Yoga Retreat - ISTRA(ŽIVANJE)
Objavljeno: 14.12.2023.

 

Yoga & Mindfulness Retreat - ISTRA(ŽIVANJE)

11.5. - 17.5.2024., Vile Prašćari 

Voditelj: Darko Milaščević

 

Svakodnevnim prakticiranjem yoge, pranayame (vježbi disanja) i meditacije u prirodnom okruženju, možemo započeti proces pozitivnih promjena što su potvrdila i istraživanja. Ovaj retreat je osmišljen upravo da te opskrbi alatima koji će ti omogućiti da svakodnevnom praksom postigneš i zadržiš takve promjene.

 

Koncept našeg yoga retreata

  • Početak dana s jutarnjom meditacijom i mindfulness praksom.

  • Dva vođena jivamukti yoga sata - jutarnji koji je dinamičniji i intenzivniji te poslijepodnevni sat nižeg intenziteta, introspektivniji i restorativnog tipa. Oba su kombinirana s vježbama disanja (pranayamom), meditacijom i relaksacijom.

  • Kratki „dharma razgovori“ u uvodu svakog sata - praktično razrađeni i povezani u smislenu cjelinu na kraju tjedna s praktičnim alatima i porukama koje ostaju tvoja trajna vrijednost.

  • Satovi vođeni po principu otvorenog sata – s puno opcija za manje iskusne vježbače, ali i naprednijih opcija za iskusnije polaznike.

  • Obroci tijekom retreata pažljivo su koncipirani da prate aktivnosti te restorativnu kvalitetu vježbi. U njihovoj pripremi koriste se isključivo cjelovite namirnice ekološkog podrijetla, pripremljene u skladu s konceptom uravnotežene biljne prehrane bez glutena.

  • Podržavajući rad u grupi ljudi sličnih potreba i težnji uz međusobnu podršku na putu istraživanja uma - što dodatno pojačava pozitivne učinke yoge na naše tijelo i um.

  • Odvojenost od svakodnevne užurbanosti, uronjenost u prirodu i mir u predivnom ambijentu vila Prašćari.

  • Retreat se održava na engleskom jeziku.

O voditelju:

Darko Milaščević certificirani je Vinyasa i Jivamukti yoga učitelj s 20 godina iskustva u podučavanju yoge, predavač trajnog obrazovanja za Yoga Alliance USA (YACEP), licencirani fizioterapeut i doktor neuroznanosti.

Nakon svoje prve obuke za učitelja yoge 2005. godine, s naprednom učiteljicom i yoga terapeutkinjom iz New Yorka, Sonjom Rzepski (Pure Yoga NY), Darko nastavlja svoj kontinuirani profesionalni razvoj pohađajući radionice sa svjetski priznatim senior učiteljima, produbljujući svoje razumijevanje yoge, unaprjeđujući vještine i razvijajući osobni stil podučavanja Vinyasa yoge temeljen na dubokom razumijevanju pokreta i preventivnih učinaka yoge. Satovi su mu intenzivni i izazovni, ali istovremeno sigurni i introspektivni.

Osim redovitih satova u Parizu, gdje trenutno živi i radi, predaje module yoga anatomije na obukama učitelja yoge i specijaliziranim radionicama na teme poput Yoga anatomije, Prevencija ozljeda u yogi, Kako yoga mijenja naš mozak... Darko je stekao doktorat na Interdisciplinarnom doktorskom programu Neuroznanost na Sveučilištu u Ljubljani, Slovenija, i pronalazi poseban interes u utjecaju mindfulnessa i meditacije na pozitivne promjene u našem mozgu.
 

Gdje smo smješteni?
Okruženje u koje je smješten seminar posebna je podrška njegovim aktivnostima i procesima. Prašćari su malo selo u blizini Višnjana, a imanje na kojem se odvija seminar jedno je od najljepših u Istri, i šire.
Stare kamene kuće obnovljene su u modernom stilu i nude luksuznu poveznicu starog i novog. Vile su pomno uređene, moderno opremljene i vrlo ukusno uređene. Uz lijepo osmišljene vrtove, svaka vila ima i bazen.
 


 

Powered by bio&bio: 

Informacije i prijaverezidens@makronova.com, 01/ 4847 119

 

Pitajte nas sve o seminaru

 

 

 |  Ispis stranice


Tagovi: