Nataša Ozmec će nam otkriti kako postići djetetovu koncentraciju i opuštenost prirodnim putem kroz brojne zanimljive namirnice i recepte na novoj radionici koju organiziramo u suradnji s bio&bio 7. studenog, od 17 do 19 sati. 

„Daj se smiri!“ - Koliko smo samo puta čuli tu rečenicu! Možda je koji put bila upućena i vama, ali ako ste roditelj, odgajatelj ili pedagog, vrlo je vjerojatno da ste je i sami izgovorili više puta. A što kad se ne može smiriti?
 
Subota prijepodne, na štednjaku nešto fino krčka za neki lagani ručak, a k vama je svratila prijateljica bez djece da malo popijete čaj i pročavrljate. Dovela je i svog psa kojeg svi obožavate. No dok vi pokušavate ispričati zgodu s posla, vaš sedmogodišnji sin neprestano preskače preko vaših nogu, natjerava psa, pokušava mu napraviti frizuru i pritom sretno uzvikuje "mama, mama, vidi ovo". Najprije mu poklanjate malo pažnje, no čini vam se da ga to samo još više razgaljuje. Predlažete da se ode s psićem igrati u svoju sobu, ali on kaže "neeee, baš bih bio s vama", a i vaša se prijateljica već malo pribojava za psa. Kažete da mora sjediti na miru ako želi ostati s vama. On sjeda kraj vas na sofu, ali ne prestaje preko vas gladiti psa, smijati se i uskoro je opet posvuda oko vas, a vi ne uspijevate dovršiti rečenicu, a kamoli misao. Na kraju gubite strpljenje: „Daj se smiri!“
 
Ali što ako ne može? Za početak – opustite se. Sva su djeca ponekad nemirna i ne mogu napraviti ono što se od njih očekuje. Pogotovo ako mu nisu zadovoljene fiziološke potrebe ili mu je neugodno, ne osjeća se sigurno ili je pod pritiskom. Zvuči poznato? Baš tako. I odrasli imaju problema ako se od njih očekuje da uvijek budu savršeni i savršeno reagiraju. Iskoristimo empatiju i pokažimo razumijevanje prema svojoj djeci kao da se radi o nama. Zahvaljujući zainteresiranim roditeljima i odgajateljima postoje razna pomagala, nove metode učenja, vježbe koncentracije i ono što je možda najprimjenjivije za sve – hrana. Naime, određene namirnice, vitamini, minerali i dodaci prehrani dokazano mogu pomoći vašem djetetu da budu smirenije, fokusiranije, da dulje održava pažnju i bolje kontrolira svoje impulse. A kako je hrana svakoga dana na našem stolu, već danas možemo nešto promijeniti u svojem domu kako bi u njemu živjelo sretnije, zdravije i opuštenije dijete.
 
5 namirnica/rješenja za sretno i opušteno dijete
 
 1. banane
 2. brokula
 3. havajska spirulina
 4. lavlja griva
 5. orasi
 
A slijede i recepti koje će nam Nataša pripremiti:
 
 1. Smoothie za bolji dan
 2. Zeleno-narančasti rižoto
 3. Sirovi kremmmmasti browniesi
 
Dodatni tips&tricks i namirnice:
 • avokado, bobičasto voće, divlje borovnice, cink, alge, magnezij, b vitamin, cjelovite namirnice/žitarice
 • izbjegavanje rafiniranih namirnica, izbjegavanje šećera
 • doručak pun antioksidansa
 • havajska spirulina kao jedan od najpoznatijih prirodnih neuroprotektora i bogat izvor vrijednih nutrijenata
 • AFA superalga, poznata kao snažna podrška mentalnom zdravlju te kognitivnim i živčanim funkcijama
 • plava alga Blue Majik, zapravo je dragocjeni ekstrakt moćnog fikocijanina koji podržava funkcije mozga i središnjeg živčanog sustava te snagom vitamina B12 smanjuje umor i iscrpljenost

 

Ekskluzivna cijena za korisnike kartice bio&bio kluba je 150 kn za dvosatne radionice, a puna cijena radionice iznosi 250 kuna.

PRIJAVI SE

 |  Ispis stranice


Tagovi: