Početak Skip Navigation Links > Planetopija srijedom
Provjeri tko gostuje u novoj, 11. sezoni Planetopijinih predavanja kod nas u Makronovi!
 
Ulaznice za predavanja u prodaji su od rujna u knjižari Planetopija u Ilici 68 ili ih možete kupiti prije predavanja u Makronovi. Zbg ograničenog broja mjesta, osiguraj svoju ulaznicu na vrijeme i bez brige da zbog gužve nećeš imati gdje sjesti, dočekaj odabrano predavanje – ili više njih.  
 

RASPORED

 
srijeda 25.9.
 
Josipa Pavičić Berardini
VOLJETI SEBE U DOBRU I U ZLU - o zdravlju, opraštanju i ljubavi
 
Život nas uvijek voli, kažu duhovni učitelji, ali kako voljeti život i onda kada krene krivo, posebice kada se suočimo sa zastrašujućom dijagnozom ili nekom krizom? Ovu je dilemu iskusila spisateljica i poduzetnica Josipa Pavičić Berardini, koja je svoje iskustvo prenijela u svoje knjige Šest milimetara i Promatrači u zrcalu. S njom ćemo razgovarati o ženskom zdravlju, raku dojke i knjizi  Dojke: priručnik za vlastnice dr. Kristi Funk. Bit će riječi o  ljutnji i razočaranju, o tome što joj je pomoglo da bol i strah pretvori u pobjedu i zašto opraštanje i ljubav prema sebi smatra najvažnijima za iscjeljenje od bolesti. 
 
utorak, 1.10. 
 
Nichola Gutgold i dr. sc. Senada Šelo Šabić
MICHELLE OBAMA - karizma koja je osvojila svijet
 
Michelle Obama - bivša prva dama, ugledna odvjetnica, supruga, majka, autorica globalnog izdavačkog mega-hita i politička 'rock-zvijezda' upisala se u povijest. U svojoj duboko intimnoj, snažnoj i nadahnjujućoj autobiografiji otkriva brojne detalje iz svog privatnog i javnog života. O karizmi i značaju fenomena ove izuzetne, snažne i mudre žene, govorit će gošća iz SAD-a, ugledna profesorica komunikacije i akademkinja Nichola Gutgold te dr. sc. Senada Šelo Šabić, viša znanstvena suradnica na Institutu za razvoj i međunarodne odnosa.   
 
petak, 18.10. 
 
večer inspiracije s Dionom Leonardom - U POTRAZI ZA GOBI 
 
Upoznajte iz prve ruke čudesnu priču o susretu Diona Leonarda, prekaljenoga ultramaratonca i ljupke kujice na 250-kilometarskoj utrci kroz pustinju Gobi. Maleni pas, koji će poslije dobiti ime Gobi, dokazao je da nedostatak u veličini i više nego nadoknađuje svojim velikim srcem, prateći u stopu Diona preko gorja Tien Shan, golemih pješčanih dina, ne napuštajući ga gotovo 130 kilometara. Dok je Dion svjedočio nevjerojatnoj odlučnosti i srčanosti male životinje, i sâm je doživio duhovnu promjenu: prije su za njega utrke značile pobijediti i biti najbolji, sad mu je cilj bio zadržati Gobino prijateljstvo. 
 
srijeda 23.10.
 
Petra Brzović
UM I MATERIJA - utjecaj svijesti na zdravlje
 
Svatko od nas posjeduje jedinstvenu energiju koja je dio svemira i stvaranja. Sve je međusobno povezano energetskim poljima, a mi u sebi posjedujemo velike moći i sposobnosti, tvrdi Church, autor bestselera Um i materija, za koji je slavni dr. Joe Dispenza napisao oduševljeni predgovor. O susretu s Dawsonom Chruchom, svom radu u najužem timu dr. Joea Dispenze te kako svjesnim usmjeravanjem misli možemo potpuno promijeniti svoju stvarnost govorit će naša gošća, terapeutkinja brojnih metoda osobnog razvoja Petra Brzović.   
 
srijeda, 20.11.  
 
Edo Popović
KROZ ŽIVOT I PLANINE IZVAN OZNAČENIH STAZA - o knjigama, divljini i povratku jednostavnom životu
 
Priroda kao sveto mjesto u kojem čovjek može pronaći smisao, ali i neophodnu tišinu koja nadilazi senzorno iskustvo povod je razgovora s poznatim književnikom, planinarom i zaljubljenikom u Velebit, Edom Popovićem. U svojoj novoj knjizi Čovjek i planina vodi čitatelje tišinama Velebita i neodoljivo otvara reminiscencije na kultnu knjigu H. D. Thoreaua Walden. Kako obje knjige u središte svojeg interesa stavljaju čovjekov intiman odnos prema prirodi kao prostoru potrage za smislom, otkrivat ćemo u razgovoru s „hodačem“ Edom Popovićem. 
 
 
Predavanja se odvijaju srijedom (iznimno drugim danom) u 19 sati, u Makronovinoj dvorani, Ilica 11(1.kat).
 
Ulaznice (20 kn) možete kupiti u Planetopijinoj knjižari u Ilici 68 ili prije predavanja u Makronovi.
 
  

Na svakom predavanju očekuje te prodaja knjiga po promotivnim cijenama!

 

 |  Ispis stranice


Tagovi:    
6.2.2020. Veganski sirevi
20.2.2020. #glumicapakuha
21.3.2020. Face Fitness by Mia