se često veže samo uz pojam prehrane, no ona obuhvaća mnogo više od toga. To je vještina i umijeće zdravlja i dugovječnosti. Naime, velik život" odnosi se na ostvarivanje pune kvalitete života, optimalnog zdravstvenog stanja i vitalnosti. Veličina makrobiotike je u mogućnosti da podupre ono snažno u čovjeku, oporavi ono slabije te potakne cjelovito i raznoliko življenje, u skladu s prirodom. Jedan od najiscrpnijih uvoda u makrobiotiku je jednodnevni seminar Makrobiotikom do zdravlja, koji se održava 19.3.  od 9 do 17 h. 

Knjige koje su obilježile moj život
Objavljeno: 2.12.2016..
Jadranka Boban Pejić velika je ljubiteljica pisane riječi te i sama autorica bestselera. Svojim je riječima dosad nadahnula na tisuće ljudi, svojim jedinstvenim knjigama punim mudrosti i praktičnog znanja, ali i inspirativnim predavanjima koja sva redom spadaju u ona koja se ne zaboravljaju jer vam dotiču srce. Koje su knjige nju nadahnule, što je iz njih naučila, kako su joj pomogle na njezinom životnom putu, kojima se uvijek iznova vraća, a sve uz konkretne savjete i izvatke iz knjiga, saznat ćemo od Jadranke Boban Pejić na zadnjem svečanom predavanju pete sezone Planetopijinih srijeda! 
Fitati pod povećalom
Objavljeno: 25.11.2016..

Sutra počinje Makronovina škola kuhanja, autorice Jadranke Boban Pejić, koju od 2015. godine vode naše 4 učiteljice kuhanja - Ana Janjatović Zorica, Tončika Cukrov, Vladimira Vlatka Frketić i Željka Fordren Jambrešić. Grupa je popunjena, ali već smo otvorili upise za novu grupu koja s edukacijom počinje u veljači 2017. godine. Ususret početku Škole, dijelimo s vama članak Jadranke Boban Pejić, na temu soli fitinske kiseline koje su zastupljene u biljnog prehrani. Saznajte više o fitatima i donesite svoje zaključke o njima. 

Sve češće slušamo o problemima kože koje prate njezinu osjetljivost i sklonost reagiranja na različite unutarnje i vanjske pojave. Aromaterapija je prirodna metoda koja nam može olakšati tegobe s kojima se suočava osjetljiva koža. Za tretiranje osjetljivih stanja kože poput neurodermitisa, hiperosjetljive, perutave, suhe kože, psorijaze i sličnih problema, ona ima rješenja. Mudrim izborom biljnih ulja i maslaca te eteričnih ulja navedene tegobe možete znatno ublažiti te poboljšati kvalitetu svog življenja. Na radionici 16.11. naučite više.
 
Prirodna hormonska ravnoteža
Objavljeno: 2.11.2016..

Na sljedećoj radionici obrađujemo (uvijek) popularnu temu prirodne hormonske ravnoteže. Dr. Sanja Toljan iz Poliklinike Orlando dijelit će savjete za postizanje hormonske ravnoteže na holistički način. Tamara Dabić, edukatorica iz Makronove, govorit će o važnosti cjelovite prehrane te njezinom utjecaju na hormonski sustav, a Jadranka Marković, dipl. ing. biologije, otkrit će nam koje prirodne tinkture i dodatke prehrani možemo koristiti za prevenciju te iscjeljivanje hormonskih tegoba. Na radionici degustiramo i zdrave recepte. :)

radionica Cjelovita jela za školarce
Objavljeno: 10.10.2016..

Dolazak djece u školske klupe pred roditelje stavlja nove izazove. Uz nabavu knjiga i potrebnog pribora, pravilna prehrana školaraca mnogima je 'trn u oku'. Njezin početak često mijenja dječju prehranu, a da bi nam školarci/ke uvijek bili zdravi, sretni i snažni, trebamo ih podučiti kako i što jesti. Na zanimljivoj radionici „Cjelovita jela za školarce“ učimo kako pripremiti cjelovitu užinu koja daje energiju i koncentraciju.  U kutijicu za ručak svaki dan spremite jedno od finih jela koje će nam 14.10. pripremiti Željka Fordren Jambrešić.  Saznajte više
 
1 2 3 4 5