Donosimo intervju s Jadrankom Boban Pejić, koji je povodom Makronovine akcije Žene ženama objavila zdravakrava.hr!

Svako jutro kroz dva tjedna pomiješaj žlicu hladnoprešanog maslinovog ulja sa žlicom limunovog soka i popij natašte kako bi potaknula čišćenje jetre i poboljšala kvalitetu kože, jedan je od savjeta Jadranke Boban Pejić za obnavljanje u proljeće, a više o cjelovitom zdravlju žene možeš saznati na besplatnim predavanjima i radionicama u Makronovi u sklopu akcije Žene ženama

Povodom Dana žena i Makronovine akcije Žene ženama u sklopu koje će se u nedjelju 7. ožujka održati niz besplatnih edukativnih programa namijenjenih ženama, razgovarali smo s Jadrankom Boban Pejić, inicijatoricom ove akcije i autoricom koncepta Cjelovito zdravlje žene. Ispričala nam je što ju je potaknulo na pokretanje akcije Žene ženama, koja se sada održava već petu godinu zaredom:

"Sjećajući se Dana žena iz svog djetinjstva, kada su se ženama poklanjali crveni karanfili, shvatila da se do danas nismo puno odmaknuli od takvog načina obilježavanja tog dana, naprotiv, postali smo još površniji. Dan žena sveo se na to da se nekoj ženi nešto pokloni. Glavni ciljevi ove akcije su pomoći ženama da osvijeste koliko je važna briga o sebi, jer ne možemo očekivati da uvijek netko drugi brine o nama i nagrađuje nas, te prenijeti poruku o tome koliko je bitna ženska podrška, jer tko nas može bolje razumijeti nego druga žena. Danas se potencira suparništvo među ženama, a ja mislim da je za cjelovito zdravlje žene važno njegovati sestrinske odnose s drugim ženama."


Jadranka je svoj koncept Cjelovito zdravlje žene razvila kada je radeći sa ženama koje su pohađale njezine seminare i radionice prirodne kuhinje, uvidjela koliko je bitno da žene upoznaju i druge aspekte svoga zdravlja, o kojima im inače nitko ne govori.

"Zdrava možeš biti samo ako si cijela, na svim razinama", poručuje Jadranka i objašnjava: "Zato je važna briga o tijelu kroz zdravu prehranu, tjelesnu aktivnost i općenito poznavanje svoga tijela. Na emotivnoj i mentalnoj razini za ženu je važno da ima pravo osjećati ono što osjeća, da može komunicirati i imati kvalitetne odnose s drugim ljudima. Tu spada i pitanje kreativnosti i izražavanja sebe. Kako bi osigurala zdravlje na duševnoj razini, žena treba provjeriti koliko si je dala za pravo slijediti svoje snove, potrebe svoje duše, je li napustila obrasce koji ju stopiraju umjesto da ju motiviraju, koliko je u konfliktu sama sa sobom i svojom unutarnjom mudrošću."

Da bi pokrenula procese iscjeljenja, savjetuje Jadranka, možeš koristiti glazbu, ples, pokret, igru. Ističe kako je važno naučiti brinuti se o sebi i uživati u sebi, i zapamtiti da užitak dolazi iz nas samih, a ne iz vana, jednako kao i prepoznavanje vlastite vrijednosti.

Ostatak intervjua, s Jadrankinim savjetima za obnavljanje pročitaj ovdje.

Autorica: Ana Kirin, zdravakrava.hr

Fotografija: zdravakrava.hr

 |  Ispis stranice


Tagovi: