Istina o ljepoti
Objavljeno: 24.3.2008.

Istina o ljepoti

 

Što više znate, to bolje živite i izgledate - moto je bestselera Istina o ljepoti, autorice Kat James u izdanju nakladničke kuće  Planetopija, biblioteka Makornova.  Svoj izgled počnite povezivati sa svojim životom poruka je i podnaslov u četvrtom poglavlju ove knjige, koji vam u cijelosti prenosimo.

 

Danas je lakše no ikada udaljiti se od svojega istinskog izgleda jer su nam kozmetička i dermatološka tehnologija omogućile prikrivati, brusiti, uklanjati i kirurški oblikovati tijelo. Uz današnju razvijenu teksturu šminke, tehnike uklanjanja površinskog sloja kože i botox, možemo izgledati svježe, zdravo, čak i emocionalno rasterećeno. Često razmišljamo samo o mogućnosti uklanjanja nedostatka umjesto o tome što nam znakovi poput promjene boje, obrasca mrlja, slabe cirkulacije ili ispucanih kapilara govore o našemu zdravlju i izborima, pa na taj način možemo propustiti mogućnost da svoju ljepotu istinski iscijelimo iznutra.

Pogled u ogledalo može nam pružiti mnogo više od uvjerenja da nam se šminka nije razmazala, da među zubima nemamo špinata i da naš korektor obavlja svoj posao. Djevičanska koža – kakva je bila prije no što su je kiseline, eksfolijacije i nadražujuće tvari izbacile iz ravnoteže – najbolji je glasnik. Koža vašega lica neprestano se mijenja. Otekline na licu, podočnjaci i promjene ne služe našemu sramoćenju, već bi nas trebale upozoriti, potaknuti i voditi prema ispravljanju neravnoteže koja na nas vjerojatno utječe na mnogo drugih načina.

Liječnici su sve manje skloni pridavati pozornost estetskim pokazateljima, možda zato što smo se toliko izvještili u njihovu površinskom mijenjanju. Koliko će vam često liječnici reći da vaši podočnjaci, lomljiva kosa i nokti, napuhnut trbuh ili staračke pjege otkrivaju ponešto o vašemu zdravlju? No svaki pristup zdravlju, blagostanju i potpunosti mora biti osjetljiv na estetske znakove, ako ne i vođen njima. Ako nastavimo uklanjati vanjske "nedostatke" bez razmatranja dragocjenih poruka i bez prihvaćanja smjernica koje nam mogu pružiti, uskraćujemo si vrijednu mogućnost povezivanja s vlastitim tijelom i s ogledalom na mnogo dobrotvorniji način.

Nitko drugi, osim nas samih, ne može nas pripremiti za uvid u dijalog naših postupaka i našega odraza u ogledalu. No prije toga moramo usporiti i utišati se da bismo ga mogli čuti. Tu svetu komunikaciju s vlastitim tijelom prečesto narušavaju osjetilni podražaji, brza rješenja koja zatupljuju našu osjetljivost, lijekovi, kemijske tvari i pretjerano stimulativna hrana koja može poremetiti signale našega tijela.

Kad se oslobodimo otrova te dosegnemo stanje iscjeljivanja i zdravlja, lice bez šminke postaje nevjerojatno osjetljiv glasnik tijela. Reagira na sve što primijenimo iznutra i izvana. Kad počnete jasno čitati daljnje poruke svojega tijela, povremeni prolazni znakovi u ogledalu gube sposobnost izazivanja panike, a nagon za "poduzmi nešto", koji vodi nestrpljivim brzim rješenjima, bit će zamijenjen oslobađajućom spoznajom da većinu tih znakova ništa ne može razriješiti potpunije i zdravije nego što će to učiniti vaše tijelo, kad obnovi svoju optimalnu ekologiju i funkcije održavanja ljepote. Prolazne kožne probleme, poput osipa i preosjetljivosti, često možemo ukloniti ili znatno ublažiti kad shvatimo međuodnos svojih postupaka i svoje kože.


Kat James vodeća je stručnjakinja za holističku ljepotu i zdravlje, koja će vam pokazati kako unaprijediti način i kvalitetu  života odbacivanjem toksičnih namirnica i proizvoda te agresivnih postupaka, a uvođenjem prirodne kozmetike, zdrave hrane i dodataka prehrani. Na temelju vlastite zapanjujuće transformacije autorica u knjizi otkriva  na koji način potpuno obnoviti tijelo, ozdraviti ga iznutra kako bi zasjalo u punom sjaju i svom ljepotom izvana.  

 

Uz knjigu ćete otkriti istinsko oruđe za duboku, blistavu i potpunu preobrazbu:

 

-        koji su presudno važni elementi koji nedostaju u standardnim pristupima ljepoti i tijelu

-          kako se osloboditi ovisnosti o hrani i zašto je važnija hranjivost od kalorija

-          kako postići zamamnu ljepotu zahvaljujući najzdravijoj hrani na svijetu

-          kako izgladiti bore bez kiselina i riješiti kožne probleme bez lijekova

 

Uz te i mnogobrojne korisne savjete i informacije o kozmetici i ljepoti, u knjizi ćete naći i konkretne preporuke cijelog niza proizvoda koji omogućuju našem tijelu, maksimalnu njegu, vitalnost i istinski prekrasan izgled.

 

Kat James, američki guru za prirodnu ljepotu i zdravlje, proslavila se svojim kolumnama, radionicama te gostovanjima u televizijskim programima. Piše za Vogue, O magazin, Cosmolpolitan, Elle, Self, Organic Style  i Seventeen. Zbog svega toga ne čudi da je Kat radila sa ženama iz svih društvenih slojeva, ali i da su po njezine savjete pohrlile i zvijezde poput Sarah Jessice Parker i Kate Hudson. Preporučamo pogledati i autoričinu web stranicu o ljepoti i načinu življenja www.informedbeauty.com.


Nagradna igra

Nakladnička kuća koja se krije u odgovoru na nagradno pitanje poklanja knjigu Istina o ljepoti sretnom dobitniku ili dobitnici koji brzo i točno odgovori na sljedeće pitanje i odgovor pošalje na adresu nagradna@makronova.com do petka, 28. rujna.

 

Knjigu Istina o ljepoti Kat James izdala je :

a)     Makronova

b)     Planetopija

c)     Makrotopija


Rezultat nagradne igre: knjigu Istina o ljepoti čitat će...

Odgovor na postavljeno nagradno pitanje jest b) Planetopija.

Brza i točna bila je Ana Prolić Kragić. Čestitamo i želimo ugodno čitanje!


makronova.com
23.9.2007.

1.10.2007.

 |  Ispis stranice


Tagovi: