Početak Skip Navigation Links > Cjelovito zdravlje žene

Cjelovito zdravlje žene

Koncept cjelovitog zdravlja žene razvili smo u Makronovi iz želje da naglasimo važnost cjelovite brige o zdravlju, istovremeno osluškujući potrebe naših polaznica kroz dugi niz godina.

Svake godine održavamo niz programa posvećenih cjelovitom zdravlju žene: od predavanja, radionica kuhanja, posebnih događanja, gostovanja stranih stručnjaka, do rezidencijalnog seminara na Hvaru.

Idejna začetnica koncepta je Jadranka Boban Pejić, voditeljica Makronove i prvo ime prirodne prehrane u Hrvatskoj, čije tekstove i savjete možete čitati i na ovoj stranici. Jadranka se dugi niz godina posvećuje upravo zdravlju žena i djece, a vrlo je česta gošća u svim medijima jer o zdravlju žena govori na nov (cjelovit!), ali konkretan i praktičan način.

Polazimo od pretpostavke da su naše zdravlje i naš izgled jedna cjelina i neizbježna posljedica načina na koji brinemo o sebi. Cjelovit pristup zdravlju (tj. svim nivoima našeg postojanja) i briga o sebi dovode do potpunog osjećaja zadovoljstva samom sobom. Brinući se o sebi na cjelovit način postajemo zdrave, duboko svjesne i sigurne u ono što jesmo, u ljepotu koja se manje provjerava u ogledalu a više osjeća duboko u nama... 

Jadranka Boban Pejić.

 

Budi sretna i zdrava
Objavljeno: 17.2.2014.

Drage žene,

Posvetite si jedan dan i za Dan žena ove godine poslušajte uvažene stručnjakinje koje govore o prirodnom pristupu zdravlju žene. Makronova je osmislila cjelodnevni program koji će vam pokazati koliko je važno brinuti o sebi te kako to možete činiti na prirodan i cjelovit način. 

Pod motom Budi sretna i zdrava, za Dan žena možete sudjelovati na radionicama i predavanjima s temama prirodne prehrane, hormonalne ravnoteže, aromaterapije, superhrane i dodataka prehrani itd. Želja nam je ponuditi vam odgovore na brojna pitanja o tome kako izabrati najbolje za sebe te što je najbolja prevencija i temelj kvalitetnog življenja.

 

Pozovite svoje emocije na čaj
Objavljeno: 8.3.2012.

Da bismo u potpunosti održale naše zdravlje, moramo voditi računa i o svom emotivnom tijelu. Bez obzira što ga ne vidimo, ono se osjeća kroz 'ono nešto', kroz vibraciju i zračenje osobe. 

Emocije su neraskidivi dio našeg unutarnjeg vodstva. One su energija, dio naše cjelokupne vitalne energije i u velikoj mjeri utječu na naše zdravlje. Svaka emocija,  ima svoju svrhu, svoju manifestaciju, ali ima i svoj iskrivljeni oblik. 

 

Kako pronaći granicu između dovoljno stresa da bismo obavljali sve potrebno i previše stresa koji nas iscrpljuje? Naše emocije, naše ponašanje i mogućnost fokusiranja bitno ovise o razini glukoze u našoj krvi.  
 
Kad preskočimo doručak i jedemo kasnije, najednom se povećava razina šećera u krvi, aktivira se inzulin koji snizuje tu razinu šećera, a mi se osjećamo neproduktivnima i teško se koncentriramo.
 
Obnavljanje u 10 koraka
Objavljeno: 1.7.2011.

Podržite organizam zdravom prehranom, oslonite se na moć pozitivnog mišljenja i motivirajuće glazbe... Obnavljanje nam je u određenom trenutku svima potrebno, a  Jadranka Boban Pejić donosi strategiju obnavljanja u deset praktičnih koraka, koju je podijelila i s čitateljicama Glasa Slavonije. 

Bitno je usvojiti bilo koji od koraka i primjenjivati ga u svakodnevnom životu, a onda njegov pozitivan utjecaj prenositi na provođenje ostalih koraka! 

