Početak Skip Navigation Links > Makronova

Bezglutenske blagdanske slastice - NOVI TERMIN zbog velikog interesa
 
Sljedeća radionica kuhanja je slatka, blagdanska, a 100% bez glutena.
Termin 13.12. je popunjen te smo postavili dodatni, novi termin - 19.12. (17 do 19 sati) Makronovina učiteljica kuhanja Tončika Cukrov na radionici priprema različite varijante bezglutenskih veganskih slastica koje će se idealno uklopiti na svaki blagdanski stol i zadovoljiti želju za slatkim. Budući da se upravo u slasticama često koriste rafinirani sastojci koji oslabljuju organizam, na ovoj radionici ćemo pokazati kako slastice bez glutena mogu biti zanimljive, ukusne i neodoljive, a od cjelovitih i veganskih sastojaka.
 
 
Zimski praznični program za djecu :)
Objavljeno: 10.12.2018..


Inspirirani doživljajima djece koja su pohađala radionice Male škole kuhanja te zimski praznični program proteklih godina, ponovno smo pripremili prigodni dječji program za vrijeme zimskih praznika.
 
9. siječnja (od 10 - 14 h) družimo se s Vladimirom Vlatkom Frketić, plesnom pedagoginjom, joga instruktoricom i Makronovinom učiteljicom kuhanja. Na repertoaru šarolikog programa za djecu od 7-13 godina, osim pripreme cjelovitog zimskog ručka nalaze se i vježbanje joge te pričanje priče.
Žena koja je u kontaktu sa svojom cikličnom prirodom u harmoniji je sa svojim menstruacijskim ciklusom. Ona poznaje i primjenjuje optimalne energetske potencijale svake faze ciklusa, koristi ih kako bi kreirala vlastito blagostanje i ispunjenje, ostvarila težnje, snove i životne ciljeve te povećala svoju uspješnost i zadovoljstvo poslom. Miranda Gray održat će radionicu 9.3., na kojoj možeš naučiti sve o tajnama ženskog ciklusa i kako ih prilagoditi optimalnom funkcioniranju u životu te na poslu.
 
Portugal u tvojoj kuhinji
Objavljeno: 23.11.2018..
Na sljedećoj bio&bio i Makronovinoj radionici 1.12. (10 - 12 sati) putujemo u Portugal i to na još zdraviji način. :) Poznatim portugalskim tradicionalnim jelima, dat ćemo novo ruho i pripremiti ih od cjelovitih sastojaka u veganskoj varijanti. Radionicu Portugal u tvojoj kuhinji vode ravnateljica Makronove Tamara Dabić Kempf te Makronovina učiteljica kuhanja Željka Fordren Jambrešić koje su ove godine obje posjetile ovu zemlju fantastičnih mirisa i okusa te s veseljem pripremaju njihova lokalna jela na malo drugačiji način.
Umijeće disanja
Objavljeno: 23.11.2018..

Većina nas nije svjesna činjenice da je disanje naša primarna hrana. Iako se disanje odvija automatski, mi itekako možemo svjesno djelovati na njegovu kvalitetu. Kad osjetimo razliku u svom organizmu nakon dubokog, koncentriranog disanja, postajemo svjesni snage i utjecaja kojeg naš udah i izdah imaju na različite aspekte našeg življenja, a posebice zdravstvenog stanja. Na jednodnevnom seminaru Umijeće disanja koje će se održati 1.12. (od 9 - 16:30 h) uz Zlatka Pejića učimo kako se vratiti svom izvornom disanju.

