Početak Skip Navigation Links > Rezidencijalni seminari > Rezidencijalni seminari

Makronovini rezidencijalni seminari

Makronovini rezidencijalni programi objedinjuju nekoliko važnih elemenata koje njegujemo kroz naš redovni program – edukaciju, dobru atmosferu, pažljivost i brižnost, kvalitetan program i predavače, vještine i znanja koja će te osnažiti i biti ti od koristi u postizanju i održavanju kvalitete življenja, posebno prilagođena prehrana... i sve to u okruženju koje još dodatno podržava ciljeve i atmosferu samih seminara.

Za pregled svih naših rezidencijalnih seminara u ovoj godini...
...scrollaj prema dnu stranice :-)

Yoga Retreat - ISTRA(ŽIVANJE)
Objavljeno: 1.6.2021.

Yoga Retreat - ISTRA(ŽIVANJE)

29.4. - 5.5.2023., Vile Prašćari 

Pozivamo vas da zastanete, udahnete, izdahnete i osluhnete...

 

Voditelj: Darko Milaščević

 

Što očekivati i zašto se uključiti?

Svakodnevnim prakticiranjem joge, pranayame (vježbi disanja) i meditacije u prirodnom okruženju, možemo započeti proces istraživanja i transformacije. Svježe pripremljeni cjeloviti veganski obroci od organskih namirnica, s Makronovinim prepoznatljivim kulinarskim potpisom, potiču i podržavaju ovakav transformacijski proces, jer ipak je probavni sustav proglašen našim „drugim mozgom“.

Koliko vremena je potrebno za započeti ovakve pozitivne promjene? Studije pokazuju da je samo 7 dana intenzivne prakse meditacije ili mindfulnessa dovoljno za privremene promjene na strukturi mozga. Ovisno o stvorenoj navici i nastavku redovne svakodnevne prakse, privremene promjene će se zadržati i postati naše stalne značajke.

Ovaj retreat je osmišljen da vas opskrbi alatima koji će vam omogućiti da svakodnevnom praksom postignete i zadržite takve promjene.

Prijedlog dnevnog rasporeda

7.30 - 8.00 meditacija/midfulness

8.00 - 8.30 lagani doručak

9.00 - 11.30 jutarnja joga praksa

12.00 - 13.00 ručak

13.00 - 17.00 slobodno vrijeme

17.00 - 18.30 večernja joga praksa

19.00 večera

Program se sastoji od dva vođena Jivamukti Yoga sata na dan. Jutarnji sat je dinamičniji i intenzivniji dok je poslijepodnevni/večernji sat nižeg intenziteta, introspektivniji i restorativnog tipa. Oba sata su kombinirana s vježbama disanja (pranayamom), meditacijom i relaksacijom.

Efekt odvojenosti od svakodnevne užurbanosti, uronjenost u prirodu, zajedno s potporom grupe, dodatno pojačava pozitivne učinke joge na naše tijelo i um. Istraživanja pokazuju da je samo tjedan dana joge i meditacije dovoljno za započeti pozitivne strukturalne promjene na našem mozgu. Kako bismo zadržali iste iste potrebno je stvoriti naviku i svakodnevnu praksu, a potpora grupe i inspirativno okružanje svakako pomažu u tome.

Ovaj retreat nije zamišljen kao tečaj niti predavanje, nego praktični i iskustveni rezidencijalni tjedan s puno opuštenih trenutaka. Kratki uvod u svaki sat u obliku «dharma razgovora» biti će praktično razrađen kroz svaki sat i povezan u smislenu cjelinu na kraju tjedna s praktičnim alatima i porukama koje ostaju vaša trajna vrijednost.


Prehrana

Obroci tijekom retreata pažljivo su koncipirani da prate aktivnosti i budu dodatna podrška organizmu i prate restorativni koncept vježbi. U njihovoj pripremi koriste se isključivo cjelovite namirnice ekološkog podrijetla, pripremljene u skladu s konceptom uravnotežene biljne prehrane.

Za vrijeme retreata ne služimo kavu, alkohol i druga stimulativna pića.
 

Tko se može uključiti?

Retreat je otvoren za sve razine. Satovi će biti vođeni po principu otvorenog sata – s puno opcija za manje iskusne vježbače, ali i naprednijih opcija za iskusnije polaznike. Prethodno iskustvo s vježbanjem joge je dobrodošlo ali ne i obavezno. Jutarnji i večernji satovi će se razlikovati po intenzitetu, i mogu biti prilagođeni energiji grupe na licu mjesta.

Zanima vas kako su povezane Yoga Sutre i moderna neuroznanost ? Kako se naš mozak može promijeniti u samo 7 dana? Želite unaprijediti svoju praksu joge i meditacije i pri tome se dobro odmoriti?

Pridružite nam se!
 

O voditelju:

Darko Milaščević, certificirani je Vinyasa i Jivamukti joga učitelj s 15 godina iskustva u podučavanju joge, predavač trajnog obrazovanja za Yoga Alliance USA (YACEP), licencirani fizioterapeut i doktorand na doktorskom studiju Neuroznanosti.

Nakon svoje prve obuke za učitelja joge 2005. godine, s naprednom učiteljicom i joga terapeutkinjom iz New Yorka, Sonjom Rzepski (Pure Yoga NY), Darko nastavlja svoj kontinuirani profesionalni razvoj pohađajući radionice sa svjetski priznatim senior učiteljima, produbljujući svoje razumijevanje joge, unaprjeđujući vještine i razvijajući osobni stil podučavanja Vinyasa joge temeljen na dubokom razumijevanju pokreta i preventivnih učinaka joge. Satovi su mu intenzivni i izazovni, ali istovremeno sigurni i introspektivni.

