Dan planeta Zemlje 2009.
Objavljeno: 20.4.2009.

U srijedu 22.4. je Dan planeta Zemlje koji se u Hrvatskoj počeo obilježavati 1990. godine na inicijativu Društva za unaprjeđenje kvalitete življenja, iz kojega je nastala i Makronova.

Zato iz godine u godinu na ovaj dan podsjećamo na naš pristup osobne ekologije, važnost osobnog izbora i povezanost nas, pojedinaca, s prirodom čiji smo dio. Naš je moto pri tome: Zdrav pojedinac je preduvjet zdravog okoliša!

Ove godine vas pozivamo da zazelenite naše drvo te da dođete na projekciju filma Samsara.

1. Razlistaj drvo

Već sada na našoj web stranici možete ostavljati svoje poruke na našem Drvetu Dana planeta Zemlje - kliknite, razmislite, napišite - pročitajte i ostale poruke. Link na Drvo

 

2. Uživaj u filmu i čaju

U srijedu 22.4., na sam Dan planeta Zemlje, u suradnji s Discovery Film & Video Distribution poklanjamo vam projekciju prekrasanog indijskog filma Samsara, redatelja Pan Nalina. Film počinje u 18 sati, budite točni, a za dobar ugođaj pobrinut će se i bio&bio trgovine koje će vas počastiti finim organskim čajem.

Ulaz je besplatan, a predbilježba nije potrebna.
 
Samsara je duhovna ljubavna priča smještena u veličanstveni krajolik Himalaje te predstavlja jedinstveni vizualni i narativni doživljaj. Samsara je potraga glavnog junaka, mladog budističkog redovnika za prosvjetljenjem. Tashi je tri godine proveo u dubokoj meditaciji, a nakon što je izašao iz transa, vraća se u svoj stari samostan i susreće se sa zapanjujućim otkrićem. Iako je svoj život apsolutno posvetio duhovnom razvoju, Tashi doživljava duboko iskustvo seksualnog buđenja, te preispituje svoje redovničke vrijednosti.
 
Prekrasan i smiren, film Samsara je univerzalna priča o čežnji i sudbini te o tome kako čežnja za promjenom može promijeniti i samu sudbinu. Ovo je film koji nam govori o nužnosti evolucije (ne revolucije) - na osobnom planu, a koji se preslikava i na globalni...
 


Dan planeta Zemlje u Makronovi podržavaju:

 |  Ispis stranice


Tagovi: