Zašto uzimati tablete protiv raznih vrsta bolova, zašto patiti od mučnina, nesanice ili umora, kad se jednostavnim pritiskom na određene dijelove tijela mogu olakšati  mnoge tegobe? Zašto se uopće osjećati loše? Zašto patiti od nadutosti ili imati konstipaciju? Svladate li osnove akupresure, svoj boljitak doslovno uzimate u svoje ruke – prilika vam se pruža već 27.3.2010. kada će Makronovina terapeutkinja i autorica, Tatjana Rutonić, voditi seminar akupresure. 

„Akupresura je jednostavna neinvazivna metoda samopomoći kojom možemo olakšati mnoge, posebice akutne  tegobe. Preporučuje se svim osobama koje se već bave nekom tehnikom rada na tijelu kao i potpunim početnicima koji bi putem nje mogli u nevjerojatno kratkom roku pomoći sebi i svojoj okolini. Svatko može naučiti akupresuru, nije potrebno nikakvo posebno predznanje“, poručuje Makronovina terapeutkinja Tatjana Rutonić, autorica priručnika Akupresura i voditeljica seminara Akupresura – iscjeljujući dodir. Ovaj je seminar osmislila nakon višegodišnjeg bavljenja shiatsuom, tehnikom rada na tijelu koja se i sama temelji na istim postavkama kao i akupresura. 

„Mnogi klijenti su me znali upitati je li moguće da sami sebi rade shiatsu jer su već nakon nekoliko shiatsu tretmana uvidjeli njegovu učinkovitost. Shiatsu ne možemo primjenjivati sami na sebi i za takvu je edukaciju potrebno više vremena, truda i razumijevanja, pa se tada rodila ideja da ljude podučim ovoj jednostavnoj, a vrlo učinkovitoj tehnici.“ 

I sam shiatsu tretman ponekad u nekim dijelovima izgleda kao akupresurni tretman, tj. pritiskom na određene akupresurne točke moguće je ne samo olakšati, već i potpuno riješiti mnoge tegobe.


Ne propustite praktični seminar Tatjane Rutonić

AKUPRESURA - iscjeljujući dodir

27.3.2009., 9 - 16 h

klikni za više informacija


Osobe koje su završile seminar akupresure u 90 % slučajeva iskazuju svoje zadovoljstvo i donekle još uvijek nevjericu da se tako jednostavnom tehnikom mnogi simptomi mogu čak u potpunosti anulirati. Posebno su inspirirani terapeuti drugih tehnika rada na tijelu, fizioterapeuti, maseri, upravo zbog tako lake primjenjivosti i mogućnosti primjene akupresure u njihovoj osnovnoj praksi. 

Na ovom seminaru ćete naučiti osnove  teorije akupresure te kako je primijeniti u svakodnevnom životu na sebi i svojoj okolini. Nadalje, naučit ćete lokacije raznih akupresurnih točaka, uzroke najčešćih tegoba i tehnike tretiranja samih sebe i svojih bližnjih. 

Akupresura je tehnika koja će vam pomoći da postanete proaktivni i naučite još nešto o sebi i svome tijelu jer tada stvarate temelje za kvalitetniji i ispunjeniji život.

Više o seminaru pročitajte ovdje

 |  Ispis stranice


Tagovi: