O značaju i utjecaju Michelle Obame, bivše prve dame Sjedinjenih Država koja se upisala u povijest kao prva Afroamerikanka u toj ulozi i koja je svojom karizmom i znanjem postala jedinstvena pojava na američkoj ali i svjetskoj sceni, u sklopu ciklusa Planetopija u Makronovi , govorit će ugledne profesorice iz Hrvatske i Sjedinjenih Američkih Država – dr. sc. Senada Šelo Šabić i dr. sc. Nichola Gutgold.
 
  • utorak, 1. listopada u 19 sati
  • Makronova, Ilica 11/1, Zagreb
  • Ulaznica 20 kn
  • Razgovor s gošćama je na engleskom jeziku. Promotivna cijena knjiga.
 
Michelle Obama - autorica globalnog izdavačkog mega-hita MOJA PRIČA i politička 'rock-zvijezda' upisala se u povijest. U duboko intimnoj i nadahnjujućoj autobiografiji otkriva brojne detalje iz svog privatnog i javnog života. O karizmi i značaju fenomena ove izuzetne, snažne i mudre žene, govorit će ugledne gošća iz Hrvatske i SAD-a. Neka od pitanja na koja će nam dati odgovore su: 
 
U povijesti američkih prvih dama, po čemu je Michelle Obama drugačija i jedinstvena?
Kako je Michelle Obama modernizirala ulogu prve dame?
Je li Michelle Obama potencijalno doprinijela odabiru prve žene predsjednice i kako bi to promijenilo ulogu prve dame?
Kakvu je ulogu majka Michelle Obame imala u njezinom odgoju?
Kakva će biti daljnja uloga Michelle Obame u javnom životu?
Može li Michelle Obama jednog dana postati predsjednica Sjedinjenih država?
 
Nichola Gutgold profesorica je komunikacijskih vještina i znanosti sa sveučilišta Penn State Lehigh Valley, autorica, predavačica i politička komentatorica. Međunarodno je priznata stručnjakinja za komunikaciju i retoriku žena u područjima kojima dominiraju muškarci. Predavala je na sveučilištima u Kini i Njemačkoj i gostujuća je profesorica na California State University, Chico i Sveučilištu u Zagrebu gdje je intervjuirala predsjednicu Kolindu Grabar-Kitarović. Za svoj istraživački rad imala je priliku intervjuirati i broje žene u američkoj politici. Autorica je nekoliko knjiga i ko-autorica slikovnice za djecu temeljenu na istraživačkom radu o ženama u politici Madame President: Five Woman Who Paved the Wave. Dobitnica je brojnih nagrada za svoj predavački i istraživački rad. 
 
Dr. sc. Senada Šelo Šabić je viša znanstvena suradnica na Institutu za razvoj i međunarodne odnose u Zagrebu. Njezin istraživači interesi uključuju hrvatsku vanjsu politiku, Europsku Uniju, Jugiostičnu Europu i migracije.  Doktorirala je iz političkih znanosti s Europskog sveučilišnog instituta u Firenci (2003), te ima dva magisterija – iz međunardonih odnosa sa Sveučilišta u Zagrebu (1999) i iz mirovnih studija sa Sveučilišta Notre Dame u SAD-u (1996). Glavna je urednica Croatian International Relations Review-a i vanjska suradnica na Fakultetu političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu. Njezino prethodno profesionalno iskustvo uključuje rad u vladi, u diplomaciji, za međunarodnu organizaciju, kao i u poduzetništvu.
 
 |  Ispis stranice


Tagovi:    
19.10.2019. FaceFitness by Mia