Pripremi se za zimu
Objavljeno: 20.11.2018..
Zzzzima je možda hladna i kažu (pre)duga, ali obožavamo je onda kad se za nju znamo pripremiti i prilagoditi se svim izazovima. Bye-bye hladnim rukama, prehladama, infekcijama, upalama mjehura i suvišnim kilogramima koji je često prate. 2.12. (9 - 16 h) uz Zlatka Pejića i Željku Fordren Jambrešić, naučit ćeš što i kako kuhati, koje napitke i dodatke prehrani konzumirati, kako se kretati i disati za super zdravu zimu. Saznaj više o seminaru klikom na: OVDJE
 

 

Iz Kanade nam stiže Jean-Martin Fortier. Svjetski priznati edukator specijaliziran za ekološki uzgoj i promicatelj ekološke te održive poljoprivrede. Autor je uspješnice Eko-povrtlar: praktični priručnik za profitabilni uzgoj povrća na manjim imanjima uskoro u izdanju Planetopija. Sa suprugom je osnovao imanje Les Jardins de la Grelinette - mikro-gospodarstvo poznato u svijetu po visokoj učinkovitosti i isplativosti. Kako je to postigao i kako eko-povrtlar možeš biti i ti, naučit će te na predavanju i radionici. 
Cjelovit pristup zdravlju štitnjače
Objavljeno: 31.10.2018..
Na radionici Cjelovit pristup zdravlju štitnjače 10.11. (10 - 13 sati) bavit ćemo se malom žlijezdom s ogromnim utjecajem na cijeli organizam. Uz zdravu prehranu, konzumacijom određenog bilja i dodataka prehrani te redovitom primjenom nekoliko tehnika, štitnjača se može iscijeliti. O tome će nam na radionici govoriti dr. Sanja Toljan iz Poliklinike Orlando te Tamara Dabić Kempf, edukatorica iz Makronove. O prehrani podržavajućoj za štitnjaču govorit će Makronovina učiteljica kuhanja Vladimira Vlatka Frketić.
Ako znamo promatrati, svaki dio tijela govori puno o vitalnosti. Kad kažemo da su oči ogledalo duše, zapravo nismo daleko od istine. One definitivno jesu ogledalo vitalnosti. Neil McNulty bavi se proučavanjem ljudskih šarenica te individualno prilagođenim biljnim pripravcima i tretmanima. Iščitava specifičnosti konstitucije i psihofizičkog stanja pojedinaca, a na temelju tog što je uočio, sugerira biljne pripravke koji osnažuju i iscjeljuju organizam. Dođi na njegovo predavanje i radionicu u studenom, i otkrij više o biljnim terapijama. 
Štitnjača, riječ koju danas jako često čujete. Vjerojatno i češće nego biste voljeli. Možda i sami imate problema sa štitnjačom i uzimate hormone, ili je samo kontrolirate, možda ste izvadili štitnjaču ili se bojite za nju, jer u obitelji imate puno slučajeva njezina oboljenja. U svakom slučaju, sigurno znate nekoga tko ima problema sa štitnjačom i vjerojatno, kao i većina ljudi pretpostavljate da je to kronično oboljenje koje se mora doživotno kontrolirati lijekovima. Anthony William u svojoj knjizi Medicinski medij: Zdrava štitnjača, tvrdi pak da nije tako. Štitnjača je dragocjeni organ s nevjerojatnom sposobnošću rehabilitacije, i pravilnom prehranom, određenim biljem i dodacima prehrani te redovitom primjenom nekoliko tehnika, može se iscijeliti. Što o uzrocima i rješenjima kaže Anthony William i kako probleme sa štitnjačom te rješenja  objašnjava dr. Sanja Toljan, saznajte na novoj Planetopijinoj srijedi, 3.10. u 19 sati u Makronovi. Očekujemo vas uz šalicu čaja za iscjeljenje štitnjače prema receptu Medicinskog medija.
Makrovikend za mlade (20. i 21.10.)
Objavljeno: 4.10.2018..

Želiš brinuti o zdravlju kroz prirodnu i cjelovitu prehranu? Voliš učiti nove vještine rada na sebi? Saznati kako kuhati zdravo, a jednostavno i brzo? Hraniš se vegetarijanski/ veganski (ili težite tome), ali nisi siguran/na kako svoju prehranu učiniti kvalitetnom i raznolikom? Želiš upoznati vršnjake koji misle da "ono si što jedeš" nije samo prazna fraza? Za kraj, imaš 15 - 27 godina ili znaš nekoga tko ima, a zanima ga sve navedeno? U popularnu cijenu od 350 kn, uključen je dvodnevni program te cjeloviti veganski obroci. Saznaj više!

1 2 3 4 5