Početak Skip Navigation Links > Makronova
Dani Primavera aromaterapije
Objavljeno: 20.4.2017..

Uskoro održavamo jedinstvene programe povodom Dana Primavera aromaterapije u Makronovi. 26. i 27.4., dovedite svoje školarce/ke na Malu školu aromaterapije, naučite izrađivati aroma sapune te napitke na radionici za odrasle, poslušajte predavanje o (Primavera) aromaterapiji te naučite pripremati fantastične obroke koristeći eterična ulja, na trosatnoj bio&bio te Makronovinoj radionici. U dva ljekovita i mirisna dana, upoznajte razna lica i načine primjene aromaterapije te uživajte u organskim eteričnim i baznim Primavera uljima. 

Poruke tijela
Objavljeno: 12.4.2017..

Naše tijelo cijelo vrijeme komunicira s nama. Šalje nam znakove i signale, ponekad šapće, a ponekad može "zavrištati" kako bismo obratili pozornost na ono što nam pokušava reći. Uloga različitih simptoma je ta da nam ukazuju na određene obrasce ponašanja te navike, koja nam čine dobro ili nameventualno štete. 21.5. (9 - 16:30 h) na seminaru Poruke tijela, uz vodstvo shiatsu učiteljice Tatjane Rutonić, učimo dešifrirati i bolje razumjeti suptilne poruke tijela te sukladno time mijenjati one obrasce koji se našem tijelu ne sviđaju, a poticati one koje ga čine zdravim, snažnim i zadovoljnim. Sposobnost razumijevanja poruka tijela je najbolja moguća prevencija, koja služi balansiranju funkcija uma i tijela te boljem povezivanju s njihovom autentičnom prirodom.

U svibnju ponovno održavamo jedan od Makronovinih najpopularnijih praktičnih seminara iz Ciklusa osobne ekologije. 13.5. (9 - 16:30 h) na jednodnevnom seminaru Refleksoterapija - masažom stopala do zdravlja, upoznat ćemo se s učinkovitom metodom refleksoterapije te otkriti kako različitim tehnikama pritiska na pojedine točke i zone stopala, doprinijeti boljem funkcioniranju pojedinih organa, uravnotežiti organizam, ubrzati proces detoksikacije te ublažiti učestale zdravstvene tegobe.  Voditelj i autor seminara je Zlatko Pejić, dugogodišnji makrobiotički savjetnik te autor knjige Refleksoterapija - masažom stopala do zdravlja koji nam je ususret seminaru, odgovorio na nekoliko kratkih pitanja o ovoj zanimljivoj metodi. 

Akupresura - iscjeljenje dodirom
Objavljeno: 11.4.2017..

Na dvodnevnom seminaru Akupresura - iscjeljenje dodirom koji će se održati 6. i 7. svibnja (od 9 do 16.30 h) naučit ćete više o drevnoj istočnjačkoj tehnici pomoću koje pritiskom na pojedine točke tijela stimuliramo sustav tjelesnih meridijana, ublažavamo zdravstvene tegobe, rješavamo se blokada u organizmu te potičemo nesmetan protok energije. Seminar je namijenjen svima koji žele upoznati vlastito tijelo, njegovo funkcioniranje te lakše iščitati njegove tjelesne signale. 

 
Otkazano gostovanje Sophie Sabbage
Objavljeno: 6.4.2017..

Sophie Sabbage autorica je svjetskog bestselera "Što sve možete učiniti kad Vam dijagnosticiraju rak". Kada je saznala da ima rak u četvrtoj, terminalnoj fazi, gotovo je odustala od svega. No, prevagnula je odluka da preuzme kontrolu nad svojim životom i krene na nevjerojatno putovanje prema transformaciji svog života – na bolje! Saznajte kako je Sophie uspjela pokrenuti unutarnju snagu i vratiti vjeru u sebe, na predavanju i radionici koje će održati u svibnju.

Regresoterapija i prošli životi
Objavljeno: 30.3.2017..

