Do In - vježbe za savršen sklad
Objavljeno: 24.3.2008.

Do In je umijeće orijentalne samomasaže i istezanja u svrhu usklađivanja fizičke i mentalne razine postojanja s okolinom. Idealan je za povećanje vitalnosti organizma i za postizanje unutarnjeg mira.


 

Do In vježbe  izuzetno su djelotvorne u eliminaciji stresa i posljedica neprirodnih stilova življenja kojima su suvremeni ljudi danas svakodnevno izloženi. Predstavljaju drevni sustav vježbi za tjelesni, mentalni i duhovni razvoj čovjeka.

Do In  vježbe osmišljene su da pomognu čovjeku u podizanju fizičke kondicije, postizanju emocionalnog i mentalnog mira te dostizanju novih duhovnih visina. Ove vježbe može vježbati svatko u bilo koje vrijeme, neovisno o dobi. One ne zahtijevaju posebna pomagala ni partnera ili terapeuta.

Do In ima neke jedinstvene značajke u odnosu na druge načine tjelesnog, mentalnog i duhovnog rada, od kojih se posebno ističe da se rade u skladu s prirodnim okolišem, odnosno u skladu s godišnjim dobom, koristeći najpovoljnije vrijeme, mjesto i položaj, kao i prirodne pojave kao što su kretanje sunca i vjetra. Tako ćete u različita godišnja doba vježbati i različite Do In vježbe.

Do In Ankyo prvobitni je sustav vježbanja koji je uključivao sveobuhvatnu tjelovježbu, prehranu, meditaciju, masažu i manipulaciju. Pisani zapisi o tim vježbama stari su desetak tisuća godina i dio su drevne tradicije Dalekog istoka. Smatra se da su iz tog sustava potekli svi kasniji oblici tjelovježbe poput raznih borilačkih vještina, meditacija, joge, psiholoških treninga i drugih putova samorazvoja.

Do In u današnjem obliku, Zapadu je predstavio Michio Kushi te su postale sastavni dio makrobiotičkog načina življenja, shiatsu masaže i meditacije. U Hrvatskoj ga je 80-ih godina predstavio Zlatko Pejić, u sklopu pionirskog rada u području prirodnih stilova življenja.

Voditeljica vježbanja je naša odlična shiatsu praktičarka, učiteljica na Međunarodnoj shiatsu školi Hrvatska i voditeljica Do Ina na Makronovinim rezidencijalnim seminarima, Sanja Novko.

Za više informacija i prijave, kontaktirajte nas na info@makronova.com i putem Makronovinog telefona 01/ 4847 119.
                                      

 |  Ispis stranice


Tagovi: