Početak Skip Navigation Links > Biography Work
 
Kad biste trebali napisati svoju biografiju ili nekom ispričati svoj život odakle bi počeli? Čega bi se prvo sjetili, a što najradije zaboravili? Što ste od života očekivali, a što dobili? 
 
Kakav bi bio uvod, kakav zaplet, a kakav rasplet vaše biografije? Jeste li zadovoljni s raspletom ili bi ga mijenjali?
 
Jedna od najvažnijih stvari u životu je kako doživljavamo sebe i vlastiti život - kakvu priču pričamo sebi i drugima. Da li nas ona ograničava ili oslobađa, osnažuje ili slabi? Da li u toj priči život vodi nas ili mi vodimo njega? 
 
Biography Work je kreativan proces otkrivanja, upoznavanja i prihvaćanja vlastitog života kao cjeline. Na tu temu od jeseni predstavljamo nekoliko novih radionica. 
 
Rad na osobnoj biografiji je uzbudljivo putovanje kroz vrijeme koje će te približiti odgovoru na pitanje ‘što je moj život?’ Pomoći će ti da posložiš svoj život kao cjelinu, da osjetiš dublju mudrost koja se krije u tvojoj biografiji i uskladiš se s namjerom vlastitog bića. Kad razumiješ širu sliku života i tko je pravi autor tvoje biografije bit će ti lakše sa svime se nositi i imati jasniju sliku budućnosti.  
 
 
Evo što su dosadašnji polaznici rekli o svom iskustvu s Biography Work-om:
 
"Radionica mi je pomogla artikulirati priču o mom životu. Mogao sam iz prostora nove jasnoće vidjeti ključne trenutke od kojih se upravo moj život sastoji. Pomoglo mi je promatrati život s distance, s nevezanošću, a opet usmjerenošću. Ono što izgleda poput svakodnevnog kaosa - odjednom dobiva smisao, svrhu i razloge - i to je opuštajuće. Sve je upravo kako treba. Veliki Plan se pobrinuo … To saznanje donosi olakšanje i zahvalnost!" Zoran, 53, učitelj
 …………………
 
"Toliko toga mi se urezalo i nosim sa sobom kao nove pojmove, vjerovanja i vrijednosti. Kroz duboka pitanja, povezivanje događaja i ljudi u mom životu, osjećam da moja prošlost prestaje biti teret i postaje alat za budućnost. Kroz Elina predavanja dobio sam strukturu koja mi je pomogla osvježiti moju životnu priču, pružiti jasnoću u slušanju sebe i djelovanju bez odgađanja u skladu s onim što čujem." Haris, 35, poduzetnik
…………………
 
"Najviše mi se svidjela izrada krivulje života i sagledavanje vlastitog života s odmakom. To mi je bilo odlično iskustvo. Sviđala mi se dinamika radionica i interaktivnost. Dobila sam fokus na prave teme i smjer. Uvidi unutar grupe su dali vjerodostojnost unutarnjem osjećaju da je sve u redu. Dobila sam potvrdu da možemo proći kroz sve to istinski, suštinski autentično, i da hoćemo. Sve u svemu lijepo iskustvo, stvarno lijepo iskustvo." L.Ž., 47, službenica
………………………
 
"Radionica je krasna. Voditeljica je autentična, jasna … ostala sam paf! Definitivno! Ima stav, autoritet i znanje. A nadasve kreativnost. Sve je prekrasno osmišljeno i odlično vođeno. Svatko dobiva priliku podijeliti ono važno, a pri tome se pazi na granice. Puno učim o sebi i dobivam kroz ovaj ciklus. Moja očekivanja su nadmašena! Super mi je bilo poslagivanje života po redu. Uz pomoć krivulje života (life-chart) bilo je pregledno, jasno vidljivo i ostala mi je ta slika u glavi. Dobila sam nove uvide vezano za sebe, raskrinkala obrasce iz djetinjstva, pojavile su mi se neke nove stvari. 
 
Razgalila me simbolika, tj. karta koju sam izvukla za budućnost. Zadnji susret mi je dao nadu, uvid da mogu biti slobodna i odgovornost koja ide uz slobodu. Kad gledam život s odmakom osjećam poštovanje prema mom životu – duboki naklon… baš poštovanje! Bilo je to sagledavanje života iz novog ugla. Da je bar dulje trajalo!" I.L., 47, terapeut
 
 
 
Autorica i voditeljica ciklusa: Ela Kurešević – prva hrvatska Biography coach. 
 
 
Nakon trogodišnjeg studija u Engleskoj, Ela je postala prva hrvatska Biography Coach. Kroz Biography Work, ljudima koji žele razumjeti sebe i svoju osobnu biografiju, Ela pomaže osvijestiti vlatiti život kao cjelinu, otkriti specifične izazove koji se kroz njega provlače, te razumjeti njihove dublje uzroke kako bi znali gdje tražiti rješenja. 
 
 
Upoznaj Biography Work kroz program koji smo za tebe osmislili 
 
Datumi radionica ciklusa (petkom):
17.4. / 24.4. / 8.5./ 15.5. / 22.5. / 29.5. (od 17:30 do 20:30)
 
Cijena: 1.200 kn za prijave i uplate do 1.4.2020. / 1.500 kn za prijave i uplate od 2.4.2020.
 
 
Pripremili smo ti i radionicu Biography Worka:
 
30.5 (10 – 14 sati)
Biography Work – NOVAC U MOJEM ŽIVOTU
 
Cijena radionice: 390 kn do 10.5../450 od 11.5.
 
 
Za sve prijave i upite javi nam se na info@makronova.com.

Posjeti i Elinu stranicu za dodatne info!

1