Početak Skip Navigation Links > Bodywork
Aktivni & zdravi
Objavljeno: 28.8.2012.


Povratak s godišnjih odmora iskoristite za novi početak i novu svakodnevnu aktivnost koja će vam pomoći da održite zdravo tijelo i vedar duh. 

Previše posla, jurnjava, umor, lijenost, televizija, mobiteli samo su neke od stvari koje nas odvlače od pažnje za naše tijelo i naše zdravlje. Teško se nakon napornog dana na poslu ili na faksu natjerati na vježbanje ili trčanje, koje naše tijelo treba kako bi moglo kvalitetno funkcionirati. No, isplati se! 

Stanite iscrpljenosti na kraj
Objavljeno: 31.5.2012.

Dr. Frank Lipman, poznati stručnjak za integrativnu medicinu u bestseleru Potrošeni: stanite iscrpljenosti na kraj i ponovno se osjećajte odlično, predstavio je detaljan i lako provediv 6-tjedni program koji uklanja osjećaj potrošenosti i iscrpljenosti kao i tegoba koje taj osjećaj mogu pratiti poput nesanice, potištenost, probavnih tegoba, glavobolje, bolovi u mišićima i mnogi drugi.

Iz knjige vam prenosimo jedan od odličnih savjeta za duboko opuštanje vrata i ramena!

Zašto uzimati tablete protiv raznih vrsta bolova, zašto patiti od mučnina, nesanice ili umora, kad se jednostavnim pritiskom na određene dijelove tijela mogu olakšati  mnoge tegobe? Zašto se uopće osjećati loše? Zašto patiti od nadutosti ili imati konstipaciju?

Svladate li osnove akupresure, svoj boljitak doslovno uzimate u svoje ruke - prilika vam se pruža već 27.3. kada će Makronovina terapeutkinja i autorica, Tatjana Rutonić voditi seminar, a na našim stranicama pojašnjava dobrobiti akupresure.

Vježbe poslije porođaja
Objavljeno: 22.12.2008.

Trudnoća i prve godine majčinstva iznimno su zahtjevna životna razdoblja koja donose velike promjene, a utječu i na fizičku spremnost i izgled ženskoga tijela.

Kako bi se svaka novopečena majka što prije vratila u formu i postigla željeni izgled, Makronovina suradnica Snježana Vojvodić Schuster, autorica prvog hrvatskog ilustriranog priručnika za trudnice Vježbe za trudnice, u svojoj novoj knjizi  Vježbe poslije porođaja donosi praktičan i cjelovit plan koji ne samo da će ženi omogućiti da se ponovno dobro osjeća u vlastitom tijelu, nego će ju pripremiti za sve napore prvih godina majčinstva. Pogledajte video.

U Makronovi su 10.11. medijima i shiatsu praktičarima prezentirani rezultati prvog znanstvenog istraživanja o utjecaju shiatsu tretmana na zdravlje, koje je potaknula Europska shiatsu federacija (ESF), a provelo Sveučilište u Leedsu. Rezultate dvogodišnje studije, koji dokazuju da shiatsu ima pozitivne učinke na zdravlje, prezentirali su predstavnici ESF-a, Seamus Connolly i Frans Copers.

Studija dosljedno bilježi pozitivna iskustva i koristi, a ti se rezultati održavaju tijekom dužeg vremenskog razdoblja. Neki od glavnih učinaka koje spominju klijenti su: veća opuštenost, smirenost, osjećaj energiziranosti, a posebno je učinkovit kod tretiranja simptoma poput stresa i napetosti, problema s mišićima i zglobovima itd. Donosimo vam sažetak istraživanja.

Tko je osvojio Refleksoterapiju?
Objavljeno: 22.10.2008.

Na nagradno pitanje točan odgovor krio se pod slovom b), a upravo takav točan odgovor najbrže je poslala Mirjana Vranješ iz Kaštel Kambelovca, kojoj Refleksoterapija stiže na kućnu adresu!

Čestitamo i pozivamo vas da i dalje sudjelujete u našim nagradnim igrama.

Kako stopala odražavaju tijelo
Objavljeno: 14.10.2008.

 

Svaki dio tijela i svaka tjelesna funkcija imaju odgovarajuću refleksnu točku na stopalu. Zahvaljujući tome, stopala nam daju preciznu sliku pacijentova zdravstvenog stanja.

Ako neki dio tijela pati od upale, napetosti ili začepljenosti, odgovarajuće refleksne točke na stopalima bit će osjetljive izloži li ih se pritisku. Planetopija predstavlja knjigu koja će vam pomoći na jednostavan i ugodan način sačuvati zdravlje sebe i svojih bližnjih, olakšati svakodnevne tegobe, smanjiti stres, ojačati imunitet, usporiti starenje. 

1