Početak Skip Navigation Links > Rezidencijalni seminari > Rezidencijalni seminari > Put prirode - bliže svojim izvornim sposobnostima

OVAJ SEMINAR SE VIŠE NE ODRŽAVA.
INFORMACIJE O NJEMU ZADRŽALI SMO IZ NOSTALGIČNIH RAZLOGA :-)   

 

Dođite na put prirode i vratite se izvornim sposobnostima

 

 
Put prirode priča je o individualnom rastu, emociji i osobnom eksperimentu. Usmjeren je ka osvještavanju i oživljavanju izvornih sposobnosti našeg organizma putem ponovnog povezivanja s prirodom. Cilj programa je pokrenuti vlastite snage i potencijale čime postižemo osjećaj većeg zadovoljstva, sigurnosti, mentalne i emocionalne stabilnosti te svijesti o samima sebi i vlastitim mogućnostima. 
 
Pogledajte video Puta prirode klikom: Put prirode - povratak izvornim sposobnostima
 
Naši dosadašnji polaznici većinom se slažu u nekoliko učinaka ovog seminara:
 
- da se nakon ovog seminara osjećaju snažno i stabilno s osjećam da možete ostvariti sve što poželite
- da na seminaru osvještavaju stvarne potencijalne i mogućnosti
- da nakon seminara lakše donose odluke i izbore, bilo svakodnevne bilo one značajnije
 
Seminar je baš za vas ako:
  • uživate biti dijelom prirode
  • inspiriraju vas pozitivni ljudi i nove spoznaje
  • potrebna vam je velika doza energije i vitalnosti
  • želite poticaj u promjeni životnih navika 
Tijekom (i nakon) seminara, vaša snaga i unutarnja stabilnost rastu, osvještavate svoje potencijale i mogućnosti te dolazite bliže odgovoru na pitanje: Tko sam zapravo ja?, lakše donosite odluke jer životne okolnosti i odnosi odjednom djeluju mnogo jasnije i preglednije s vrha planine. 
 
6 razloga da nam se pridružite na Putu prirode 
 
1. Jutro donosi mir i svjesnost – budimo se zajedno s prirodom, dočekujemo izlazak sunca uz meditaciju te vježbe za buđenje i aktiviranje organizma u zelenom prostranstvu na visini od 1418 m gdje je smješten planinarski dom u kojemu boravimo
2. Cjeloviti i prirodni obroci – na seminaru su vam osigurani cjeloviti veganski obroci od prirodnih i ekoloških namirnica, pripremljeni prema makrobiotičkim načelima, a učimo i kako ih konzumirati da bismo od njih za svoj organizam iskoristili najviše. 
3. Pokretanje svih stanica tijela – svakodnevno pješačenje po predivnim šumskih stazama, efikasne Qi gong vježbe za jačanje instinkta i oživljavanje izvornih sposobnosti te vježbe optimalnog disanja, u službi su buđenja i balansiranja organizma, razvoja veće vitalnosti i jasnije vizije života.
4. Smirivanje uma – prakticiranjem meditacije u hodu, meditacije s drvetom te različitih vizualizacija, smirujemo um, isključujemo negativne obrasce misli i ponašanja te razvijamo veću svjesnost sebe i svoje okoline. Osjećamo slobodu izbora i preplavljenost svježim idejama.
5. Inspirativno i pozitivno vodstvo – autor i voditelj seminara je dugogodišnji makrobiotički učitelj i savjetnik Zlatko Pejić koji će vas neprekidno inspirirati svojim znanjem i iskustvom, a s vama će biti i tim koji će brinuti za to da ste uvijek siti i zadovoljni.
6. Opušteno društvo – ovaj seminar privlači pozitivne ljude otvorenog uma, koji vole brinuti o sebi i koji uvijek imaju zanimljive priče u rukavu. Tjedan dana u dobrom društvu i opuštenoj atmosferi, dodatna je vrijednost ovog seminara.
 