Iako se o regresoterapiji i iskustvu prošlih života s ciljem rješavanja zdravstvenih tegoba, emocionalnih trauma ili međuljudskih odnosa još uvijek premalo zna, ova tema oduvijek pobuđuje velik interes, a i sve je više onih koji se odlučuju na ovakav put osobnog razvoja i iscjeljenja. Na sljedećoj Planetopijinoj srijedi, 12.4. u 19 h, naša je gošća Petra Brzović, certificirana hipnoterapeutkinja, klinička hipnoterapeutkinja i regresoterapeutkinja. S Petrom razgovaramo o prošlim životima, životima između života, o našoj svijesti i podsvijesti te pohranjenim sjećanjima u tijelu i kako ih osloboditi. 

Zdravi blagdanski kolači
Objavljeno: 30.3.2017..

Kakvi kolači(ći) će se ove godine naći na vašem blagdanskom stolu? Ako želite da budu kreativno osmišljeni, zdravi, veganski te beskrajno ukusni, skoknite po inspiraciju na radionicu 6.4. (17 - 19 h), na kojoj učiteljica kuhanja Lana Bekić s nama dijeli svoje najdraže recepte za kolače i kolačiće. Isprobajte Bezglutenske "oreo" kekse s ciklom i pepermintom, Superzdrave brusnica lincere koji se ne peku, Sasvim drugačiju orahnjaču i Veganski cheesecake za prste polizat'. Čekaju vas zaigrani, zanimljivi i slasni recepti!

Što nam sve govori naše disanje
Objavljeno: 25.3.2017..

Većina nas je svjesna činjenice da je disanje naša primarna hrana. Iako se disanje odvija automatski, mi itekako možemo svjesno djelovati na njegovu kvalitetu. Kad osjetimo razliku u svom organizmu nakon dubokog, koncentriranog disanja, postajemo svjesni snage i utjecaja kojeg naš udah i izdah imaju na različite aspekte našeg življenja, a posebice zdravstvenog stanja. Na jednodnevnom seminaru Umijeće disanja koje će se održati 8.4. (od 9 - 16:30 h) uz Zlatka Pejića učimo kako se vratiti svom izvornom disanju.

Transformirajte stres u 6 koraka
Objavljeno: 25.3.2017..

Stres je pozitivac koji postoji kako bismo se suočeni s izazovom mogli bolje "boriti ili bježati". Brzom aktivacijom tjelesne i mentalne energije, izvlači nas iz potencijalno opasnih situacija. No, sve češće smo mi ti koji bezuspješno pokušavamo "pobjeći" ili "boriti" se protiv stresa, umjesto da poradimo na svojoj otpornosti na stres. Pročitajte naših 6 savjeta za bolje nošenje sa stresom i sve o jednodnevnom seminaru Zlatka Pejića Trans-stres: Umijeće transformacije stresa koji se održava 2. 4. (od 9 - 16:30 h).

 
Rimski car Marko Aurelije, pisao je svojevrsni dnevnik koji nikad nije bio namijenjen široj publici, nego samo intimnim trenucima razmišljanja i preispitivanja svog života. Njegov univerzalni izričaj lišen političkog konteksta, beskompromisna iskrenost i ogoljela ranjivost ljudske duše osigurali su tom dragulju intimističke proze da bude sačuvan do danas, kada te misli čitamo kao svoje, sa zadovoljstvom i zahvalnošću. O čemu je duboko intimno razmišljao Marko Aurelije kao običan čovjek, ne kao car i vojskovođa, te zašto davno zapisane intimne misli najmoćnijeg čovjeka svog vremena mogu poslužiti kao jedan od ponajboljih „self – help“ knjiga 21. stoljeća, saznajte iz razgovora s Davidom Pejićem o knjizi Meditacije na prvoj proljetnoj Planetopijinoj srijedi - 22.3. u 19 h.
1 2 3 4 5 
21.5.2017.. Poruke tijela