Uglavnom se podučavaju tzv. generičke asistencije u joga asanama. To su asistencije temeljene na pravilnom "alignmentu" (poravnanju) pojedine asane. Ovakav pristup temelji se na estetici asane te stavovima i navikama učitelja o tome kako pojedina asana treba izgledati, što je rezultat osobnog iskustva i/ili tradicije joge iz koje učitelj dolazi. 
 
Budući da su struktura i oblik naših tijela različiti, a životno iskustvo koje prolazimo ostavlja individualni trag na našem lokomotornom sustavu i jedinstveno ga mijenja, tako bi i pristup asistiranju trebao biti individualan i prilagođen pojedincu. 
 
Na radionici Individualni pristup joga asistencijama koja se održava 6.5. (10 - 14 sati) usvajamo vještinu procjene razine vježbača u asanama te primjene asistencija u svrhu osiguravanja anatomskog poravnanja temeljenog na individualnim anatomskim razlikama i optimalnog energetskog toka. Uz to, učimo kako da asistencije budu stabilne, sigurne i preveniraju ozljede kroz dinamiku grupnog joga sata.
 
Radionicu vodi Darko Milaščević,  diplomirani fizioterapeut, predavač na Studiju fizioterapije Zdravstvenog veleučilišta u Zagrebu i certificirani učitelj joge s dugogodišnjim iskustvom u vođenju vinyasa joge s podlogom u poznavanju funkcioniranja tijela, anatomskih odnosa i terapijske uloge joge. 
 
Nakon radionice ćete moći: 
 
procijeniti trenutnu razinu polaznika joge i njihovu potrebe za asistencijama u određenim asanama.
razumjeti razliku između namještanja (“adjustments”) i asistiranja.
primijeniti tri razine asistiranja na polaznicima joge. 
individualno prilagoditi asistencije prema potrebama polaznika joge. 
sigurno asistirati polaznicima joge unutar dinamike grupnog sata. 
 
Praktična radionica joga asistencija temelji se na principima serije radionica Prevencija ozljeda u jogi koje su se održavale u Makronovi. Uvjet za prisustvovanje radionici su odslušana dva ili više modula iz navedene serije.
 
Broj polaznika na radionici ograničen je na 20 polaznika. Radionice su namijenjene aktivnim vježbačima joge te joga učiteljima.
 
Redovna cijena je 470 kn, a za prijave i uplate do 23.4., vrijedi early bird cijena od 400 kn.
 
Prijave su obavezne na info@makronova.com ili telefonski na 01/ 4847 119.
 
 
 
O voditelju radionica:
 
Darko Milaščević, diplomirani fizioterapeut i certificirani učitelj yoge s dugogodišnjim iskustvom u podučavanju vinyasa yoga satova baziranih na dubokom razumijevanju pokreta, anatomskih struktura i terapijske primjene yoge. Od 2006. zaposlen je na Studiju fizioterapije Zdravstvenog veleučilišta u Zagrebu kao predavač u područjima dječje neurofizioterapije, preventivne fizioterapije, tehnika facilitacije pokreta te motoričke kontrole i motoričkog  učenja. Trenutno je upisan na 3. godinu doktorskog studija neuroznanosti na Sveučilištu u Ljubljani. Njegovo iskustvo u podučavanju yoge započelo je 2004. godine nakon završetka obuke prema standardima Yoga Alliance u Nava Yoga školi u Zagrebu nakon čega pohađa brojne radionice s domaćim i međunarodnim yoga učiteljima, produbljujući svoje znanje i vještine. Uz redovne yoga satove Darko je iskusan u podučavanju anatomije yoge u okviru obuke za učitelja yoge. 
 |  Ispis stranice


Tagovi:    
10.5.2018.. (Baš) sve o kurkumi
12.5.2018.. Makrovikend za mlade
16.5.2018.. Glas životinja