 
Svaki dan na seminaru je novi izazov ispunjen aktivnostima: 
 
jutarnja meditacija i vježbe za buđenje i aktiviranje organizma
svakodnevno pješačenje uz meditiranje u hodu i meditaciju s drvetom
vježbe disanja za kvalitetan unos kisika i obnavljanje stanica
vježbe jačanja instinkta i oživljavanje izvornih sposobnosti itd.
 ukupno osam različitih, međusobno povezanih "protokola" vježbi koje u sinergiji rezultiraju većom vitalnošću, unutarnjom snagom, jasnijom vizijom sebe i svojih ciljeva
 
Tijekom seminara krijepit će vas jednostavno pripremljena cjelovita ekološka hrana uz primjenu tehnika za maksimalno iskorištavanje energije iz hrane. 
 

"Risnjak je poput prirodnog hrama u kojem tragamo za onim što priroda stvarno jest i upravo zbog toga mi se  Risnjak čini kao najbolje mjesto za seminar otkrivanja samoga sebe. Za mene ne postoji bolje mjesto za ovakav  seminar i zapravo je jedinstveno mjesto i događaj u svijetu.“  Zlatko Pejić 
 
Zlatko Pejić, poznati je stručnjak u području makrobiotike i prirodnih stilova življenja. Autor je koncepta osobne ekologije, na temelju kojega je osmislio i proveo niz projekata. Idejni je začetnik Društva za unaprjeđenje kvalitete življenja te pokretač brojnih inicijativa u području zaštite okoliša,  za što je 1993. godine u UN-u primio Earth Day International Award, a 2012. godine Ministarstvo zaštite okoliša RH dodijelilo mu je priznanje za kontinuirani rad i doprinos promociji načela održivog razvoja i unaprjeđenju zaštite okoliša u Republici Hrvatskoj, uz intenzivni razvoj i promociju poboljšajnja kvalitete življenja. Seminar Put prirode osmislio je i kontinuirano vodi od 2000. godine.
 
Powered by bio&bio: 

 

Informiraj se/ Prijavi se

Više o seminaru možete saznati telefonski na 01/ 4847 119 te mailom na risnjak@makronova.com.


Pročitajte kako nam je bilo prethodnih godina: 

putprirode.wordpress.com

Dojmovi polaznika seminara:

"Kad bih trebala izdvojiti samo jedan Makronovin seminar kao najdraži, to bi bio – Put prirode. Razlog je vrlo jednostavan – šarolik program koji nježno, a snažno dovodi do unutarnjih promjena i ravnoteže cijelog mog bića. Dolazak na seminar često mi je i svojevrsna provjera fizičkog i psihičkog stanja, a transformacija koja se događa od dana do dana je nevjerojatna i predivna. Na kraju seminara uvijek se osjećam novo, svježe, olakšana za neke misli ili brige koje su me opterećivale (ali i za koji kilogram), i spremna za nove poduhvate. Kad je moj doživljaj Risnjaka takav – a to mi je dio posla i na njega dolazim nakon intenzivnih priprema – zamislite koja je čarolija kad dolazite kao polaznik! :) " Tamara Dabić (47, ravnateljica Makronove) 

"Risnjak me osvojio na prvu. Slušala sam priče i dojmove, ali nisam imala pravu predodžbu o tome kako to tamo negdje na planini izgleda i kakve ću koristi imati od toga. Odlučila sam se upustiti u tu egzotičnu avanturu, svidjela mi se ideja izolacije na planini usred ljeta kao potpunoj suprotnosti dotadašnjem hektičnom ljetovanju. Presudila je znatiželja, a dogodila se ljubav! Čudesno je da nešto tako jednostavno može biti tako raskošno, bogato, darežljivo. Boje, mirisi, okusi, zvukovi prirode, tišina… Pazi, sjediš na podu i beskrajno žvačeš ječam i pritom uživaš k'o malo prase! Ludo, zar ne?
 