"Sjećajući se Dana žena iz svog djetinjstva, kada su se ženama poklanjali crveni karanfili, shvatila da se do danas nismo puno odmaknuli od takvog načina obilježavanja tog dana, naprotiv, postali smo još površniji. Dan žena sveo se na to da se nekoj ženi nešto pokloni. Glavni ciljevi ove akcije su pomoći ženama da osvijeste koliko je važna briga o sebi, jer ne možemo očekivati da uvijek netko drugi brine o nama i nagrađuje nas, te prenijeti poruku o tome koliko je bitna ženska podrška, jer tko nas može bolje razumijeti nego druga žena"

Zdravakrava.hr, povodom Makronovine akcije Žene ženama, donosi intervju s Jadrankom Boban Pejić.

Drage žene, Dan žena je za nama, kao i još jedna uspješno završena akcija Žene ženama! Vidjeli smo da ste bile zadovoljne na našim programima, što nam je uvijek drago, a nadamo se da će vam ono što ste u nedjelju doživjele u Makronovi biti poticaj da se nastavite educirati, cjelovito brinuti o svom zdravlju te se redovno obnavljati.

I vi koje ste sudjelovale u programima, ali i vi koje to niste bile u mogućnosti, mogle ste sudjelovati u našoj nagradnoj igri - ove godine imali smo rekordan broj sudionica! Provjerite jeste li među najbržima i nagrađenima!

Žene ženama 2010.
Objavljeno: 22.2.2010.

I ove godine, po peti put zaredom, Makronova ti poklanja besplatan program za jedan drugačiji Dan žena!

U akciji Žene  ženama, kroz niz besplatnih edukativnih programa, naučit ćeš kako obnavljati svoj um, duh i tijelo, odnosno kako cjelovito brinuti o svom zdravlju.

Vrsne stručnjakinje će te provesti kroz praktične teme koje nas sve zaokupljaju – kroz predavanja i ženske razgovore, radionice, vježbanja, tretmane, glazbu… Očekuje te i odlična nagradna igra!

Ova se akcija odvija u sklopu Makronovina koncepta Cjelovito zdravlje žene, čija je autorica Jadranka Boban Pejić.

Kako bismo se što bolje organizirale i odvojile slobodno vrijeme za obnavljanje, Makronova ovaj program organizira u nedjelju, 7.3. – uoči samog Dana žena. Odvoji vrijeme za sebe i obnovi se!

Besplatni programi za Dan žena
Objavljeno: 10.2.2009.


AKCIJA ŽENE ŽENAMA

Makronova vam poklanja jedan drugačiji Dan žena!

 

Zdravlje i ljepota žene
Objavljeno: 24.3.2008.

Ljepota i zdravlje žene - koliko znamo o obnavljanju svog zdravlja?

Današnji standardi ljepote su žešći nego ikad - ako se ne uklapamo u kalup, s nama nije nešto u redu. Pokušavajući prilagoditi se standardima, često brigu o sebi poistovjećujemo s održavanjem vanjske ljepote nerijetko ugrožavajući vlastito zdravlje.

 

Vrlo često ignoriramo brigu o sebi ili se brinemo tek kad nešto s našim tijelom nije u redu – tada, poput pokvarenog automobila, odlazimo na «popravke», uređujemo, zatežemo, oduzimamo ili dodajemo. Mnoge od nas traže savjet od muškaraca, misleći da oni bolje razumiju kako funkcionira naše žensko tijelo, negirajući jedinstvenu žensku mudrost. Pouzdajemo se u raznorazne preparate i proizvode, konzumiramo aditive u prehrani misleći da nisu štetni za naše zdravlje – da jesu ne bi bili na policama naših dućana. 

 

Tako neprestano brigu i odgovornost za svoje zdravlje smještamo negdje izvan nas i nismo svjesne što zaista znači brinuti o sebi. Prvi korak je napraviti zaokret zauzeti aktivan stav prema sebi ...više

 

Istina o ljepoti
Objavljeno: 24.3.2008.

Istina o ljepoti

 

Što više znate, to bolje živite i izgledate - moto je bestselera Istina o ljepoti, autorice Kat James u izdanju nakladničke kuće  Planetopija.  

 

Svoj izgled počnite povezivati sa svojim životom poruka je i podnaslov u četvrtom poglavlju ove knjige, koji vam u cijelosti prenosimo. Pogled u ogledalo može nam pružiti mnogo više od uvjerenja da nam se šminka nije razmazala, da među zubima nemamo špinata i da naš korektor obavlja svoj posao. Saznajte kako promijeniti svoj izgled i život iznutra prema van. više

1 2 
18.5.2024. OBNAVLJANJE