Početak Skip Navigation Links > Uspješan roditelj ...
Pomoć iz kuhinje kod prehlade
Objavljeno: 9.12.2013.

Nakon bestselera Za bebe i djecu, koji donosi osnove prirodne i uravnotežene prehrane za djecu, Jadranka Boban Pejić napisala je nastavak posvećen prirodnim načinima tretiranja uobičajenih dječjih zdravstvenih tegoba. Donosimo vam nekoliko savjeta kako tretirati dječje prehlade i pozivamo vas na promociju knjige!

Priručnik Za bebe i djecu 2, s dobrim pregledom i jasnim uputama za sigurnu primjenu prirodnih rješenja kod kuće, ohrabrit će roditelje i pomoći djeci. Služeći se ekološkim i cjelovitim namirnicama, aromaterapijom, ljekovitim biljem, homeopatijom i refleksoterapijom pokazuje kako smanjiti stres koji sa sobom nosi bolest djeteta te kako pridonijeti lakšem oporavku od bolesti. 

Za djecu - radionica kuhanja
Objavljeno: 12.9.2011.

 
Nakon ove radionice bit ćete sigurniji da svojoj djeci dajete najbolje moguće te da je ono što sada radite ulaganje u njihove dobre navike i zdravlje u budućnosti.
 
Jadranka Boban Pejić će vam na radionici kuhanja 17.9., jednostavno i bez kompliciranja pokazati kako da organizirate prehranu djeteta od prve kašice do jelovnika za dijete od godinu dana.
Objavljeno: 12.9.2011.
A što će jesti u vrtiću?
Objavljeno: 19.8.2011.

Ako vaše dijete ide u vrtić, prehrana je zasigurno jedan od elemenata na koji ćete obratiti pažnju pri izboru vrtića.

Iako ćete se u državnim vrtićima još teško „izboriti“ za potpuno prirodnu i cjelovitu prehranu kakvu njegujete kod kuće, u posljednjih nekoliko godina napravljeni su značajni pomaci. Poznata nutricionistica, dr. Darija Vranešić Bender ističe osnovne prednosti novih prehrambenih standarda i jelovnika.

Povišena temperatura
Objavljeno: 24.3.2008.

Povišena temperatura u djece

Vrlo često skloni smo paničariti kada se pojavi temperatura i time često napravimo više štete nego koristi. Povišena temperatura jedno je od najsnažnijih načina našeg tijela da se obrani od virusa i bakterija. Stoga je od same temperature bitnija pojava drugih simptoma.

Najčešći uzrok povišene temperature kod djece svih dobi su prehlade. Previše masne hrane, ulja, šećer i začini, mogu pogodovati pojavi temperature, kao i nagla promjena vremena (iz hladnog u toplo).
Evo nekoliko praktičnih savjeta kako pokušati na prirodan način riješiti povišenu temperaturu u djece
...više

 


 

Raznolikost najvažnija za zdravlje djece


Makrobiotički pristup prehrani podrazumijeva raznolikost kao jedno od svojih osnovnih načela. Raznolika prehrana koja sadrži cjelovite žitarice, mahunarke, povrće, orašaste plodove, sjemenke, voće i povrće te pažljiva obrada i priprema obroka NE MOŽE izazvati deficite u prehrani, a pogotovo ne manjak proteina ili bjelančevina.

Makrobiotički pristup često upravo za prehranu djece preporuča ribu i plodove mora pogotovo u mediteranskim zemljama kakva je i naša. No, isto tako smatramo da je moguće u prehrani djece provoditi i vegetarijanski i veganski koncept, ali uz naglašenu svijest i znanje o nutritivnim vrijednostima hrane, kontroliranje stolice i aktivnosti djeteta te obvezne dodatke prehrani, naravno, opet prirodnog i cjelovitog porijekla ...više 

 

 

Dojenje
Objavljeno: 24.3.2008.

Nektar majčinske ljubavi - moje iskustvo dojenja

 

„Uh, ah, jao! Zašto ovo toliko boli? Zašto me nitko nije pripremio na to da bi dojenje moglo biti ovako problematično i bolno?“, otprilike ovako je započelo moje iskustvo dojenja.

 

Uvijek sam smatrala da je majčino mlijeko najbolja hrana za bebe i da ne postoji idealna zamjena, te da primarna svrha ženskih grudi svakako nije dekoracija. Bila sam divlje odlučna da ću dojiti  bez obzira na sve

 

Zašto tako puno žena danas ne doji svoje bebe? Moram priznati da ništa drugo u mojem životu nije od mene iziskivalo toliko upornosti i strpljenja kao ta situacija. Prilikom odlaska kod pedijatra nisam upoznala niti jednu majku koja je dojila svoju bebu. Većina njih su odustale otprilike nakon mjesec dana bezuspješnih pokušaja ...više

 

Reciklirani dječji rođendan
Objavljeno: 24.3.2008.

Reciklirani dječji rođendan


Blogerica Green Eyed Momster priželjkivala je kćeri prirediti zeleni roćkas. Ali, objasnite vi četverogodišnjakinji principe održivog razvoja kad se radi o - njenoj torti.
 

Evo me dva tjedna nakon rođendana. Zapravo bila su dva, jedan za obitelj i jedan samo za klince. Jesu li bili zeleni? Pa, tako-tako. Izabrali smo neka komotna rješenje i neka zelena, ali bar su se svi dobro zabavili, piše Belinda, a.k.a. Green Eyed Momser, a prenosi Via positiva. više 

1