Neki će reći – ma nemoguće! Ali je itekako moguće, vjerujte mi! Boravak na Risnjaku u jako kratkom vremenu mijenja duh i tijelo na najbolji mogući način. Pa kako mu se onda ne vratiti? :)" 
 
Kristina Tokić (45, direktorica u osiguravajućoj kući) 
 
"Kad sam došao na Risnjak, prvi put sam, usudit ću se reći, imao cjelovit i istinski kontakt s prirodom. Kako s onom vanjskom, tako i s onom unutarnjom, intimnom prirodom. Put prirode je za mene onaj pravi odmor duha i tijela. Do tad sam vjerovao da „brže, više, jače“, čak i za vrijeme ljetnog odmora, mora biti prisutno u aktivnosti koja je oduvijek bila integralni dio mene i mog godišnjeg odmora. Nisam razmišljao da postoji i aktivnost koja hrani i istinski revitalizira organizam za razliku od toga da ga oksidira i podržava proces starenja. I svakako moram istaknuti Zlatka – taj me Požežanin iznimno pacifističnog izgleda i staloženog habitusa uistinu inspirirao svojim znanjem, mirnoćom, elokvencijom i - meni jako važno napomenuti - snagom. " 
 
Mario Valentić (37, fitness trener i glumac) 
 
"Kad bi vam netko predložio privremeni teleport u zeleni svijet gdje nema stresa ni telefona, auta, buke, smoga; carstvo u kojem vladaju samo zvuci i mirisi prirode, a noću treperave zvijezde. Kad bi vam rekao da će vas odnijeti u taj isti svijet u koji se stiže umoran, a iz njega odlazi obnovljen, poletan i pun energije – biste li prihvatili? Svijet je to u kojem niste sami, već ga dijelite s onima koji su se, baš kao i vi, zatekli tamo u potrazi za kreativnošću, boljim zdravljem, samim sobom, ili jednostavno - odmorom. Takav svijet postoji, a ulaz u njega nalazi se podno planine Risnjak, u mjestu Crni Lug. Siguran korak vodi sve dublje u šumu, u prostranstva nacionalnog parka, ali i u ona naša unutrašnja, koja istražujemo usporedno i koja nas svakim danom iznenade nekim novim saznanjem. Uspon na vrh planine otvara vidike - ostajete zatečeni ljepotom i svih 360 stupnjeva oko vas obgrljeni ste beskrajem... dodir slobode! Sasvim je blizu, treba vam samo - odluka!“ 
 
Andrea Stevanović (47, programerka, zaljubljenica u ljekovito bilje, astronomiju i makrobiotiku) 
 
"Od prvog seminara na Risnjaku prije dvije godine bila sam puna dojmova, s posljedicama koje traju i danas. Jedna od možda najvažnijih jest da sam naučila živjeti izvan okvira svakodnevnice koja je, kao i kod većine ljudi, izgrađena od niza (ne)osviještenih, pa samim time, i smisleno dvojbenih navika. Na seminaru se polaznicima daruje drugačiji pristup kroz učenje kako se s pažnjom hraniti, disati, buditi, kretati. Prepuštajući se tome, ubrzo sam na jedan potpuno novi način počela spoznavati da priroda (u svakom znanstvenom, filozofskom i duhovnom značenju te riječi) kojoj sam bila okružena nije nikakav objekt koji postoji neovisno od mene, što naravno vrijedi i obratno. Moja tjelesna odvojenost samo je jedan u nizu dokaza njezine raznolikosti, osebujnosti i potpunosti. Razmišljanjem i djelovanjem slijedila sam to iskustvo i nakon seminara, koje i dan danas bitno mijenja način na koji živim. " 
 
Ksenija Grubišić (45, prof.dr.sc.prava)
 
"Prvi dolazak na Risnjak uvjerio me je da se spletom različitih ciljanih aktivnosti u prirodnom okruženju, te u društvu pozitivnih ljudi, postižu blagotvorni učinci koji uključuju produbljenje mira i povećanje snage. Upravo se zbog želje da ponovo doživim to stanje iz godine u godinu vraćam. Volim ga zbog prirode u koju smo uronjeni cijelo vrijeme, zbog cjelovitih i prirodnih obroka konzumiranih na poseban način, zbog jutranjih vježbi tijekom kojih pratimo izlazak Sunca, zbog dragih ljudi kojima sam okružen, zbog Zlatkovih priča i pojašnjenja ..."
 
