Zdrava jela sa zobenim napitkom
Objavljeno: 13.4.2012.
Svima koji:
  • žele pročistiti proljetnu prehranu i koristiti napitke bez kolesterola
  • ne podnose laktozu
  • žele uravnoteženu vegansku prehranu
  • žele bezglutensku prehranu
  • vole guštati u novim&finim&zdravim okusima
 
... toplo preporučamo zobeni napitak, a kako ga možete koristiti u slanim i slatkim jelima saznajte na radionici kuhanja koju će 19.4. od 17:30 do 20 sati u Makronovi (Ilica 72/I) održati iskusna učiteljica prirodne prehrane, Ana Janjatović Zorica.
 
Pripremat ćemo: Broccoli juhu sa zobenim mlijekom, Seksi složenac sa zobenim bešamelom, Baršunastu kremu sa šumskim voćem te Hranjivi frape od jagoda. A na kraju ćemo sve i degustirati.
 
Prva tri polaznika radionice, bio&bio trgovine agrađuju Oatly zobenim vrhnjem!
 
Cijena radionice: 200 kuna / za studente i umirovljenike 140 kuna
Predbilježbe: 01 4847 119, info@makronova.com
 

Zašto kuhamo s Oatly zobenim napitkom i vrhnjem?

 
U Makronovi, ovo je omiljeni biljni napitak za spravljanje zdravih slanih jela i slastica!
Zob sadrži više bjelančevina od bilo kojeg drugog zrna, ne sadrži kolesterol te je bogata mnogim balastnim tvarima, lecitinom, vitaminima i mineralnim tvarima. Takozvani beta-glukani u zobi snižavaju kolesterol u krvi i time smanjuju opasnost od bolesti srca i krvnih žila. Kako kliničke studije pokazuju, već konzumiranje samo tri grama beta-glukana dnevno snižava kolesterol, a popijete li samo jednu čašu Oatly zobenog napitka dnevno pokrili ste gotovo trećinu dnevnih potreba za vrijednim balastnim tvarima, što je vrlo važno za probavu. Osim toga, Oatly proizvodi ne sadrže laktozu, mliječne i sojine bjelančevine i potpuno su biljnog podrijetla. 
 
Zobeno mlijeko, uz rižino i sojino, ubraja se ne samo u najomiljenije već i u najuravnoteženije alternative kravljem mlijeku. «U usporedbi s našim proizvodima, rižino mlijeko ima manje proteina, kravlje mlijeko više masnoća, a sojino mlijeko manje ugljikohidrata», kaže Per-Erik Nilson, upravitelj tvrtke Oatly koji je nedavno gostovao u Hrvatskoj. Osim togaOatly proizvodi ne sadrže kolesterol, laktozu, mliječne i sojine bjelančevine i potpuno su biljnog podrijetla. 
 
Osim što je odličan za zdravi doručak u kombinaciji sa žitaricama , možete ga upotrebljavati i u jutarnjoj kavi, za pripremu pire krumpira, razne umake, palačinke, juhe i pite. Pri odabiru sirovina Šveđani su vrlo rigorozni, upotrebljavaju samo genetski nemodificiranu zob s ekoloških imanja iz regije. Osim toga, strogo se kontrolira čistoća zobi koja ne smije imati primjese pšenice, ječma i raži. 
 
Oatly proizvodi, prisutni u Hrvatskoj od 1997 godine, odnedavno se nalaze u novim, atraktivnim pakiranjima. Svake godine imaju sve veći broj poklonika, koji prepoznaju vrhunsku kvalitetu ovog zdravog napitka od organske zobi te sve dobrobiti za zdravlje. Možete ih nabaviti u bio&bio trgovinama u Zagrebu, Rijeci, Splitu, Osijeku, Varaždinu i Puli ili putem webshopa.
 
 
 |  Ispis stranice


15.5.2021. FACE FITNESS BY MIA
30.6.2021. RAW ZA LJETNI FLOW