Gošća: Lidija Delić
 
Srijeda, 11.10. u 19 sati
 
Makronova, Ilica 11/1 Zagreb
 
Američki znanstvenik dr. Peter Levine, najcjenjeniji svjetski istraživač utjecaja traume i stresa na ljudski organizam, otvorio je prije 30 godina posve nov pristup radu s traumatičnim iskustvima i njihovim posljedicama. Za razliku od uvriježenog mišljenja, traume ne zaostaju u našem sjećanju, pa ih zato i ne možemo razriješiti razgovorom, kaže dr. Levine. One ostavljaju trag u našem živčanom sustavu u obliku blokirane energije. Da bismo razriješili traumu, potrebno je naučiti otpustiti tu blokiranu energiju iz svojeg tijela, jer ona u protivnom može postati uzrok mnogih psihosomatskih bolesti. 
 
Potrebno je raditi na tijelu i fizički osloboditi traumu. Upravo je zbog toga psihološki pristup liječenju traume često neuspješan. Metodom koju donosi Levine nije potrebno verbalno ponovno prolaziti kroz neugodno iskustvo i ‘oživljavati’ ga.  Trauma se iscjeljuje oslobađenjem blokirane energije, vježbama ili uz pomoć iskusnog terapeuta. Zanimljivo je da znanjem o nastanku traume možemo pravilnim pristupom spriječiti njezin nastanak.
 
Dr. Levin je svojim radom i metodom ostavio silan utjecaj na psihoterapiju, a više o ovoj sjajnoj metodi saznajte na predavanju Lidije Delić u sklopu Planetopijinih srijeda, 11.10. u 19 sati u Makronovi, Ilica 11/1.
 
Ulaznica je 20 kn, a možete ih nabaviti u knjižari Planetopija, Ilica 68. Očekuje vas promotivna prodaja knjige Buđenje tigra, te brojnih drugih Planetopijinih naslova. 
 
Lidija Delić ravnateljica je učilišta Galbanum, fitoaromaterapeutkinja, voditeljica sistemskih konstelacija, terapeutkinja karmičke dijagnostike
 
 
 
 |  Ispis stranice


Tagovi:    
6.6.2019.. Kokos od A do Ž