Veganski obroci na brzaka
Objavljeno: 18.4.2018..
 
Sljedeća bio&bio i Makronovina radionica je Veganski obroci na brzaka, a održava se u četvrtak 26.4. (od 17 do 19 sati). Radionicu vodi Makronovina učiteljica kuhanja i food stilistica Željka Fordren Jambrešić, koja je svoj multitasking u kuhinji izvježbala radeći na malim i velikim projektima kuhanja te food stylinga, a paralelno uspješno kuhajući za 3 muška člana obitelji (uvijek) gladna finih obroka, već dugi niz godina.
 
Za početak da te pitamo - koliko vremena imaš za pripremu obroka?
 
Ako je odgovor: "Ne baš puno.", ovo je tema za tebe. I za sve nas koji se izvlačimo na obaveze, nedostatak vremena, strku & paniku te nedostatak discipline u pripremi kvalitetnih, cjelovitih i zdravih obroka.
 
Na ovoj radionici učimo se hraniti cjelovito, a uz minimalno uloženog vremena i truda. Čak i oni koji sve vole raditi na brzaka, kako bi uspjeli ugurati što više stvari koje vole u svoj dnevni raspored, u Željkinim receptima će naći inspiraciju i spas od gladi te nekvalitetnih opcija.
 
Ako imaš i puno vremena za pripremati obroke, tips&trikovi kako uštedjeti vrijeme koje možeš iskoristiti na drugačiji način, dobro će ti doći. Pogotovo kad vidiš kako se jednostavno mogu pripremiti obroci koji okusom djeluju kao da je u njih uloženo puno vremena ispred štednjaka.
 
Željka će s tobom podijeliti neke od najdražih recepata koje voli cijela njezina obitelj. Svi su jednostavni, ukusni i mogu se pripremiti u kratkom vremenu, uz cjelovite namirnice biljnog porijekla i dobru organizaciju.
 
Govorit ćemo o tome kako kombinirati namirnice za super ravnotežu, postići raznolikost, a izbjeći jednoličnost te dosadu u veganskoj prehrani.
 
 
Na radionici pripremamo i degustiramo sljedeće recepte:
 
Brza antiupalna tofu-wakame noodle juha opako dobra energizirajuća kombinacija puna minerala
 
#sveštojednajuhatreba #alkalnabomba
 
Ljetni špageti s avokadom i pečenim rajčicama - tropsko mediteranski đir za sve koji vole siestu
 
#jedandrugačijipesto #gonein60seconds

Slatko-kiseli tofu s hrskavim povrćem na kvinoji - hrskavi Buddha bowl koji ćete voljeti bilo gdje i bilo kad
 
#finiproteini #zdjelicasrećezaboljidan
 
Ekspresne slatke kocke s lješnjacima, limunom i šumskim voćem - desert za slatkoljupce koji su lijeni raditi kolače :) 
 
#pirzamir #kadgostidođunenadano 
 
 
Redovna cijena ove radionice je 250 kn no uz odličnu pogodnost za bio&bio kupce - u zamjenu za 20 bodova na kartici cijena radionice iznosi 125 kn -  uz kupon koji možeš podići u bilo kojoj bio&bio trgovini (te ispunjenog donijeti na radionicu) ili ga preuzeti i ispuniti u Makronovi prije same radionice.
 
Prijaviti se možeš pozivom na 01/ 4847 119 radnim danom od 10 - 17 h ili mailom klikom na "Prijava na radionicu".
 
 
 

Već sad isprobaj Željkin recept za:

Brzopotezni sorbet od ananasa

Trebat će ti samo 3 sastojka:

400 g kompota od ananasa
 
4 stabljike svježe mente
 
2 žlice brezinog šećera
 
 
Postupak:
 
Ocijedi ananas i zamrzni na dva sata u zamrzivaču. U blender stavi zamrznute komade ananasa, listiće mente (ostavi nekoliko za ukras) i brezin šećer. Samelji i posluži.
 
 
 
 
 |  Ispis stranice


Tagovi:    
10.5.2018.. (Baš) sve o kurkumi
12.5.2018.. Makrovikend za mlade
16.5.2018.. Glas životinja