Osim redovitih satova u Parizu, gdje trenutno živi i radi, predaje module joga anatomije na obukama učitelja joge i specijaliziranim radionicama na teme poput Joga anatomije, Prevencija ozljeda u jogi, Kako joga mijenja naš mozak... Kao doktorant na Interdisciplinarnom doktorskom programu Neuroznanost na Sveučilištu u Ljubljani, Slovenija, pronalazi poseban interes u utjecaju mindfulnessa i meditacije na pozitivne promjene u našem mozgu.
 

Gdje smo smješteni?

Smještaj polaznika predviđen je u Vilama Prašćari
Kod upita ćete dobiti sve potrebne informacije o opcijama i mogućnostima.


 

Powered by bio&bio: 

Informacije i prijaverezidens@makronova.com, 01/ 4847 119

 

Pitajte nas sve o seminaru

 

 

Seminar Obnavljanje

6. - 13.5.2023., Vile Prašćari 

Novi program na novoj lokaciji!

Odmak od užurbane svakodnevice
Povećanje vitalnog kapaciteta organizma
Motivacija i inspiracija za kvalitetno življenje
Veće samopouzdanje i odlučnost
Višemjesečni učinak i cjeloživotno učenje

 

Proljeće je idealno vrijeme za početak novog biološkog ciklusa. Drugi dio proljeća posebno je važno razdoblje u kojem se pridružujemo novim ambicijama te prirodnom energetski uzlaznom trendu. To je odlično vrijeme za saniranje posljedica smanjene fizičke aktivnosti i narušenost imunog sustava nastalih tijekom zime.

Tragom drevnih umijeća i znanja, preko provjerenih tehnika i suvremenih znanstvenih spoznaja ovaj seminar dovodi te do „boljeg sebe“.


Tko vodi seminar?

Seminar vode dugogodišnji suradnici autora seminara Zlatka Pejića, pionira makrobiotike i zdravih stilova življenja u regiji:
David Pejić (program seminara)
Sanja Novko (program i shiatsu tretmani)
Tamara Dabić Kempf (psihologinja i koordinatorica seminara)
Lana Bekić (voditeljica kuhinje i koncept obroka)

“U svakome od nas postoje potencijali za postizanje dinamične ravnoteže tjelesne pokretljivosti, fleksibilnosti i snage, bistrine uma te uzvišenosti duha. Na putu ka postizanju tih ciljeva postižemo zdravlje kao posljedicu iskorištavanja tih potencijala. Naš organizam ima biološku potrebu za vlastitim obnavljanjem. Ta rekonstrukcija samo-regulativnih protokola dovodi do povećanja metaboličke aktivnosti, regeneracije stanica tkiva i stanica živčanog sustava te poticanja optimalne neurogeneze. Pitanje je samo jesmo li svjesni te biološke potrebe i jesmo li odlučili djelovati u tom duhu!? Jednostavno rečeno, ovaj seminar prilika je za jedinstvenu rekonstrukciju najboljeg u nama te afirmaciju novih mogućnosti!” 

Zlatko Pejić, autor seminara
 

Tehnike i pristupi na kojima se baziraju aktivnosti seminara


VJEŽBE I PRAKTIČNE AKTIVNOSTI

Sinergijsko djelovanje cjelovitih pristupa zdravlju koje uključuju:

  • zvukoterapiju i rad s iscjeljujućim zvukovima
  • kromoterapiju
  • regenerativno i samoregulatorno disanje (metoda optimalnog disanja)
  • vježbe za mišićno i vezivno tkivo, neuromuskulatorno balansiranje, vježbe obnavljanja, i sl.

PREHRANA

  • Optimalna nutritivna podrška organizmu s ukusnim i svježe pripremljenim obrocima od namirnica iz eko-uzgoja
  • Makrobiotička načela u pripremi jela - prilagođena godišnjem dobu i ostvarivanju ciljeva seminara
  • Specijalni napitci, čajevi i pripravci
TRETMANI
  • Posebno dizajnirani shiatsu tretman kao individualizirana podrška postizanju cilja seminara
  • Pored činjenice da odmara i relaksira umorno tijelo, ova metoda harmonizira živčani sustav, stimulira krvotok, dišne organe i blagotvorno djeluje na cjelokupni mišićno – koštani sustav

 

Gdje smo smješteni?

Smještaj polaznika predviđen je u Vilama Prašćari
Kod upita ćete dobiti sve potrebne informacije o opcijama i mogućnostima.


 

Powered by bio&bio: 

Informacije i prijaverezidens@makronova.com, 01/ 4847 119

 

Pitaj nas sve o seminaru


 

 

 

 

Makrobiotikom do vitalnosti
Objavljeno: 1.3.2020.

listopad 2023. (termin naknadno) / NP Brijuni


Seminar koji dokazuje da može biti bolje.

Ove godine, seminar Makrobiotikom do vitalnosti - jednostavan put do unutarnje snage održava se po 20. put, a nekoliko stotina polaznika svjedoči o učinkovitosti i posebnosti ovog programa. 

Na seminaru Makrobiotikom do vitalnosti, sav program, okruženje i prehrana vode ka promjeni na bolje. Za samo sedam dana, osjećat ćete se znatno snažnije, a neke ćete učinke ovog programa moći i izmjeriti!

Više informacija o seminaru....

1 
11.3.2023. FACE FITNESS BY MIA
18.3.2023. UMIJEĆE DISANJA
29.3.2023. BELLA VEGE ITALIA