Transformirajte stres u 6 koraka
Objavljeno: 25.3.2017..
 
 
Stres je pozitivac koji postoji kako bismo se suočeni s izazovom mogli bolje "boriti ili bježati". Brzom aktivacijom tjelesne i mentalne energije, izvlači nas iz potencijalno opasnih situacija. No, sve češće smo mi ti koji bezuspješno pokušavamo "pobjeći" ili "boriti" se protiv stresa, umjesto da poradimo na svojoj otpornosti na stres.
 
 
 
 
 
Pročitajte 6 praktičnih načina za bolje nošenje sa stresom:
 
  1. Doručak kao stres amortizer (ako dan započnemo periodom gladovanja, stvaramo plodno tlo za iritabilnost, smanjenu koncentraciju i lošije pamćenje)
  2. Vježbom do mentalne stabilnosti (redovito i umjereno vježbanje balansirat će organizam, suprotno od prečeste i intenzivne vježbe koja kreira stres)
  3. Socijalna relax mreža (ugodne aktivnosti s bliskim ljudima doprinijet će osjećaju sigurnosti i podrške koji olakšavaju svakodnevicu)
  4. Vrijeme za "biti" (meditacija, vježbe disanja, samopromatranje - sve su to načini smirivanja uma i povećavanja emocionalne stabilnosti)
  5. "Mirna" hrana za veću toleranciju (cjelovite i ekološke žitarice, povrće i biljni napici opustit će organizam, za razliku od rafiniranih proizvoda i proizvoda životinjskog porijekla koji unose nemir i usporavaju reakcije na vanjske podražaje)
  6. Stres = vaš najbolji prijatelj (kad promijenimo percepciju događaja iz prijetnje u pozitivni izazov, uvelike smanjujemo negativni učinak stresa na zdravlje)
Kako početi s transformacijom stresa?
 
Na seminaru Zlatka Pejića Trans-stres: Umijeće transformacije stresa koji se održava 2.4. (od 9 - 16:30 h), upoznajemo različite tipove stresa te njihov utjecaj na organizam, načine njihovog prepoznavanja i upravljanja. Učimo ojačati toleranciju na stres vježbom, meditacijom, disanjem, vizualizacijom, prehranom i napicima.
 
Cijena jednodnevnog seminara je 750 kn. Prijavite se na info@makronova.com ili na 01/ 4847 119.
 
 |  Ispis stranice


Tagovi:    
6.6.2019.. Kokos od A do Ž