GMO - (iz)um bez (raz)uma
Objavljeno: 11.4.2018..
 
 
Gost: prof. dr. sc. Marijan Jošt, doktor agronomije
Srijeda, 18.4. u 19 sati
Makronova, Ilica 11/1
 
Ulaznica: 20 kn
 
Promotivna cijena knjige 'GMO - (iz)um bez (raz)uma' dr. Jošta te Planetopijinih knjiga
 
Vjerujete da u Hrvatskoj nema GMO hrane ili da znate dovoljno o toj temi i stoga se osjećate sigurno? Istina je vjerojatno nešto drugačija: moguće je da svakodnevno konzumiramo GMO namirnice, a da toga nismo ni svjesni, dok nas većina ne zna koje su sve potencijalne posljedice toga. Dr. Marijan Jošt, sveučilišni profesor genetike i oplemenjivanja bilja i autor knjige GMO - (iz)um bez (raz)uma  (Omega lan, 2016.), jedan je od vodećih domaćih stručnjaka koji već dugi niz godina javno progovara o prijeporima GMO-a i biotehnologije u poljoprivredi te kako to izravno utječe na naš svakodnevni život, zdravlje i budućnost – nas samih, ali i našeg planeta.
 
Na novoj 'Planetopijinoj srijedi' ovaj će uvaženi znanstvenik objasniti što je zapravo genetički inženjering te predstaviti dio svojih spoznaja o GMO-u i kako se njime mijenja genetika života na zemlji, pridonosi li GMO doista većim prinosima, u kakvoj su vezi znanost i kapital te govoriti o drugim kontroverzama koje se vežu uz ovu temu. 
 
Priča o GMO-u je priča o brizi za život na planeti Zemlji. Uoči skorog Dana našeg planeta pozivamo vas u srijedu 18.4. u 19 sati u Makronovi na predavanje dr. Jošta o ovoj izuzetno važnoj temi za nas i naš opstanak na Zemlji. 
 
O predavaču:
 
Prof.dr.sc. Marijan Jošt, najistaknutiji je hrvatski znanstvenik poznavatelj problematike GMO-a te stručnjak za agrikulturnu genetiku, oplemenjivanje bilja i sjemenarstvo.
 |  Ispis stranice


Tagovi:    
10.5.2018.. (Baš) sve o kurkumi
12.5.2018.. Makrovikend za mlade
16.5.2018.. Glas životinja