"Na Risnjak dolazimo već više od 20 godina i tu nam je drugi dom. Posljednje tri godine ovdje dolazimo s Makronovom na seminar Put prirode i svaki put otkrivamo neke nove ljude i neke nove melodije nama poznatih šuma. Dan koji započinjemo sa jutarnjim vježbanjem na Schlosserovoj livadi uz polagani izlazak sunca je nezaboravan. Divan je to osjećaj kada već rano ujutro znate da taj dan ne može biti drugačiji nego savršen. I tako dan za danom okruženi pozitivnim i zadovoljnim licima savladavamo vrhove, meditiramo i radimo na sebi. Sve je tako jednostavno, prirodno i ništa ne nedostaje. Začinite sve to šakom kuhanog ječma i čarobnim mirisima iz kuhinje i shvatit ćete zašto volimo svoj drugi dom i vraćamo se Putu prirode."
 
Jelena (45, znanstvenica) i Alan Šišinački (45, manager)
 
"Seminar Put prirode na Risnjaku za mene je mjesto dobrih vibracija, aktivan odmor u društvu prekrasnih ljudi, gdje se kroz točno odabranu prehranu i cjelodnevni aktivan program čovjek jednostavno preobrazi. Energija koju dobijem na seminaru, gorivo je za savladavanje svih mojih poslovnih i životnih izazova kroz cijelu godinu. Na seminaru se toliko napunim dobrom energijom da mi je jednostavno nositi se sa svime još barem nekoliko mjeseci. Doživljaj je to koji je teško riječima opisati. Transformacija koja se dogodi u samo 7 dana – mislim da je to jedino moguće dočarati osobnim iskustvom." Alen Kuščar (36, dizajner)
 

 

BIO JE TO UISTINU PUT PRIRODE…
 
…ali i predivnog društva. Odmah se sjetim predmeta iz osnovne škole „Priroda i društvo“ (ne znam da li se i danas tako zove) koje mi je tada bilo samo puko učenje teorije za ocjenu u imeniku i jedini istinski dodir s prirodom je u tim trenucima bilo dodirivanje papira udžbenika prilikom listanja koji je bio izrađen (valjda) od drveta.
 
 
 
Neodoljivi misterij
Objavljeno: 4.6.2013.

Zašto bi netko na sedam dana otišao na planinu, živio u drugačijim uvjetima od onih na koje je navikao, po cijeli dan vježbao, hodao, disao, meditirao u šumi…?

Informacije o seminaru Put prirode često se prenose „usmenom predajom“, a ljudima je nerijetko teško i shvatiti o čemu se zapravo radi. Mnogi se polaznici vraćaju iz godine u godinu, a opet nekako seminar uvijek ima oznaku malog misterija. Čini se da je za Put prirode bitno prije svega doživjeti emociju…
 
 

Volim kako se osjećam i kako funkcioniram nakon Risnjaka i zato mu se svake godine iznova vraćam!

Radim u osiguravajućem društvu, vodim regiju Dalmacija - dugačka velika regija, puno sam na putu i poslom, a i privatno, odgovorna sam za okocca. 130 ljudi, za funkcioniranje regije, za rezultate… ma za sve! Dolaskom na ovo radno mjesto shvatila sam da mi treba jedan drugačiji odmor i odmak od gužve i nabrijane svakodnevice. I tako sam prije četiri godine prvi put iskusila Put prirode na Risnjaku. I oborilo me s nogu!
 
Prošećite Putom prirode
Objavljeno: 21.6.2012.

Zanima li vas je li ovaj seminar za vas, pripremili smo vam zgodan video koji vam može pomoći pri odluci.

Pogledajte što možete doživjeti na seminaru Put prirode.
 
1